Facebook Pixel Sportdog.gr | Έρχονται τα πάνω-κάτω στην ΑΕΚ - Ποιοι φεύγουν, ποιοι έρχονται και το... θρίλερ στην επίθεση!
| 2018-04-08 17:00:00

Έρχονται τα πάνω-κάτω στην ΑΕΚ - Ποιοι φεύγουν, ποιοι έρχονται και το... θρίλερ στην επίθεση!

του Νίκου Στεργίου
Έρχονται τα πάνω-κάτω στην ΑΕΚ - Ποιοι φεύγουν, ποιοι έρχονται και το... θρίλερ στην επίθεση!

Ποιες κινήσεις ψήνονται στην Ένωση για την επόμενη σεζόν.

Η ΑΕΚ οδεύει προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος, μετά από 24 χρόνια και είναι δεδομένο ότι με τη μαθηματική εξασφάλιση του τίτλου θα δρομολογηθούν εκκρεμότητες που αφορούν το χτίσιμο της ομάδας της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Ο σχεδιασμός έτσι και αλλιώς έχει ξεκινήσει. Ήδη έχουν γίνει γνωστές ανανεώσεις παικτών, όπως ο Σιμόες και ο Τσιγκρίνσκι, ενώ αναμένονται να ολοκληρωθούν, θετικά ή αρνητικά και άλλες υποθέσεις.

Ανάλογα με την έκβασή τους φυσικά θα προσαρμοστούν και οι επόμενες κινήσεις. Το σίγουρο είναι ότι η ΑΕΚ θα κινηθεί για να γεφυρώσει μία έλλειψη που δεν κατέστη δυνατό να καλυφθεί φέτος. Αφορά την προσθήκη καθαρόαιμου αριστερού εξτρέμ, σε μία θέση, η οποία δεν αποκλείεται να ενισχυθεί με τη μεταγραφή δύο παικτών.

Ο Γιόχανσον φαίνεται πως δεν θα συνεχίσει στην ΑΕΚ, οπότε η απόκτηση κεντρικού μέσου φαντάζει επιτακτική, μιας και ο Μοράν δείχνει να μην πείθει. Από εκεί και πέρα, αν δεν υπάρξουν εξελίξεις με Βράνιες (που σίγουρα αξίζει να συνεχίζει βάσει απόδοσης), δεν αποκλείεται να γίνει κίνηση για στόπερ, ενώ όσον αφορά την επίθεση η Ένωση θα έχει θέμα να λύσει, αφού οι πιθανότητες που συγκεντρώνει ο Αραούχο για την παραμονή του θεωρούνται ελάχιστες. Ο ίδιος με τον τρόπο που πανηγυρίζει τα γκολ που σκοράρει μεταφέρει μία διάθεση ότι του αρέσει που βρίσκεται στην ΑΕΚ και πως είναι θετικός να μείνει στην Ελλάδα. Το πρόβλημα θα είναι και αυτό το καλοκαίρι η Λας Πάλμας. Οπότε δεν γλιτώνουμε την επανάληψη του περσινού σίριαλ.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην ΑΕΚ συγκεντρώνεται στις πωλήσεις. Αιωρείται μία διάθεση να γίνει ένα ντιλ, προκειμένου να μπει η Ένωση και σε αυτόν τον χάρτη. Από τους παίκτες που έχει η ΑΕΚ όμως αυτός που έχει το πιο ελκυστικό προφίλ, λόγω ηλικίας και περιθωρίων εξέλιξης είναι ο Γαλανόπουλος, για τον οποίο άλλωστε ακούγονται συχνά πυκνά σειρήνες. Μη ξεχνάμε ότι οι πιο ηχηρές πωλήσεις τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει με μικρούς παίκτες, όπως ο Ρέτσος από τον Ολυμπιακό στην Μπάγερ Λεβερκούζεν και ο Μαυροπάνος από τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Άρσεναλ.

Όλα αυτά τα χρόνια όμως που ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει επαναδραστηριοποιηθεί στην ΑΕΚ, η ομάδα δεν κινήθηκε με βάση το κέρδος από πωλήσεις παικτών. Μην ξεχνάτε ότι τη χρονιά που η Ένωση αγωνιζόταν στην Β' Εθνική, ο Βαγγέλης Πλατέλλας είχε πρόταση από την Μπέρμιγχαμ και ο ηγέτης της ομάδας τον έπεισε να μην ξενιτευτεί.

Τα δεδομένα βέβαια του τότε και του σήμερα είναι διαφορετικά. Οι αξίες των ποδοσφαιριστών είναι μεγαλύτερες, με την κατάκτηση του πρωταθλήματος οι μετοχές τους στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο θα ανέβουν, οπότε οι προσφορές θα είναι δελεαστικότερες. Μην ξεχνάμε επίσης, ότι πλέον η ομάδα έχει καρφωμένα τα βλέμματα πάνω της με την παρουσία της φέτος στo Europa League. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags