Facebook Pixel Sportdog.gr | Ποιο GREXIT; Να τι περιμένει το ελληνικό ποδόσφαιρο - Πρωτοφανές «χαστούκι», αποχώρηση-βόμβα
| 2018-03-29 11:20:00

Ποιο GREXIT; Να τι περιμένει το ελληνικό ποδόσφαιρο - Πρωτοφανές «χαστούκι», αποχώρηση-βόμβα

Sportdog Team
Ποιο GREXIT; Να τι περιμένει το ελληνικό ποδόσφαιρο - Πρωτοφανές «χαστούκι», αποχώρηση-βόμβα

Όλα στον αέρα, δραματικές εξελίξεις, ποιους παίρνει η μπάλα.

Όλα στον αέρα παραμένουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς μπορεί ο Γιώργος Βασιλειάδης να άναψε το πράσινο φως για την επανέναρξη του πρωταθλήματος, ωστόσο η FIFA παραμένει αμετάπειστη και απειλεί ανοιχτά με grexit.

Πάντως, όπως το sportdog.gr σας ενημέρωσε σε χθεσινά ρεπορτάζ, το ενδεχόμενο του αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις δεν μοιάζει και τόσο πιθανό, παρότι αυτό ζητάει και εγγράφως η FIFA. Περισσότερο το θέμα του grexit συντηρείται στο προσκήνιο για να λειτουργήσει ως «μπαμπούλας» για δύο λόγους. Από τη μία, για να επιβληθούν οι ποινές που προβλέπουν οι νόμοι, όσο και αυστηροί να είναι, και από την άλλη, για να γίνουν από την ΕΠΟ οι απαραίτητες «μεταρρυθμίσεις».

Υπάρχει, βέβαια, το ενδεχόμενο να προκύψει ένα... λάιτ grexit, για ένα μικρό διάστημα, προκειμένου να «ταρακουνηθούν» άπαντες και να αντιληφθούν ότι, πλέον, οι αρμόδιες αρχές δεν παίζουν και είναι αποφασισμένες να πατάξουν όλα τα φαινόμενα ανομίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ωστόσο, υπάρχει η αίσθηση ότι αυτό δεν αναμένεται να διαρκέσει πολύ, παρότι μπορεί να «αγγίξει» ακόμα και την Εθνική ομάδα!

Βέβαια, το μεγάλο ερώτημα είναι για ποιο λόγο συντηρείται όλη αυτή η κατάσταση «εκφοβισμού» στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τι συμφέροντα μπορεί να εξυπηρετεί το γεγονός ότι όλα βρίσκονται στον αέρα εδώ και μέρες και κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να ξημερώσει. Προφανώς, αν υπήρχε η θέληση, το θέμα θα μπορούσε να έχει λυθεί πιο άμεσα και με πιο δραστικές κινήσεις, ωστόσο πολλοί θεωρούν ότι όλο αυτό κλίμα αβεβαιότητας έχει συγκεκριμένους στόχους, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον θα παρουσιάσουν οι αντιδράσεις μετά και την ανακοίνωση της ποινής για όσα έγιναν στον ΠΑΟΚ-ΑΕΚ. Πώς, δηλαδή, θα διαμορφωθούν οι ισορροπίες και πώς μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα σχετικά με το… παρόν και το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Την ίδια στιγμή, μάλιστα, που οι φήμες εξακολουθούν να αναφέρουν ότι θα υπάρξουν κι άλλες σημαντικές αναταράξεις, όπως θα μπορούσε να είναι η αλλαγή στην ηγεσία της ΕΠΟ, με τον Βαγγέλη Γραμμένο να έχει συγκεντρώσει όλα τα «βέλη», ακόμα και από τους διεθνείς θεσμούς, και να παρουσιάζει έτοιμος να αποχωρήσει από τη θέση του, χωρίς, πάντως, ο ίδιος να επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο. Εν αναμονή των καυτών, όπως προμηνύεται, εξελίξεων... 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags