Facebook Pixel Sportdog.gr | «Τι θα γίνει με Μαρτίνς, οι πρώτες μεταγραφές - Γιατί ξέσπασε ο Μαρινάκης, τι έκαναν Οφόε-Σεμπά»
| 2018-04-03 23:45:00

«Τι θα γίνει με Μαρτίνς, οι πρώτες μεταγραφές - Γιατί ξέσπασε ο Μαρινάκης, τι έκαναν Οφόε-Σεμπά»

του Γιώργου Κτενά
«Τι θα γίνει με Μαρτίνς, οι πρώτες μεταγραφές - Γιατί ξέσπασε ο Μαρινάκης, τι έκαναν Οφόε-Σεμπά»

Αποκαλυπτικός «ερυθρόλευκος» ρεπόρτερ στο sportdog.gr.

Νέο Ολυμπιακό θα δούμε από την επόμενη αγωνιστική περίοδο, με ενισχυμένο το ελληνικό στοιχείο στο ρόστερ και κορμό που θα διατηρηθεί για χρόνια, σύμφωνα με όσα σχολίασε στο sportdog.gr ο Δημήτρης Γρηγορόπουλος.

Ο γνωστός δημοσιογράφος, που καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, αναφέρθηκε ακόμα στην παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη στου Ρέντη, στο γεγονός ότι ήταν αναμενόμενη η αποχώρηση του Όσκαρ Γκαρσία από το Λιμάνι, αλλά και στην επόμενη μέρα του συλλόγου.

Αποκάλυψε για ποιους λόγους απενεργοποιήθηκαν οι Οφόε και Σεμπά από τον σύλλογο, ενώ μίλησε και για τους νεαρούς παίκτες των Ερυθρόλευκων που μέσα στο επόμενο διάστημα θα πάρουν την ευκαιρία τους στην ομάδα. 

Δημήτρη, πώς σχολιάζεις τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών στον Ολυμπιακό;

«Ήταν κάτι αναμενόμενο ο,τι συνέβη με την παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη στου Ρέντη. Όταν ο Ολυμπιακός έχει δείξει αυτό το πρόσωπο εναντίον του Λεβαδειακού και έχουν προηγηθεί κακές εμφανίσεις και απώλεια βαθμών, όλοι το ξέραμε ότι κάποια στιγμή θα συνέβαινε. Θα ερχόταν αυτό το ξέσπασμα του Μαρινάκη. Κάποιοι μπορεί να ένιωσαν έκπληξη από τη σφοδρότητα κάποιων εκφράσεων, αλλά η ένταση του ξεσπάσματος ήταν ανάλογη του όσων έχουν συμβεί φέτος».

Ήδη οι Οφόε και Σεμπά είναι απενεργοποιημένοι από το ρόστερ. Τι συνέβη με αυτούς τους δύο συγκεκριμένα;

«Έχουν συμβεί πολλά και με τους δύο. Ο Σεμπά είχε γίνει αλλαγή και είχε φύγει από το γήπεδο σε παιχνίδι Τσάμπιονς Λιγκ, για παράδειγμα. Ούτως ή άλλως πρόκειται για ποδοσφαιριστή που στον Ολυμπιακό έχουν μετανιώσει που δεν τον είχαν πουλήσει όταν υπήρχε καλή πρόταση από την Κίνα. Όσον αφορά τον Οφόε, είναι παίκτης που αρχικά τουλάχιστον είχε κάνει πολύ καλή εντύπωση σε όλους. Για την ποιότητά του, μάλιστα, δεν μπορούμε να κάνουμε σχόλια. Αλλά από εκεί και πέρα έδειξε αδιαφορία, φάνηκε να έχει πάρει κιλά ενώ όλοι θυμόμαστε ότι λόγω της ληστείας στο σπίτι του είχε εκφράσει έντονα σημάδια φυγής. Είχαν γίνει κάποια ραντεβού με τη διοίκηση και είχε θέσει κάποιες, τρόπον τινά, παράλογες απαιτήσεις για να συνεχίσει στην ομάδα. Σε μεγάλο βαθμό αυτές οι απαιτήσεις είχαν καλυφθεί, μάλιστα. Αλλά όταν έγινε σούμα για όλα αυτά, το πρόσημο ήταν πολύ αρνητικό. Όλοι γνωρίζαμε ότι το καλοκαίρι ήταν πολύ δύσκολο να συνεχίσει στον Ολυμπιακό. Τελικά, τελείωσε μια ώρα αρχύτερα από την ομάδα».

Σημερινά ρεπορτάζ φέρνουν κι άλλα ονόματα ως υποψήφια να αποχωρήσουν το προσεχές καλοκαίρι, με κυριότερο εκείνο του Κώστα Φορτούνη.  

«Δεν γνωρίζω τι θα συμβεί με τον Φορτούνη. Γενικότερα βγαίνουν κάποιες πληροφορίες, τώρα, που δεν ξέρουμε αν είναι σωστές. Θα προωθηθούν κάποια παιδιά από τις ακαδημίες, ήδη έχουν γραφτεί τα ονόματα των Μαρτίνη και Νικολή, ενώ αναμένεται να δούμε και τον Βρουσάι που είναι ήδη στην ομάδα. Το ίδιο θα συμβεί και με τον Ανδρούτσο, που θεωρώ ότι ήταν έγκλημα που δεν πήρε περισσότερο χρόνο συμμετοχής φέτος. Είναι αδιανόητο να έχει παίξει ο Μάρτινς βασικός στα δύο τελευταία παιχνίδια και να μην έχει παίξει ο Ανδρούτσος ούτε ένα λεπτό».

Μπορούμε να πούμε ποια άλλοι μένουν και ποιοι φεύγουν από την ομάδα; Ακόμα και ποιοι μπορεί να έρθουν από τους δανεικούς. 

«Θα φύγουν αρκετοί παίκτες και ο Ολυμπιακός θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του ρόστερ του, αυτό είναι δεδομένο. Νομίζω ότι σε αυτούς που θα αποχωρήσουν θα βρίσκονται τρανταχτά ονόματα, για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Είναι πολύ σημαντική η δεξαμενή των δανεικών του Ολυμπιακού και σίγουρα κάποιους θα αντλήσει από εκεί για το ρόστερ του. Κι αυτό σχετικό είναι, βέβαια, γιατί μπορεί να δούμε τον Σιώπη και τον Ρισβάνη στην προετοιμασία και τελικά να μην μείνουν, πάλι, στην ομάδα. Είμαστε στις αρχές του Απριλίου ακόμα και συζητάμε για το ρόστερ που θα χτιστεί Ιούνιο και Ιούλιο, ενώ προσθήκες αναμένεται να γίνουν ακόμα και τον Αύγουστο, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο». 

Τέλος, Δημήτρη, σημαντικό κεφάλαιο είναι και το θέμα του νέου προπονητή, καθώς ο Όσκαρ Γκαρσία αποτελεί εδώ και λίγη ώρα παρελθόν από τον Ολυμπιακό.

«Το όνομα του Πέδρο Μάρτινς βρίσκεται στο προσκήνιο, αλλά να δεν είναι μόνο αυτό. Ο Πορτογάλος προπονητής είναι ελεύθερος, χωρίς ομάδα, σαφέσταστα τώρα η περίπτωσή του είναι ευκολότερη σε σχέση με τότε που είχε συμβόλαιο με τη Γκιμαράες. Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι το θέμα του προπονητή δεν θα τραβήξει πολύ στον Ολυμπιακό. Η ομάδα πηγαίνει σε σημαντική αναδιάρθρωση του ρόστερ της και είναι λογικό να τελειώσει το συντομότερο δυνατό το θέμα του προπονητή για να έχει λόγο σε αυτή τη διαδικασία. Θεωρώ ότι θα φτιαχτεί βασικός κορμός, με ενισχυμένο το ελληνικό στοιχείο, για να πορευτεί η ομάδα τα επόμενα χρόνια. Θα δούμε άλλον Ολυμπιακό από την επόμενη αγωνιστική περίοδο». 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags