Facebook Pixel Sportdog.gr | Αλλάζει το όνομα ο Άγιαξ – Έτσι θα λέγεται πλέον το γήπεδό του
| 2018-04-05 22:42:00

Αλλάζει το όνομα ο Άγιαξ – Έτσι θα λέγεται πλέον το γήπεδό του

Sportdog Team
Αλλάζει το όνομα ο Άγιαξ – Έτσι θα λέγεται πλέον το γήπεδό του

Δεν ξεχνάει η ολλανδική ομάδα τον ήρωά της.

Έχουν περάσει λίγο πάνω από δύο χρόνια μετά το θάνατο του Γιόχαν Κρόιφ (24 Μαρτίου 2016), όταν ο Ολλανδός αστέρας, που έκανε ακόμη μεγαλύτερους τον Άγιαξ, την Μπαρτσελόνα και την Εθνική Ολλανδίας, νικήθηκε από τον καρκίνο, σε ηλικία 68 ετών.

Από εκείνη τη στιγμή τόσο ο Άγιαξ όσο και οι «οράνιε» εισήλθαν σε ένα τούνελ αρνητικών αποτελεσμάτων. Ο «Αίαντας» έμεινε μακριά από τους εγχώριους τίτλους και δέχθηκε ένα εντυπωσιακό νοκ άουτ το περασμένο καλοκαίρι από τη Ρόζενμποργκ, στα πλέι-οφ του Europa League.

Η Εθνική ομάδα, που είχε ήδη αποτύχει να προκριθεί στο Euro 2016, αποκλείστηκε και από το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2018, μετά από επτά συνεχόμενες συμμετοχές και αφότου είχε καταταγεί στη δεύτερη και τρίτη θέση στα δύο τελευταία Μουντιάλ!

Για να τιμήσει έναν από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, ο Άγιαξ αποφάσισε να αλλάξει το όνομα του γηπέδου του, που από το 2018-2019 θα πάψει να ονομάζεται «Άμστερνταμ Αρένα», όπως συνέβαινε από τα εγκαίνιά του (2000) και θα μετονομαστεί σε «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα».

Με τη φανέλα του Άγιαξ, την οποία φόρεσε κατά την παραμονή του στα τμήματα υποδομής του συλλόγου και ύστερα από το 1964 ως το 1973, στην ανδρική ομάδα πια, ο Κρόιφ σκόραρε 190 γκολ, κερδίζοντας εννέα εθνικούς τίτλους και τρία ευρωπαϊκά Κύπελλα, πριν γίνει προπονητής (1985-1988) και αργότερα διευθυντής της ομάδας.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags