Facebook Pixel Sportdog.gr | Πράσινο παραμύθι χωρίς δράκο - Ανύπαρκτος ο... φίλος Αλαφούζου - «Κατραπακιά» από Δημήτρη
| 2018-03-30 11:29:00

Πράσινο παραμύθι χωρίς δράκο - Ανύπαρκτος ο... φίλος Αλαφούζου - «Κατραπακιά» από Δημήτρη

του Νίκου Στεργίου
Πράσινο παραμύθι χωρίς δράκο - Ανύπαρκτος ο... φίλος Αλαφούζου - «Κατραπακιά» από Δημήτρη

Σταγόνα στον ωκεανό οι πληρωμές. Όλο το αληθινό παρασκήνιο!

Μία αν μη τι άλλο θετική εξέλιξη σημειώθηκε χθες στον Παναθηναϊκό, καθώς έγιναν πληρωμές στο ποδοσφαιρικό τμήμα, κάτι που σίγουρα έφτιαξε τη διάθεση ενόψει και του ντέρμπι με την ΑΕΚ την προσεχή Κυριακή.

Βέβαια, δεν ισχύουν όσα γράφονται για το ποσό που δόθηκε από τη διοίκηση, ότι, δηλαδή, ξεπερνάει το μισό εκατομμύριο ευρώ. Συγκεκριμένα, πληρώθηκε το δώρο του Πάσχα και ένας μισθός σε περίπου 20 εργαζόμενους στην «πράσινη» ΠΑΕ, ενώ δόθηκε και ένας μισθός στους παίκτες, χρήματα που είναι σημαντικά σε αυτή τη φάση, αλλά δεν κυμαίνονται στα επίπεδα που διαβάζουμε.

Όπως επίσης δε δείχνει να έχει βάση, το σενάριο που θέλει γνωστό επιχειρηματία να δάνεισε αυτά τα λεφτά στον φίλο του Γιάννη Αλαφούζο, για να τα πάρει ξανά πίσω από τη δόση που περιμένουν οι «πράσινοι» από την Αλ Αϊν για τον Μάρκους Μπεργκ. Εξάλλου, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία ουσιαστική επαφή ανάμεσα στους Άραβες και το Τριφύλλι, οπότε είναι άγνωστο πότε θα οι «πράσινοι» θα πάρουν τα χρήματα που τους οφείλονται, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο της δικαστικής διαμάχης. 

Τι γίνεται με Γιαννακόπουλο;

Στο μεταξύ, όσο δεν υπάρχει καμία εξέλιξη στο θέμα του πρότζεκτ «Athens Alive», τόσο φουντώνουν τα σενάρια για νέους επενδυτές, με τελευταίες φήμες να αναφέρουν ενδιαφέρον από την Ελβετία για την «πράσινη» ΠΑΕ. Κάτι που, μάλιστα, «χτυπάει» σήμερα η «Πράσινη» στο πρωτοσέλιδο (δείτε το ΕΔΩ), με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό τόσο για τη διάθεση που έχει η νυν διοίκηση να συζητήσει άλλες προτάσεις για την ΠΑΕ, πέρα από τη γνωστή και κατατεθειμένη από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, όσο και τη φάση στην οποία βρίσκεται τώρα το ενδιαφέρον του αφεντικού της μπασκετικής ομάδας. Οι… οιωνοί, δηλαδή, δεν είναι καλοί κι αυτό, άλλωστε, διαπιστώθηκε και από τις ατάκες του Δημήτρη Γιαννακόπουλου προς τους οπαδούς που τον επισκέφτηκαν πρόσφατα στο σπίτι του, όταν τους είπε πως «εγώ ό,τι ήταν να κάνω, το έκανα».

Η σιγουριά της ΠΑΕ για τη σωτηρία

Παράλληλα, όσον αφορά το θέμα της σωτηρίας της ΠΑΕ, από τη διοίκηση εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία ότι η ομάδα δε θα μπλέξει σε περιπέτειες, θα τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις της και θα πάρει την αδειοδότηση, παρόλο που κάτι τέτοιο μοιάζει, με τα υπάρχοντα δεδομένα, δύσκολο. 

Προφανώς στην ΠΑΕ ποντάρουν, όπως έχουμε ξαναγράψει, στην παράταση που μπορεί να πάρουν για να ολοκληρώσουν τους διακανονισμούς, ωστόσο αυτό δεν είναι το μοναδικό θέμα που πρέπει να τακτοποιηθεί. Οι διοικούντες οφείλουν να παρουσιάσουν και μια «καθαρή» εταιρεία, προκειμένου να εξασφαλίσουν την άδεια, κάτι που φαντάζει σχεδόν αδύνατον να συμβεί, καθώς οι υποχρεώσεις που πρέπει να καλυφθούν σε αυτή τη φάση είναι πάρα πολλές και ο χρόνος ελάχιστος. 

Πάντως, για να επιμένουν τόσο πολύ στην ΠΑΕ ότι ο σύλλογος θα γλιτώσει τις δυσάρεστες εξελίξεις, κάτι… παραπάνω θα ξέρουν. Μένει να δούμε, λοιπόν, αν θα δικαιωθούν καθώς σήμερα-αύριο αναμένεται το «καυτό» αυτό ζήτημα για τον Παναθηναϊκό να ξεκαθαρίσει.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags