Facebook Pixel Sportdog.gr | Ειδήσεις-φωτιά στην ΑΕΚ - Στον αέρα ο παικταράς, ποιος «στράβωσε» - Το «μπαμ» και η μεγάλη ανατροπή
| 2018-04-10 13:45:00

Ειδήσεις-φωτιά στην ΑΕΚ - Στον αέρα ο παικταράς, ποιος «στράβωσε» - Το «μπαμ» και η μεγάλη ανατροπή

του Γιώργου Θεοδωράκη
Ειδήσεις-φωτιά στην ΑΕΚ - Στον αέρα ο παικταράς, ποιος «στράβωσε» - Το «μπαμ» και η μεγάλη ανατροπή

Ραγδαίες εξελίξεις σε όλα τα μέτωπα. Τα ευχάριστα και τα δυσάρεστα…

Στην ΑΕΚ έχουν εξασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό το φετινό πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα να έχουν αρχίσει ήδη να δουλεύουν ενόψει της νέας σεζόν.

Κάπως έτσι έρχονται στο προσκήνιο ονόματα πιθανών υποψήφιων στόχων της Ένωσης για το καλοκαίρι, όπως τελευταία ακούστηκε η περίπτωση του Άνορ Γκούναρσον, του Ισλαδού μέσου, που το καλοκαίρι μένει ελεύθερος από την Κάρντιφ.

Ο διεθνής άσος είναι όντως μια πολύ ελκυστική περίπτωση για την ΑΕΚ, ωστόσο στην πραγματικότητα δεν μπορεί να απασχολήσει σοβαρά, καθώς ο παίκτης έχει κασέ που ξεπερνάει το 1 εκατ. ευρώ το χρόνο. Πρόκειται, βεβαίως, για συμβόλαιο απαγορευτικό για την Ένωση, παρότι υπάρχει διάθεση τη νέα σεζόν να γίνουν πιο ηχηρές κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι.  

Τι θα γίνει με Αραούχο;

Η υπόθεση που «καίει», άλλωστε, την ΑΕΚ σε αυτή τη φάση είναι αυτή του Σέρχιο Αραούχο. Τα δεδομένα, μάλιστα, άλλαξαν από χθες, μετά την καταδικαστική ήττα της Λας Πάλμας από τη Λεβάντε. Ο Αργεντινός επιθετικός ξεκαθάρισε ότι δεν επιθυμεί να αγωνιστεί στη Σεγούντα (παρόλο που εκεί έχει μεγαλουργήσει κατά το παρελθόν), κάτι που σημαίνει ότι δε θέλει να ξαναγυρίσει στη Λας Πάλμας, η οποία καλείται να τον πουλήσει αυτό το καλοκαίρι.

Όπως γίνεται αντιληπτό, πλέον οι διαπραγματεύσεις της ισπανικής ομάδας με την Ένωση θα γίνουν σε άλλη βάση και μάλλον μοιάζει με θετική εξέλιξη ο διαφαινόμενος υποβιβασμός της Λας Πάλμας, αν και κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τίποτα προς το παρόν. Εξάλλου, το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Σέρχιο Αραούχο είναι το προσωπικό θέμα που έχει με την κόρη του και εκεί να βρει λύση η ΑΕΚ σε πρώτη φάση.

Λιβάγια, Χριστοδουλόπουλος, Βράνιες

Αντίθετα, όλες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι απομένουν μόνο τα τυπικά για την απόκτηση του Μάρκο Λιβάγια, καθώς η ΑΕΚ πληρώνει τη ρήτρα για τον Κροάτη φορ και αποκτάει, χωρίς προβλήματα, τον παίκτη που φέτος έχει κάνει σούπερ σεζόν. Μία εξέλιξη, βεβαίως, που στο sportdog.gr είχατε διαβάσει αρκετές μέρες πριν. 

Δεν είναι, πάντως, το ίδιο θετικά τα νέα και για την περίπτωση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, καθώς όπως το sportdog.gr έχει αναφέρει εδώ και πολύ καιρό, η υπόθεση της ανανέωσης του Έλληνα άσου μόνο εύκολη δεν είναι.

Μάλιστα, το γεγονός ότι ακόμα η «κιτρινόμαυρη» διοίκηση δεν έχει μπει στη διαδικασία να συζητήσει με τον παίκτη, έχει προκαλέσει εκνευρισμό στην πλευρά του διεθνούς άσους, κάτι που, φυσικά, κάνει ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα, χωρίς να σημαίνει ότι δεν μπορεί να βρεθεί η... χρυσή τομή όταν έρθει η στιγμή να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις.

Όσον αφορά την παραμονή του Όγκνιεν Βράνιες, φαίνεται πως στην ΑΕΚ έχουν αναθεωρήσει και σκέφτονται, πλέον, να καταθέσουν στον Βόσνιο στόπερ πρόταση ανανέωσης, με υψηλή ρήτρα αποδέσμευσης, για να τον «κατοχυρώσουν». Αν δεν είναι θετικός ο παίκτης σε αυτή την προοπτική, τότε οι δύο πλευρές θα συζητήσουν το ενδεχόμενο πώλησης, με ένα ποσό που θα ικανοποιεί αμφότερους. 

Τα ίδια με Λουντ

Σχετικά με τον Ρόμπιν Λουντ, που παραμένει στην «κιτρινόμαυρη» επικαιρότητα, δεν υπάρχει κάτι νεότερο απ’ αυτό που σας έχουμε ενημερώσει από την πρώτη στιγμή. Ότι, δηλαδή, η ΑΕΚ δεν έχει κάνει καμία επίσημη κρούση προς την πλευρά του Φινλανδού και πως ο παίκτης εξακολουθεί να έχει ως προτεραιότητα μια μεταγραφή σε κάποιο άλλο πρωτάθλημα, με προτίμηση την Αγγλία.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags