Facebook Pixel Sportdog.gr | «Βόμβα» μεγατόνων από τη FIFA, απίστευτη σκέψη, τι καταργεί - Θα γίνει χαμός
| 2018-04-10 12:26:00

«Βόμβα» μεγατόνων από τη FIFA, απίστευτη σκέψη, τι καταργεί - Θα γίνει χαμός

Sportdog Team
«Βόμβα» μεγατόνων από τη FIFA, απίστευτη σκέψη, τι καταργεί - Θα γίνει χαμός

Ξεχάστε όσα ξέραμε. Αλλάζει όλο το ποδόσφαιρο. 

Mια αλλαγή που θα προκαλέσει "σεισμό" στο ποδόσφαιρο έχει στα "σκαριά" η FIFA και αφορά στους δανεισμούς των ποδοσφαιριστών.

Συγκεκριμένα, η Παγκόσμια Ομοσπονδία εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να καταργήσει τους δανεισμούς, σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρει το "France Football".

Ο λόγος που έχει οδηγήσει τη FIFA σε αυτή την απόφαση είναι το γεγονός πως στην πλειοψηφία τους οι μεταγραφές με δανεισμό, κυρίως νεαρών ποδοσφαιριστών, λειτουργούν σε βάρος τους.

Επιπλέον, η Ομοσπονδία έχει στη διάθεσή της στοιχεία που δείχνουν ότι κάποιες φορές δαπανώνται μεγαλύτερα ποσά για δανεισμούς παικτών από ό,τι για μεταγραφές, καθώς διακινούνται χρήματα υπογείως, με αποτέλεσμα οι σύλλογοι να ωφελούνται, αλλά τελικά να μην δίνεται η ευκαιρία σε ποδοσφαιριστές να αγωνιστούν. 

Πάντως, πρόκειται για μια αλλαγή, που αν συντελεστεί, τότε θα υπάρξουν σίγουρα μεγάλες αντιδράσεις, ενώ και εντός της FIFA υπάρχουν απόψεις που υποστηρίζουν ότι ένα τόσο δραστικό μέτρο  δεν θα κάνει καλό στο ποδόσφαιρο, καθώς θα μπορούσαν απλά να μπουν περιορισμοί στον αριθμό των παικτών που δίνονται δανεικοί.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags