Facebook Pixel Sportdog.gr | Τρομερό: Σε ποια ομάδα είπε «όχι» ο Μαρτίνς για τον Ολυμπιακό - Τεράστιο «παράσημο» για Μαρινάκη
| 2018-04-11 09:20:00

Τρομερό: Σε ποια ομάδα είπε «όχι» ο Μαρτίνς για τον Ολυμπιακό - Τεράστιο «παράσημο» για Μαρινάκη

του Παναγιώτη Νικολάου
Τρομερό: Σε ποια ομάδα είπε «όχι» ο Μαρτίνς για τον Ολυμπιακό - Τεράστιο «παράσημο» για Μαρινάκη

Γιατί ο Πορτογάλος προτίμησε τους Πειραιώτες, απίθανο παρασκήνιο.

Μπορεί το βιογραφικό του Πέδρο Μαρτίνς να μοιάζει φτωχό για να αναλάβει αυτή τη στιγμή τον «ηλεκτρικό» και σίγουρα άκρως απαιτητικό πάγκο του Ολυμπιακού, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι ο 48χρονος προπονητής δεν είναι αμελητέα ποσότητα στο πορτογαλικό ποδόσφαιρο. Τουναντίον...

Μάλιστα, φαίνεται πως οι Ερυθρόλευκοι πρόλαβαν πολύ σημαντικές εξελίξεις στην καριέρα του Πέδρο Μαρτίνς, γι' αυτό και έσπευσαν να έρθουν σε συμφωνία μαζί του, ενώ και ο ίδιος ο Πορτογάλος έδειξε να ξέρει πάρα πολύ καλά πού έρχεται και ποιο πρότζεκτ αναλαμβάνει, σε σημείο να θεωρεί πως δεν υπάρχει κανένα ρίσκο στο να συμφωνήσει από τόσο νωρίς με τον πλέον πολυνίκη σύλλογο της Ελλάδας.

Στην Πορτογαλία είναι σαφές και ξεκάθαρο, πλέον, πως ο Πέδρο Μαρτίνς θα ήταν ο επόμενος προπονητής της Σπόρτινγκ, μια και το πλάνο με τον Ζόρζε Ζέσους απέτυχε σχεδόν παταγωδώς. Τα Λιοντάρια δεν κατέκτησαν κανέναν σπουδαίο τίτλο με τον έμπειρο τεχνικό στον πάγκο τους και οδεύουν σε 3η διαδοχική μετριότατη σεζόν, με βάση το εύρος των επενδύσεων που έγιναν στην ομάδα, αλλά και των αμοιβών του Ζόρζε Ζέσους, που αγγίζουν το ιλιγγιώδες ποσό των 7,5 εκατ. ευρώ ετησίως.

Πλέον, η ομάδα βρίσκεται σε τεράστια κρίση και ετοιμάζεται να περάσει σε μια νέα εποχή, με τον πολύ αγαπητό στους Πράσινους της Λισαβόνας, Πέδρο Μαρτίνς, να έχει ειδοποιηθεί εδώ και αρκετό καιρό πως θα είναι ο Νο1 υποψήφιος για τον πάγκο της ομάδας.

Ωστόσο, το γεγονός των επικείμενων ανακατατάξεων ακόμα και σε διοικητικό επίπεδο (φαίνεται πως νέος πρόεδρος θα αναλάβει ο διάσημος Λουίς Φίγκο) δημιουργούν τεράστια αβεβαιότητα σε όλους στη Σπόρτινγκ και ο Πέδρο Μαρτίνς δεν θέλησε να πάρει κανένα ρίσκο αναφορικά με το μέλλον του, από τη στιγμή που είχε έτοιμη πρόταση από τον Ολυμπιακό.

Άλλωστε, ο 48χρονος τεχνικός ξέρει πολύ καλά ότι κανένας συμπατριώτης του δεν... θάφτηκε επαγγελματικά αναλαμβάνοντας τους Πειραιώτες, αλλά αντίθετα η καριέρα τους άνθισε μετά τη συνεργασία με τον Ολυμπιακό. Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ μετά τον Πειραιά δούλεψε στη Σπόρτινγκ και τη Μονακό, ενώ ο Μάρκο Σίλβα που από τη Σπόρτινγκ βρέθηκε στον Ολυμπιακό, τώρα είναι περιζήτητος στην Αγγλία και έχει ήδη αναλάβει δύο ομάδες του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο.

Ακόμα και ο Βίτορ Περέιρα, μετά το σύντομο πέρασμά του από τον Ολυμπιακό βρήκε εύκολα δουλειά στη Φενέρμπαχτσε, δεδομένα που «ζύγισε» ο Πέδρο Μαρτίνς πριν να πει το «ναι» στην ομολογουμένως πρωτότυπη πρόταση των Πειραιωτών να έρθει στην Ελλάδα για σχεδόν δύο μήνες χωρίς να έχει τα ηνία της ομάδας.          

Συνεπώς , η συμφωνία ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Μαρτίνς θεωρείται «win - win» και για τις δύο πλευρές, καθώς ξεκινάνε τη συνεργασία τους χωρίς να περιμένουν τις χρονοβόρες διαδικασίες του καλοκαιριού και σχεδιάζοντας ήδη για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.     

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags