Facebook Pixel Sportdog.gr | Νέος χαμός στον Ολυμπιακό και «επανάσταση» παικτών - Ποιοι «αντιδρούν», τι θα κάνει ο Μαρινάκης;
| 2018-04-03 11:20:00

Νέος χαμός στον Ολυμπιακό και «επανάσταση» παικτών - Ποιοι «αντιδρούν», τι θα κάνει ο Μαρινάκης;

του Παναγιώτη Νικολάου
Νέος χαμός στον Ολυμπιακό και «επανάσταση» παικτών - Ποιοι «αντιδρούν», τι θα κάνει ο Μαρινάκης;

Βράζει όλο το Λιμάνι μετά το... ντου του προέδρου.

Μεγάλος «αναβρασμός» επικρατεί στον Ολυμπιακό μετά την επίσκεψη του Βαγγέλη Μαρινάκη στο Ρέντη. Ο μεγαλομέτοχος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ προανήγγειλε αποχωρήσεις και ήδη έχουν τεθεί εκτός ομάδας οι Οφόε και Σεμπά, ενώ, όπως σας ενημερώσαμε σε προηγούμενο ρεπορτάζ, στη «μαύρη λίστα» υπάρχουν ακόμα και οι Φορτούνης, Ελαμπντελαουί και Τζούρτζεβιτς.

Πάντως, η αλήθεια είναι ότι δεν είναι και τόσο εύκολο για την «ερυθρόλευκη» διοίκηση να προχωρήσει σε τόσα πολλά «διαζύγια» και ειδικά όταν πρόκειται για παίκτες που απολαμβάνουν μεγάλα συμβόλαια. Θα είναι δύσκολο, δηλαδή, να «σπάσουν» συμφωνίες που προβλέπουν αποδοχές από 1 εκατ. ευρώ και πάνω, χωρίς γενναίες αποζημιώσεις, ή χωρίς να υπάρχει πρόταση αγοράς από άλλη ομάδα. Κάτι που δεν μοιάζει και τόσο εφικτό σε κάποιες περιπτώσεις, όπως π.χ. του Κώστα Φορτούνη, ο οποίος είναι από τους πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. 

Υπάρχει επομένως ο σοβαρός κίνδυνος κάποιοι παίκτες να αντιδράσουν, ή να «καθίσουν» πάνω στο συμβόλαιό τους, αν τους διαμηνυθεί πως δεν υπολογίζονται και ότι θα πρέπει να βρουν άλλη ομάδα. Εξάλλου, πολλοί «ερυθρόλευκοι» δύσκολα θα βρουν σε άλλο σύλλογο τα συμβόλαια που απολαμβάνουν στον Πειραιά.

Υπάρχουν, βέβαια, και κάποιοι παίκτες που φαντάζει ακραίο σενάριο να... βγουν στο σφυρί, όπως είναι, για παράδειγμα, ο Μπιορν Ένγκελς, για τον οποίο φημολογείται ότι βρίσκεται κι αυτός στη «μαύρη λίστα», αλλά δε θεωρείται τόσο πιθανό να αποχωρήσει ένας παίκτης για τον οποίο έγινε μια πολύ μεγάλη επένδυση μόλις πριν λίγους μήνες. Ναι μεν, δηλαδή, υπάρχει πρόθεση όσοι παίκτες δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις να «τελειώσουν», ωστόσο δεν ισχύουν για όλες τις περιπτώσεις τα ίδια κριτήρια και προφανώς δεν είναι δυνατόν από τη μία στιγμή στην άλλη να «ξηλωθεί» μια ολόκληρη ομάδα.

Μαρτίνς και Καμπιάσο

Όσον αφορά το θέμα του προπονητή, στο Λιμάνι αποφάσισαν τελικά την παραμονή του Όσκαρ Γκαρσία, για τους λόγους που αναλύσαμε σε χθεσινό ρεπορτάζ. Εξάλλου, θα ήταν «άκυρη» η ομιλία του Βαγγέλη Μαρινάκη προς τους παίκτες του (όταν τους είπε ότι κακώς τους άκουγε και προχωρούσε σε αλλαγές προπονητών), αν αποφάσιζε την αποχώρηση του Ισπανού τεχνικού.

Πάντως, αυτό δε σημαίνει ότι ο Όσκαρ Γκαρσία θα μακροημερεύσει στον «ερυθρόλευκο» πάγκο. Μετά το τέλος της σεζόν αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν και μόνο τυχαίο δεν είναι ότι ήδη ακούγονται πολλές λύσεις για τους Πειραιώτες, με τον Πέδρο Μαρτίνς να παρουσιάζεται αυτή τη στιγμή ως το απόλυτο φαβορί, κάτι που βεβαίως είχατε διαβάσει εδώ και πολύ καιρό στο sportdog.gr.

Στα υπόψιν, βέβαια, υπάρχουν κι άλλες λύσεις, όπως του Εστεμπάν Καμπιάσο, για τον οποίο σας αναφέραμε πρώτοι σε χθεσινό ρεπορτάζ, αν και δεν είναι στις κορυφαίες επιλογές, προφανώς λόγω της απειρίας του, αν και εξετάζεται και σαν λύση προκειμένου να διορθωθούν τα κακώς κείμενα στα αποδυτήρια.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags