Facebook Pixel Sportdog.gr | Έξαλλος Βιεϊρίνια: «Ο τίτλος δεν κρίθηκε στο γήπεδο»
| 2018-03-31 21:20:00

Έξαλλος Βιεϊρίνια: «Ο τίτλος δεν κρίθηκε στο γήπεδο»

Sportdog Team
Έξαλλος Βιεϊρίνια: «Ο τίτλος δεν κρίθηκε στο γήπεδο»

Ξεσπάθωσε ο Πορτογάλος μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ατρομήτου.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο αρχηγός του ΠΑΟΚ στην κάμερα της Nova:

Για τη νίκη απέναντι στον Ατρόμητο: «Φαινόταν εύκολο, αλλά δεν ήταν εύκολο. Νομίζω ότι σήμερα δείξαμε πάλι ότι είμαστε μια καλή ομάδα. Έχουμε στόχο να κερδίσουμε μέχρι το τέλος όλα τα παιχνίδια που μα απομένουν και να ξεχάσουμε όλα αυτά που έχουμε περάσει».

Για το τι σημαίνει για τον ΠΑΟΚ το να κερδίσει όλα τα παιχνίδια μέχρι το τέλος: «Εμείς είχαμε έναν στόχο. Να είμαστε πρωταθλητές στο τέλος της σεζόν. Δεν τελείωσε ακόμα τίποτα, αλλά πιθανώς έχει τελειώσει αυτό το όνειρο για εμάς. Θέλουμε να δείξουμε ότι αξίζαμε να πάρουμε το πρωτάθλημα και θέλουμε να δείξουμε μέχρι το τέλος της σεζόν τι ομάδα είμαστε και τι ποιότητα έχουμε».

Για την επιστολή του σε FIFA και UEFA: «Εγώ δεν περιμένω τίποτα. Εγώ το έκανα αυτό, γιατί ένιωθα ότι πρέπει να το κάνω. Οι παίκτες πρέπει να δείχνουν πράγματα στον αγωνιστικό χώρο. Από την στιγμή που δεν μας αφήνουν να γίνει αυτό, πρέπει να βρούμε άλλον τρόπο. Ο τρόπος που βρήκα είναι αυτός. Εγώ δεν περιμένω να αλλάξει τίποτα γιατί όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει αλλάξει κάτι, αλλά για το καλό στο ποδόσφαιρο κάτι πρέπει να γίνει».

Για το αν νιώθει αδύναμος μέσα στο «βασίλειο» του: «Ναι νιώθεις αδύναμος, γιατί όπως είπα πριν εμείς, σαν παίκτες πρέπει να δείξουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο αυτό που αξίζουμε, αυτό που θέλουμε, αυτό που μπορούμε να κάνουμε. Από τη στιγμή που με διαφορετικούς τρόπους, δεν μας αφήνουν, νιώθουμε αδύναμοι που δεν μπορούμε να δείξουμε ή να κάνουμε αυτό που αγαπάμε. Έγινε αυτό που έγινε και μακάρι να γίνει κάτι, να αλλάξει κάτι, γιατί όλοι οι παίκτες, οι φίλαθλοι, αξίζουν να βλέπουν ποδόσφαιρο και τίποτα άλλο πέρα από αυτό».

Για το μήνυμα που θέλει να στείλει στον κόσμο του ΠΑΟΚ: «Εγώ έχω παίξει πολλά ντέρμπι. Πολλά παιχνίδια και νομίζω ότι αυτό που έγινε στα δύο τελευταία ματς του ΠΑΟΚ στην Τούμπα με ΑΕΚ και Ολυμπιακό, δυστυχώς ένα χαρτί από τα χιλιάδες χαρτιά που πέταξαν οι οπαδοί μας βρήκε τον προπονητή του Ολυμπιακού. Νομίζω ότι δεν έχω δει ξανά την Τούμπα τόσο ήρεμη. Από την στιγμή που οι φίλαθλοι είναι ήρεμοι και μετά γίνεται κάτι άλλο στους αγωνιστικούς χώρους και στα δικαστήρια, είναι δύσκολο να κρατήσεις την ηρεμία σου. Όλοι ξέρουμε πόσο πολύ αγαπάνε τον ΠΑΟΚ οι φίλαθλοι του. Το μήνυμα που θέλω να τους στείλω, είναι το ίδιο που στέλνω συνέχεια. Να στηρίζουν την ομάδα. Μόνο την ομάδα και τίποτα άλλο πέρα από αυτό. Είμαστε μια οικογένεια και πρέπει να είμαστε δεμένοι μέχρι το τέλος και πιστεύω ότι θα έχουμε την βοήθεια των φιλάθλων μας».

Ο Πορτογάλος εξτρεμ, παράλληλα μίλησε και στους εκπροσώπους του Τύπου, κατά την αναχώρηση του από το γήπεδο του Περιστερίου.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Αρχικά το καλοκαίρι γύρισα στον ΠΑΟΚ με έναν και μοναδικό στόχο. Να πάρουμε το πρωτάθλημα. Είχα έναν τραυματισμό που με ταλαιπώρησε και έκανα μεγάλο αγώνα ώστε να επιστρέψω στο 100% και να βοηθήσω τον προπονητή μου. Στην αρχή αγωνίστηκα στην κανονική μου θέση, αλλά μετά την εγχείρηση που έκανα αγωνίστηκα σαν πλάγιος αμυντικός, ώστε να βοηθήσω την ομάδα εκεί που με είχε ανάγκη.

Αυτή ήταν άλλωστε και η επιλογή του προπονητή μου και έτσι η ομάδα ξεκίνησε το σερί της και φτάσαμε στην πρώτη θέση. Μετά από όλα αυτά που έχουν συμβεί και τις ομάδες είτε δεν βγήκαν να παίξουν είτε κέρδισαν τον αγώνα στα χαρτιά, εμείς δεν είμαστε πλέον πρώτοι και ο τίτλος δεν κρίθηκε μέσα στο γήπεδο».

Για το αν μίλησε με κάποιον παίκτη μετά το μήνυμα του προς την ομοσπονδία: «Εντάξει δεν είμαι ο Μέσι ή ο Ρονάλντο για να μπορώ να επηρεάσω καταστάσεις με ένα μήνυμα. Αυτό το έκανα γιατί φέτος μας έκλεψαν και αυτό βγήκε από μέσα μου. Παρόλα αυτά πολλοί φίλοι από το εξωτερικό μόλις το είδαν επικοινώνησαν μαζί να μάθουν τι συμβαίνει και ποια είναι η πραγματική αλήθεια».

Για τους στόχους του ΠΑΟΚ στα επόμενα παιχνίδια: «Μπορεί να είμαστε απογοητευμένοι, αλλά δεν παύει να είμαστε επαγγελματίες και να κάνουμε τα πάντα ώστε να κερδίσουμε μέσα στο γήπεδο και τα επόμενα παιχνίδια που μας απομένουν. Στόχος μας είναι να κερδίσουμε σε κάθε παιχνίδι που θα αγωνιστούμε».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags