Facebook Pixel Sportdog.gr | ΣΟΚ: Βίαζαν μικρά αγόρια σε ακαδημίες ποδοσφαίρου, δίνοντάς τους 8 ευρώ!
| 2018-04-06 11:00:00

ΣΟΚ: Βίαζαν μικρά αγόρια σε ακαδημίες ποδοσφαίρου, δίνοντάς τους 8 ευρώ!

Sportdog Team
ΣΟΚ: Βίαζαν μικρά αγόρια σε ακαδημίες ποδοσφαίρου, δίνοντάς τους 8 ευρώ!

Θα χάσετε τη μιλιά σας!

Επτά ανήλικοι που ήταν μέλη των ακαδημιών της Ιντεπεντιέντε κατήγγειλαν το βιασμό τους, ενώ έρευνα για αντιστοιχο θέμα υπάρχει και στις ακαδημίες της Ρίβερ Πλέιτ, με φερόμενο ως δράστη τον γιατρό που εργαζόταν στον σύλλογο από το 2004 μέχρι το 2011. 

Όσοι βίαζαν τα παιδιά προσέφεραν 200 πέσος, δηλαδή 8 ευρώ ή ένα ζευγάρι παπούτσια, μια κάρτα απεριορίστων διαδρομών κ.λπ. προκειμένου να εκτονώνουν πάνω τους τις άρρωστες επιθυμίες τους.

Η εισαγγελική έρευνα αναφέρει ότι οι παιδόφιλοι δρούσαν σε συγκεκριμένα διαμερίσματα στο Μπουένος Άιρες και, μεταξύ των συλληφθέντων, είναι ένας διαιτητής, ένας διάσημος ατζέντης καλλιτεχνών, ένας μάνατζερ ποδοσφαιριστών και ένας από τους πιο γνωστούς διοργανωτές τουρνουά ακαδημιών.

Η καταγγελία ενός ψυχολόγου ο οποίος εργάζεται για λογαριασμό της Ιντεπεντιέντε και έδωσε το ερέθισμα για να αρχίσει η έρευνα, καθώς κάποιο θύμα τού ανέφερε ότι τουλάχιστον 20 παιδιά που γνώριζε βρίσκονται στο κύκλωμα.

«Το σοκαριστικό στοιχείο είναι πως για κάποια από τα παιδιά αυτό φαινόταν φυσιολογικό. Το έκαναν για τα χρήματα ή για το οποιοδήποτε αντάλλαγμα τους προσφερόταν. Τώρα που αρχίζει να αποκαλύπτεται η έκταση του σκανδάλου, αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι είναι θύματα. Οι θύτες ήξεραν ότι επρόκειτο για ευαίσθητα άτομα, μακριά από τις οικογένειές τους. Διάλεγαν τα πιο ευάλωτα παιδιά. Μένουν πολλά ακόμα να αποκαλυφθούν σχετικά με αυτή την υπόθεση», αναφέρει η Μαρία Σολεδάδ Γκαριμπάλντι, επικεφαλής των ερευνών, ενώ η ανακοίνωση της Ιντεπεντιέντε συμπληρώνει:

«Η Ιντεπεντιέντε θα ήθελε να ενημερώσει ότι έχει κάνει τη σχετική καταγγελία και έχει δώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία στις αρμόδιες αρχές, ώστε η δικαιοσύνη να αναλάβει δράση. Είναι προφανές ότι λυπούμαστε για τις πράξεις που έχουν λάβει χώρα και αφορούν ένα τόσο ευαίσθητο θέμα και θα πάμε μέχρι το τέλος για να το επιλύσουμε».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags