Facebook Pixel Sportdog.gr | «Ελπίζω ο ΠΑΟΚ να σταθεί δίπλα στον Ηρακλή»
| 2018-04-03 20:05:00

«Ελπίζω ο ΠΑΟΚ να σταθεί δίπλα στον Ηρακλή»

Sportdog Team
«Ελπίζω ο ΠΑΟΚ να σταθεί δίπλα στον Ηρακλή»

Δήλωση για την... ενωμένη Θεσσαλονίκη.

Ο Γιώργος Παναγόπουλος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» του Metropolis 95.5 και μίλησε για το υπόμνημα που κατέθεσε ο Ηρακλής, για τις πιθανότητες μη συμμετοχής του Ηρακλή στα μπαράζ, για τη στάση της ΕΠΟ, αλλά και για την πιθανή αλλαγή της ποινής στις αδειοδοτήσεις των ομάδων.

 Αναλυτικά:

Για το αν έχει διαβάσει το υπόμνημα του Άρη Παλαιοχωρίου: Δεν το έχω δει ακόμα, αλλά έχω πληροφορηθεί για το περιεχόμενό του.

Για το ζήτημα της μη συμμετοχής του Ηρακλή στα μπαράζ της ανόδου: Μιλώντας και με τη διοίκηση του Ηρακλή, μου μετέφεραν πως περίμεναν μία τέτοια κίνηση, καθώς είχαν αναπτυχθεί κάποιες φήμες το προηγούμενο διάστημα. Κάτι τέτοιο όμως δεν ευσταθεί. Ο Ηρακλής θα μπορούσε να έχει πρόβλημα μόνο όταν θα έπαιρνε την άνοδο. Εκεί θα μπορούσε να υπάρξει θέμα αδειοδότησης. Ακόμα και εκεί όμως δεν θα υπήρχε πρόβλημα, αφού η ΕΠΟ έχει ξεκαθαρίσει από καιρό πως ο Ηρακλής δεν εμπίπτει στις περιπτώσεις που προβλέπει το συγκεκριμένο παράρτημα του ΚΑΠ.

Για το αν έχει γνωμοδοτήσει η ΕΠΟ σχετικά με αυτό το θέμα: Στην αρχή όταν ξεκίνησε πέρυσι το θέμα του Ηρακλή, η ΕΠΟ είχε ενημερώσει πως ο Ηρακλής δεν θα έχει θέμα με την άνοδό του. Δεν γνωρίζω όμως αν ήταν γραπτές ή προφορικές αυτές οι δεσμεύσεις καθώς τότε δεν ήμουν δικηγόρος του Ερασιτέχνη Ηρακλή. Αυτό φυσικά θα κριθεί την κατάλληλη στιγμή στο Διαιτητικό Δικαστήριο. Από εκεί και πέρα ο Ηρακλής πρέπει να ανακηρυχθεί Πρωταθλητής και να συμμετέχει κανονικά στα play-off της ανόδου. Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να έχει θέμα ο Άρης Παλαιοχωρίου. Θέμα θα μπορούσε να έχει μία άλλη ομάδα που θα πάρει μέρος στα μπαράζ. Είναι κάτι παρόμοιο με τον Παναθηναϊκό. Κανείς δεν μπορεί να του απαγορεύσει να βγει 5ος, όμως από εκεί και πέρα, αν πάρει τη συγκεκριμένη θέση τίθεται θέμα αδειοδότησης. Σε περίπτωση που φτάσουμε στο Διαιτητικό Δικαστήριο, είμαι σίγουρος πως θα δικαιωθούμε.

Για το υπόμνημα του Άρη Παλαιοχωρίου που αναφέρει πως ο Ηρακλής έγινε δεκτός στη Γ’ Εθνική με βάση το συγκεκριμένο παράρτημα του ΚΑΠ: Αυτό δεν ισχύει μόνο για τον Ηρακλή, αλλά για όλες τις ομάδες. Δεν νομίζω πως η προκήρυξη λέει κάπου πως αν τερματίσεις πρώτος στο Πρωτάθλημα δεν μετέχεις στα μπαράζ. Ο Ηρακλής μετέχει απολύτως νόμιμα στα μπαράζ της ανόδου.

Για τη στάση του Άρη Παλαιοχωρίου: Ο Άρης Παλαιοχωρίου δεν έχει καμία τύχη και απαραδέκτως εγείρει τέτοιο ζήτημα. Έννομο συμφέρον μπορούν να έχουν άλλες ομάδες, αλλά ξαναλέω πως ο Ηρακλής δεν έχει οποιοδήποτε πρόβλημα. Όλο αυτό όμως εγείρει κι άλλες υποψίες στο μυαλό μου. Μπορεί να είναι κάποιες άλλες ομάδες από πίσω, όπως ο Λεβαδειακός και ο Αστέρας Τρίπολης. Ίσως προσπαθούν να στοχοποιήσουν τον Ηρακλή και να του δημιουργήσουν πρόβλημα. Ο Ηρακλής όμως και θα δικαιωθεί αλλά και θα θέσει θέματα αποκατάστασης, αγωνιστικής, οικονομικής και νομικής φύσης. Ο κ. Βασιλειάδης έχει θέσει θέμα αναδιάρθρωσης, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως υπάρχουν διαρκώς ομάδες που κατηγορούνται από τη FIFA και τη Sport Radar για στημένα παιχνίδια, αλλά δικαιώνονται συνεχώς από την ΕΕΑ. Από εκεί και πέρα έχουμε πάντα ανοιχτό το ζήτημα του Λεβαδειακού και του Αστέρα Τρίπολης.

Για την πιθανότητα αλλαγής της ποινής στο θέμα των αδειοδοτήσεων: Πίσω από τον Παναθηναϊκό σίγουρα υπάρχουν κι άλλες ομάδες. Ξαφνικά εμφανίζονται ομάδες που αλλάζουν την άποψή τους και τη στάση τους και πηγαίνουν με τον εκβιασμό του τηλεοπτικού θέματος. Αυτή η ιστορία δε θα έχει καλό τέλος και θα αποκαλυφθούν αρκετά προβλήματα. Πέρυσι με τον Ηρακλή δεν έδειξαν καμία επιείκεια και ήθελαν να τον υποβιβάσουν με κάθε τρόπο. Φέτος με τον Παναθηναϊκό βλέπουμε αντιστρόφως ανάλογη στάση από κάποιες ομάδες. Ελπίζω ο ΠΑΟΚ να σηκώνει ανάστημα σε όλα αυτά τα πραξικοπήματα και να σταθεί δίπλα στον Ηρακλή. Μακάρι να σχηματίσει ένα μέτωπο μαζί με κάποιες άλλες ομάδες ώστε να βοηθήσει την βαλλόμενη Βόρεια Ελλάδα αλλά και την επαρχία.  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags