Facebook Pixel Sportdog.gr | Στο χείλος του γκρεμού το ελληνικό ποδόσφαιρο: Αυτή είναι η επιστολή της FIFA για GREXIT
| 2018-03-29 12:23:00

Στο χείλος του γκρεμού το ελληνικό ποδόσφαιρο: Αυτή είναι η επιστολή της FIFA για GREXIT

Sportdog Team
Στο χείλος του γκρεμού το ελληνικό ποδόσφαιρο: Αυτή είναι η επιστολή της FIFA για GREXIT

Συναγερμός για το ποδόσφαιρο της χώρας!

Την αποβολή όλων των ομάδων, εθνικών και συλλόγων, από τις διεθνείς διοργανώσεις εισηγήθηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης, Χέρμπερτ Χούμπελ, θέτοντας πλέον σε τεράστιο κίνδυνο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

To περιεχόμενο της επιστολής του κ. Χούμπελ:

"Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, έχουν σημειωθεί επαναλαμβανόμενα περιστατικά βίας στα γήπεδα τα οποία οδήγησαν ακόμη και σε διακοπή ή και μη διεξαγωγή των αγώνων. Οι αρνητικές εικόνες των τελευταίων γεγονότων προβλήθηκαν διεθνώς και είμαστε βέβαιοι ότι έχετε πληροφορηθεί αναλόγως. 

Όπως γνωρίζετε, στις 12 Μαρτίου 2018, ενόψει των γεγονότων που έλαβαν χώρα στον αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, όπου ο ιδιοκτήτης μίας εκ των ομάδων εισέβαλε ένοπλος στον αγωνιστικό χώρο, ο Έλληνας υφυπουργός Αθλητισμού αποφάσισε να αναστείλει τη διεξαγωγή του ελληνικού πρωταθλήματος Superleague της περιόδου 2017/18 και του Κυπέλλου Ελλάδας μέχρις ότου όλες οι ΠΑΕ της Α' Εθνικής να υπογράψουν μία δήλωση όπου θα καταδικάζουν τη βία και θα υπόσχονται να τροποποιήσουν τον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ προκειμένου να ενδυναμωθούν οι κυρώσεις σε περίπτωση επεισοδίων βίας στα γήπεδα. Αυτή είναι η δεύτερη φορά τα τελευταία δύο χρόνια που μία εθνική διοργάνωση έχει ανασταλεί για λόγους που σχετίζονται με τη βία. 

Εντωμεταξύ, σε συνέχεια συμβάντων που έλαβαν χώρα στον προαναφερθέντα αγώνα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Συλλόγων Ποδοσφαίρου (ECA) αποφάσισε να αναστείλει την ιδιότητα μέλους ενός μέλους της (ήτοι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ) με άμεση ισχύ. 

Ως συνέπεια των διαφόρων επεισοδίων βίας, αυτή τη στιγμή εκκρεμούν πολλές υποθέσεις ενώπιον των διαφόρων βαθμών των δικαστικών οργάνων της ΕΠΟ. Έχουμε παρατηρήσει ότι το δικαστικό σύστημα είναι αρκετά αργό και ότι πολλές αποφάσεις έχουν αναβληθεί αρκετές φορές. Πιστεύουμε ότι στο τέλος του πρωταθλήματος πολλές υποθέσεις θα συνεχίσουν να εκκρεμούν και ότι ο νικητής του ελληνικού πρωταθλήματος Superleague της περιόδου 2017/18 θα αποφασιστεί στα δικαστήρια και όχι στον αγωνιστικό χώρο. 

Την 1η Φεβρουαρίου 2018, στην προσπάθειά της να συνδράμει στη συνολική ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, η Επιτροπή Παρακολούθησης εξέδωσε μία σειρά από συστάσεις προς την ΕΠΟ και ζήτησε την πλήρη υλοποίησή τους (βλ.παράρτημα). Μέχρι σήμερα, η πλειονότητα αυτών δεν έχει ληφθεί υπόψη. 

Σε συνέχεια της προαναφερθείσας διακοπής του ελληνικού πρωταθλήματος Superleague της περιόδου 2017/18, η Επιτροπή Παρακολούθησης εξέδωσε μία δήλωση (βλ. παράρτημα) προτρέποντας την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να λάβει άμεσα κατάλληλα μέτρα προκειμένου να εξαλείψει κάθε μορφή βίας ούτως ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των εθνικών διοργανώσεων. 

Λαμβανομένων τούτων υπόψη, η Επιτροπή Παρακολούθησης προτρέπει την Επιτροπή Ομοσπονδιών Μελών της FIFA να αναλύσει χωρίς καθυστέρηση την τρέχουσα κατάσταση στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και να παραπέμψει την υπόθεση στο Συμβούλιο της FIFA προς συζήτηση. Η Επιτροπή Παρακολούθησης ομόφωνα εισηγείται την άμεση αναστολή της ιδιότητας μέλους της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας από τη FIFA".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags