Facebook Pixel Sportdog.gr | «Βόμβες» για ΠΑΟ: «Ο Σαββίδης θα τον σώσει - "Μύθος" ο Ουζουνίδης - Στο Αthens Alive o Αλαφούζος»!
| 2018-04-09 11:30:00

«Βόμβες» για ΠΑΟ: «Ο Σαββίδης θα τον σώσει - "Μύθος" ο Ουζουνίδης - Στο Αthens Alive o Αλαφούζος»!

του Γιώργου Κτενά
«Βόμβες» για ΠΑΟ: «Ο Σαββίδης θα τον σώσει - "Μύθος" ο Ουζουνίδης - Στο Αthens Alive o Αλαφούζος»!

Συνέντευξη-φωτιά από τον Νίκο Ασημακόπουλο στο sportdog.gr. 

Πράγματα και θαύματα είπε σε συνέντευξή του στο sportdog.gr ο Νίκος Ασημακόπουλος, για το παρόν και το μέλλον του Παναθηναϊκού.

Χαρακτήρισε κλειδί τον Ιβάν Σαββίδη για τη σωτηρία του Παναθηναϊκού, αναφέρθηκε στον μύθο που έχει φτιάξει ο Μαρίνος Ουζουνίδης και στο γεγονός ότι έχει πάρει μαζί του τους δημοσιογράφους, ενώ δεν έκρυψε τον προβληματισμό του και για το πρότζεκτ του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

«Έτσι όπως είναι τα πράγματα σήμερα στον Παναθηναϊκό, δεν μπορείς να περιμένεις τίποτα άλλο. Το μόνο που ενδιαφέρει είναι πώς θα βγει η χρονιά, πώς μπορεί να σωθεί η χρονιά. Για εμένα το κλειδί της σωτηρίας για τον Παναθηναϊκό είναι ο Σαββίδης. Από τη στάση του Σαββίδη θα κριθεί αν ο Παναθηναϊκός θα γλιτώσει την τιμωρία. Αν ψηφίσει ο Σαββίδης και οι δικές του ομάδες, μπορεί να πετύχει την πλειοψηφία ώστε να καταργηθεί η ποινή του υποβιβασμού για τις ομάδες που δεν έχουν πλήρη φάκελο. Οι σχέσεις του Αλαφούζου με τον Σαββίδη ήταν πολύ κακές από πέρσι, δεν ξέρω αν τον έχει πλησιάσει για να τα ξαναβρούν», σχολίασε αρχικά μέσω του sportdog.gr ο Ν. Ασημακόπουλος και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

«Ο Σαββίδης είναι το κλειδί. Χωρίς αυτόν και τις ομάδες του δεν μπορεί να βγει η πλειοψηφία των 3/4. Αλλά το ζήτημα είναι ότι ακόμα κι αν ο Παναθηναϊκός σωθεί, είναι θέμα χρόνου το τι θα γίνει. Αν απαγορευτούν οι μεταγραφές, δηλαδή, και φύγουν από την ομάδα ακόμα και οι μέτριοι και κακοί παίκτες που έχει τώρα. Πώς θα παρουσιαστεί του χρόνου χωρίς μεταγραφές;». 

Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι ο Μαρίνος Ουζουνίδης θα αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό στο τέλος της σεζόν, αν και στάθηκε βράχος σε δύσκολες περιόδους για τον σύλλογο.

«Οποιοσδήποτε προπονητής στη θέση του Ουζουνίδη τα ίδια ακριβώς θα έκανε. Έχει φτιάξει έναν "μύθο" και τον συντηρεί. Γιατί είναι έξυπνος και έχει πάρει με το μέρος του όλους τους δημοσιογράφους. Στο ντέρμπι εναντίον της ΑΕΚ μιλούσαν οι δημοσιογράφοι, την ώρα της μετάδοσης του αγώνα και αποθέωναν τον Ουζουνίδη που έχανε με 3-0, ενώ δεν ακούστηκε ούτε μια φορά το όνομα του Χιμένεθ. Έχει φτιάξει τον "μύθο" του και τον συντηρεί. Μένει στην ομάδα γιατί πρόκειται για τον Παναθηναϊκό. Είναι προπονητής του Παναθηναϊκού, αν φύγει όπου κι αν πάει θα εξαφανιστεί: Ξάνθη, Πανιώνιο, Αστέρα Τρίπολης. Όσο χειρότερος παρουσιάζεται ο Παναθηναϊκός, τόσο καλύτερος φαίνεται ότι είναι ο Ουζουνίδης. Σε έναν καλό Παναθηναϊκό δεν έχει τύχη ο Ουζουνίδης. Αλλά και αυτό που συμβαίνει με τους ρεπόρτερ του συλλόγου δεν υπάρχει πουθενά: Τον αποθεώνουν ενώ δεν κάνει τίποτα. Καμία μεταγραφή δεν του βγήκε. Με τις μεταγραφές του Στραματσόνι την έβγαλε ο Ουζουνίδης. Κανένας Έλληνας προπονητής δεν θα έφευγε ποτέ από τον Παναθηναϊκό, το όνειρο όλων των Ελλήνων προπονητών είναι να γίνουν Ουζουνίδης. Πουθενά αλλού δεν θα έχουν αυτό το πρεστίζ, την προβολή, τη δυνατότητα να δείξουν κάτι».
 
Μεγάλο ενδιαφέρον στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού παρουσιάζουν και οι εξελίξεις με το πρότζεκτ του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Εσείς τι βλέπετε σε αυτή την περίπτωση; 

«Για εμένα ο Αλαφούζος έχει αγνοήσει την πρόταση του Γιαννακόπουλου, κάτι που σημαίνει ότι θέλει να κάνει συζήτηση μαζί του για να μπει και αυτός στο πρότζεκτ. Δεν θέλει να μείνει στην ιστορία ως ο άνθρωπος που τον έδιωξαν τα γεγονότα. Αυτό δεν το θέλει, θα επιδιώξει να μπει και αυτός στο πρότζεκτ, με ένα μικρό ποσοστό, ώστε να είναι μέρος του Παναθηναϊκού του μέλλοντος. Από την άλλη πλευρά πρέπει να γίνει διεθνής διαγωνισμός για να δοθεί το ΟΑΚΑ. Άρα δεν υπάρχει τίποτα σίγουρο: Δεν θα δοθεί με ανάθεση σε κάποιον, αλλα μετά από πλειοδοτικό διαγωνισμό. Δηλαδή, όποιος δώσει τα περισσότερα θα το πάρει. Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί, ούτε καν η κυβέρνηση, ότι δεν θα εμφανιστεί κάποιος άλλος για να το διεκδικήσει. Από τη στιγμή που θα φτάσει στα χέρια τους το ΟΑΚΑ, είναι εύκολο. Αλλά το θέμα είναι το πώς θα πάρουν το ΟΑΚΑ. Διαδικασία που μπορεί να πάρει και δύο χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί».

Είστε αισιόδοξος για το μέλλον του Παναθηναϊκού

«Η απαγόρευση των μεταγραφών είναι πολύ χειρότερη από τον υποβιβασμό. Το πρόζτεκτ του Γιαννακόπουλου δεν μπορεί να λειτουργήσει με απαγόρευση μεταγραφών, για παράδειγμα. Γιατί στον προγραμματισμό είναι να δοθεί κάποιο ποσό για να γίνει η ομάδα ανταγωνιστική. δεν γίνεται να πάει σε καινούργιο γήπεδο και να μην είναι στο Τσάμπιονς Λιγκ, για παράδειγμα. Για να συμβεί, όμως, αυτό, χρειάζεται η ομάδα να είναι ανταγωνιστική. Να υπάρχει ομάδα που να μαζεύει και τον κόσμο στο γήπεδο».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags