Facebook Pixel Sportdog.gr | «Ρουκέτες» Γαβαθιώτη για Γκαρσία, Σεμπά, Οφόε - «Αν γίνει τρικλοποδιά στην Εφέσεων ο ΠΑΟΚ...»!
| 2018-04-09 13:30:00

«Ρουκέτες» Γαβαθιώτη για Γκαρσία, Σεμπά, Οφόε - «Αν γίνει τρικλοποδιά στην Εφέσεων ο ΠΑΟΚ...»!

του Παναγιώτη Νικολάου
«Ρουκέτες» Γαβαθιώτη για Γκαρσία, Σεμπά, Οφόε - «Αν γίνει τρικλοποδιά στην Εφέσεων ο ΠΑΟΚ...»!

Τι... φοβάται ο έμπειρος δημοσιογράφος; Καυτές απαντήσεις στο sportdog.gr.

Τους λόγους της αποχώρησης των Γκαρσία, Σεμπά και Οφόε από τον Ολυμπιακό εξήγησε με συνέντευξή του στο sportdog.gr ο Μανώλης Γαβαθιώτης.

Ο μπαρουτοκαπνισμένος δημοσιογράφος στο ρεπορτάζ των Ερυθρόλευκων, σχολίασε ακόμα τι προπονητή χρειάζεται ο Ολυμπιακός για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, αναφέρθηκε στο πόλεμο που δέχεται η ομάδα, αλλά και στο πώς θα στηθεί ο σύλλογος την επόμενη αγωνιστική περίοδο. 

«Φοβάμαι τον νέο προπονητή» 

Κύριε Γαβαθιώτη, ποιο είναι το σχόλιό σας για τις τελευταίες εξελίξεις στον Ολυμπιακό;

«Θεωρώ ότι ήταν μια αναγκαία εξέλιξη όσα συνέβησαν στον Ολυμπιακό τις τελευταίες ημέρες. Κάπως σαν επανεκκίνηση, μόνο λίγο καιρό σταματάμε και πηγαίνουμε ξανά προς τη δόξα. Από ο,τι φαίνεται ο ΠΑΟΚ θα πάρει τη δεύτερη θέση, μπορεί και την πρώτη αν γίνει καμιά τρικλοποδιά στην Εφέσων. Αλλά οι δύο πρώτες θέσεις είναι μεταξύ των ευνοημένων της κυβέρνησης. Πρόκειται για το πρώτο πρωτάθλημα του ΣΥΡΙΖΑ. Η ομάδα όμως θα κάνει ανανέωση, θα πάρει μερικούς καλούς παίκτες και νέο προπονητή. Αλλά έχω τον φόβο μήπως ο νέος προπονητής αρχίσει τα ίδια και δεν του κάνουν ο Γιαννιώτης, ο Ρισβάνης, ο Λαΐφης. Αυτό φοβάμαι, μην έρθει κάποιος που θα έχει σχέση με τους μάνατζερ. Αλλά ο Μαρινάκης έχει μάθει πολλά μετά από 7 διαδοχικά πρωταθλήματα, δεν φοβάμαι».

Πώς σχολιάζετε την απόφαση για την απομάκρυνση του Όσκαρ Γκαρσία, αλλά και των Οφόε και Σεμπά;

«Και οι τρεις μάς είχαν απογοητεύσει πλήρως. Η ομάδα χρειαζόταν ένα μεγάλο ταρακούνημα, ένα μεγάλο σοκ, κι αυτό ήταν να φύγει ο προπονητής και οι παίκτες που δεν είχαν προσφέρει αυτά που έδειχνε η αξία τους μέχρι τώρα. Όταν δίνεις τον Σιώπη, που είναι ο καλύτερος αμυντικός μέσος του πρωταθλήματος, για να φέρεις τον Οφόε, θα πρέπει να είναι καλύτερος παίκτης. Αλλά δυστυχώς ήταν ο,τι χειρότερο, φούσκας, δεν ήταν τίποτα. Πηδούσε για κεφαλιά και τα μαγουλάκια του έτρεμαν σαν κρέμα καραμέλα. Ο Σεμπά, από την άλλη, έχει να βάλει γκολ πάνω από έναν χρόνο. Έρχεται ο Γκαρσία και την ώρα που είμαστε έτοιμοι να βάλουμε γκολ και παίζουμε στο μισό γήπεδο τον Λεβαδειακό, στο τελευταίο παιχνίδι, πιέζουμε, χάνουμε ευκαιρίες κ.λπ. και βάζει τον Σεμπά. Αντί να χρησιμοποιήσει κάποιον που, ιστορικά, έχει καλύτερη σχέση με τα δίχτυα. Ε, είναι προπονητής τώρα αυτός; Ο Γκαρσία σηκώθηκε στο 41ο λεπτό του αγώνα με τον Λεβαδειακό για πρώτη φορά από τον πάγκο του. Βλέπω τον Χιμένεθ, τον Ουζουνίδη, τον Λουτσέσκου, είναι συνεχώς όρθιοι και δίνουν οδηγίες, ζουν το παιχνίδι. Αυτόν, σε εμάς, πού τον βρήκαν; Αν ο άνθρωπος που έφερε τον Γκαρσία στον Ολυμπιακό είναι ακόμα στον σύλλογο, είναι μεγάλο λάθος».

Έχει ανοίξει μεγάλο θέμα για την απόδοση των παικτών, ειδικά στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος.

«Συνδέω απολύτως την απόδοση των ποδοσφαιριστών από τον Γενάρη και μετά με τα εξωαγωνιστικά γεγονότα που συνέβησαν εναντίον της ομάδας αλλά και εναντίον του Βαγγέλη Μαρινάκη. Όλα επηρεάζουν, δεν είναι ούτε τυφλοί ούτε κουφοί οι παίκτες, έχουν τις διασυνδέσεις τους, μαθαίνουν τι γίνεται. Η απόδοση των ξένων του Ολυμπιακού από κάποιο σημείο και μετά, όταν είδαν την πολεμική και την εχθρότητα της ΕΠΟ και της κυβέρνησης, κλονίστηκαν. Δεν είναι μηχανές οι παίκτες. Είναι άνθρωποι και βλέπουν, ακούν, καταλαβαίνουν. Μιλάμε για χτυπήματα κάτω από το τραπέζι, για δικαστικές αποφάσεις που σε κάνουν να χάνεις την εμπιστοσύνη σου στη Δικαιοσύνη. Μέχρι και την Εθνική ομάδα έχουν βάλει για να επηρεάσουν τους παίκτες του Ολυμπιακού. Γνωρίζω πολύ καλά τι λέω».

Τέλος, πείτε μου δύο λόγια για το νέο προπονητή του Ολυμπιακού, πώς θα θέλατε να είναι;

«Στον Ολυμπιακό του ταιριάζει να έχει φιλόδοξο προπονητή, σοβαρό, εργατικό, γνώστης της δουλειάς. Αυτά αν τα βρει συγκεντρωμένα σε ένα πρόσωπο, αυτόν πρέπει να αποκτήσει. Κάποτε το κατάφερε με τον Βαλβέρδε αλλά και με τον Μάρκο Σίλβα. Όλοι οι άλλοι, τα τελευταία χρόνια, ήταν καλαμπούρια. Όπως ο Χάσι, αλλά όχι μόνο αυτός».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags