Facebook Pixel Sportdog.gr | Ξέσπασμα Βεργέτη για Ολυμπιακό-Φορτούνη: «Γιατί δεν παίζει μπάλα - Ομάδα και συμπαίκτες έπρεπε...»!
| 2018-04-03 13:10:00

Ξέσπασμα Βεργέτη για Ολυμπιακό-Φορτούνη: «Γιατί δεν παίζει μπάλα - Ομάδα και συμπαίκτες έπρεπε...»!

του Γιώργου Κτενά
Ξέσπασμα Βεργέτη για Ολυμπιακό-Φορτούνη: «Γιατί δεν παίζει μπάλα - Ομάδα και συμπαίκτες έπρεπε...»!

Ο Έλληνας τεχνικός μιλάει για το «παιδί» του στο sportdog.gr.

Νέα τροχιά στην καριέρα του μπορεί να δώσει ο Κώστας Φορτούνης, αν αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό, σύμφωνα με όσα σχολίασε σε συνέντευξή του στο sportdog.gr ο Στάικος Βεργέτης.

Ο πεπειραμένος προπονητής, με μεγάλη θητεία στον Αστέρα Τρίπολης, γνωρίζει τον άσο των Πειραιωτών από την κοινή τους θητεία στην ομάδα της Αρκαδίας. Γι' αυτό και μιλάει για ένα «πολύ καλό παιδί με σεβασμό, που δεν γίνεται μια κακή σεζόν να κρίνει την καριέρα του».

Ακόμα, αναφέρθηκε σε όσα συνέβησαν φέτος στον Ολυμπιακό και επηρέασαν αρνητικά τον Φορτούνη, ενώ αποκάλυψε και τον τομέα στον οποίο υστερούσε αγωνιστικά και τον διόρθωσε με την παρουσία του στη Γερμανία.  

«Ο Φορτούνης ήρθε στον Αστέρα Τρίπολης το καλοκαίρι του 2010, επί θητείας Βαγγέλη Βλάχου στην ομάδα. Θυμάμαι ένα παιδί που πολύ γρήγορα καταλάβαμε ότι έχει ιδιαίτερο ταλέντο με την μπάλα στα πόδια. Γι' αυτό και τον είχαμε απεγκλωβίσει από τις ακαδημίες και τον είχαμε βάλει απευθείας στην πρώτη ομάδα. Δυστυχώς ήταν χρονιά που δεν βόλεψε ιδιαίτερα τον Κώστα για να έχει πολύ χρόνο συμμετοχής. Στα περισσότερα παιχνίδια μπήκε ως αλλαγή όταν η ομάδα ήθελε επιθετικότητα. Και της την έδινε με τις προωθήσεις και το μοίρασμα του παιχνιδιού που έκανε», ήταν το αρχικό σχόλιο του πεπειραμένου προπονητή στο sportdog.gr. Στη συνέχεια συμπλήρωσε:

«Ένα αδύναμο σημείο του, τότε, ήταν ότι στο χάσιμο της μπάλας έπρεπε να διορθώσει την αμυντική μετάβαση. Στη Γερμανία νομίζω ότι το διόρθωσε αυτό. Ωρίμασε πολύ, του έκανε καλό που αγωνίστηκε στο εξωτερικό, καθώς επέστρεψε καλύτερος. Τον είδα περισσότερο ολοκληρωμένο παίκτη όταν επέστρεψε στον Ολυμπιακό».

Ποιο είναι το σχόλιό σας για τη φετινή του παρουσία στον Ολυμπιακό; 

«Ένας ποδοσφαιριστής πρέπει να βοηθηθεί από την πορεία της ομάδας του και τους συμπαίκτες του για να κριθεί αντικειμενικά. Σίγουρα τη φετινή αγωνιστική περίοδο δεν ήταν ο Φορτούνης που όλοι θαυμάσαμε, αλλά δεν τον βοήθησε και η χρονιά όπως εξελίχθηκε. Πρώτον, είναι οι αλλαγές των προπονητών, που ο καθένας έχει τη δική του φιλοσοφία και όλα αυτά, ξέρετε, είναι ζαλάδα στα αυτιά των παικτών. Δεύτερον, νομίζω ότι φέτος η χημεία μεταξύ των παικτών δεν έδεσε τόσο καλά για να δείξει ο Φορτούνης τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που έχει. Αλλά αναμφισβήτητα παραμένει ένας πολύ καλός παίκτης, με πολύ μέλλον μπροστά του».

Σημερινά ρεπορτάζ τον θέλουν να φεύγει το προσεχές καλοκαίρι, μετά από απόφαση της διοίκησης. Ποια είναι η άποψή σας για το θέμα;

«Δεν είμαι στον Ολυμπιακό και δεν μπορώ να γνωρίζω τι ακριβώς έχει συμβεί. Μπορεί με τη συμπεριφορά του να έχει δώσει δικαιώματα, μπορεί να είναι κάτι άλλο, μπορεί να μην ισχύει και τίποτα από αυτά. Μόνο κέρδος είναι να υπάρχει ένας παίκτης όπως ο Φορτούνης σε μια ομάδα, άσχετα αν δεν εξελίχθηκε καλά η χρονιά φέτος για εκείνον. Δεν μπορούμε, όμως, να ακυρώσουμε έτσι ολόκληρη καριέρα. Οι αποφάσεις όμως, προφανώς, είναι του Ολυμπιακού όσον αφορά το μέλλον του παίκτη».

Είστε αισιόδοξος ότι μπορεί να φτιάξει ξανά την καριέρα του, να δώσει νέα ώθηση; Ειδικά όταν φαίνεται ότι υπάρχουν σοβαρές ευρωπαϊκές ομάδες, όπως η Μαρσέιγ, που ενδιαφέρεται για την απόκτησή του.

«Φυσικά και μπορεί να το κάνει, το πιστεύω ακράδαντα. Στο ποδόσφαιρο η καριέρα ενός παίκτης, ας πούμε, αρχίζει στα 18 και φτάνει μέχρι τα 36. Μέσα σε αυτά τα 18 χρόνια καριέρας δεν γίνεται να είναι όλες οι σεζόν ίδιες σε απόδοση. Ποιος ξέρει, άλλωστε; Μπορεί να πάει στη Μαρσέιγ που ενδιαφέρεται και να απογειωθεί, να αναγεννήσει εκεί την καριέρα του. Ο Κώστας είναι ένα πολύ καλό παιδί και αξιόλογος χαρακτήρας, με σεβασμό. Εκτιμάει ο,τι γίνεται για το καλό του».

Τέλος, θέλετε να μας πείτε δύο λόγια για τα δικά σας νέα;

«Είμαι σε φάση συζητήσεων και επαφών αυτό το διάστημα. Ευελπιστώ ότι τη νέα αγωνιστική περίοδο θα βρίσκομαι σε κάποιον πάγκο. Αλλά, ακόμα, δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags