Facebook Pixel Sportdog.gr | Έγκλημα άνευ προηγουμένου - Μας τσακίζουν και στο ποδόσφαιρο οι Γερμανοί - Δείτε τι παικταρά χάσαμε
| 2018-04-09 15:30:00

Έγκλημα άνευ προηγουμένου - Μας τσακίζουν και στο ποδόσφαιρο οι Γερμανοί - Δείτε τι παικταρά χάσαμε

Sportdog Team
Έγκλημα άνευ προηγουμένου - Μας τσακίζουν και στο ποδόσφαιρο οι Γερμανοί - Δείτε τι παικταρά χάσαμε

Απλά σηκώνεις τα χέρια ψηλά...

H Εθνική Παίδων απέτυχε να προκριθεί στα τελικά του Euro Κ17, καθώς έμεινε 3η στον όμιλό της με Γερμανία, Νορβηγία και Σκωτία, τα παιχνίδια του οποίου διεξήχθησαν στην Πάτρα.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, τα ματς κέντρισαν το ενδιαφέρον πολλών scouts από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ώστε να τσεκάρουν ταλέντα. Μάλιστα, μεταξύ άλλων έγινε… παρέλαση από εκπροσώπους γερμανικών και αγγλικών ομάδων εξαιτίας της συμμετοχής Γερμανίας και Σκωτίας στον όμιλο.

Η Εθνική μας δεν τα πήγε καλά, επικρατώντας μόνο της Σκωτίας και γνωρίζοντας «βαριές» ήττες στα άλλα δύο ματς. Εξαιτίας της μέτριας συνολικά εικόνας της ομάδας, μοιραία δεν ξεχώρισε ιδιαίτερα κάποιος παίκτης. Υπήρξε όμως, ένας άλλος Έλληνας που έβγαλε… μάτια, με τη διαφορά ότι δεν αγωνίζεται με τη Εθνική μας, αλλά με την Γερμανία!

Ο λόγος για τον αρχηγό των Γερμανών στο τουρνουά, τον Αντώνη Αϊδόνη!

Πρόκειται για παιδί Ελλήνων, που μετακόμισε με την οικογένειά του στη Γερμανία σε παιδική ηλικία. Ο 16χρονος άσος θεωρείται τεράστιο ταλέντο και μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι οι Γερμανοί έσπευσαν να του δώσουν την υπηκοότητα της χώρας και να τον χρίσουν αρχηγό της Κ17. Αγωνίζεται ως στόπερ και εκτός από τις αμυντικές του αρετές, διακρίνεται για την σπουδαία τεχνική κατάρτιση που διαθέτει και για το γεγονός ότι χειρίζεται με μεγάλη ευχέρεια και τα δύο του πόδια.

Ο μικρός αναδείχθηκε στα τμήματα υποδομής της Χάιντενχαϊμ και έχει κλείσει τη μεταγραφή του στη Στουτγκάρδη, όπου θα μετακομίσει τον Ιούλιο. Οι Γερμανοί ποντάρουν πολλά επάνω του, γι’ αυτό άλλωστε τον ενέταξαν στην εξαιρετική παραγωγική τους διαδικασία και τον προετοιμάζουν για να γίνει σταδιακά μέλος της Εθνικής Ανδρών.

Πρόκειται για ακόμα μια περίπτωση ταλαντούχου άσου, που «γεννά» ερωτηματικά για το τι κάνει η ΕΠΟ για να εκμεταλλευτεί τους ομογενείς, που θα μπορούσαν να στελεχώσουν την δική μας Εθνική ομάδα. Και αυτό γιατί παρά το γεγονός ότι ο Αϊδόνης θεωρείται το «αύριο» του γερμανικού ποδοσφαίρου, στην Ελλάδα μάλλον δεν τον γνωρίζουν καν οι υπεύθυνοι για τη στελέχωση των εθνικών κλιμακίων. Έτσι εξηγείται το γεγονός ότι ουδέποτε υπήρξε η παραμικρή… ενόχληση από την ΕΠΟ στο νεαρό στόπερ ώστε να κληθεί και να παίξει στην Ελλάδα και όχι στη Γερμανία.

Η περίπτωσή του δυστυχώς δεν είναι η μοναδική, καθώς έχουν συντελεστεί «εγκληματικές» αμέλειες από τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας, με αποτέλεσμα πολλά σημαντικά ταλέντα να χάνονται ή να κινδυνεύουν να χαθούν για την Εθνική μας ομάδα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags