Facebook Pixel Sportdog.gr | ΠΑΟΚάρα στον τελικό για το… repeat και περιμένει αντίπαλο – Πρόκριση χαλαρά και με τριάρα (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2018-04-17 20:52:00

ΠΑΟΚάρα στον τελικό για το… repeat και περιμένει αντίπαλο – Πρόκριση χαλαρά και με τριάρα (ΒΙΝΤΕΟ)

του Βαγγέλη Καράμαλη
ΠΑΟΚάρα στον τελικό για το… repeat και περιμένει αντίπαλο – Πρόκριση χαλαρά και με τριάρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Πανιώνιος πάλεψε, όμως έχασε στην Τούμπα με 3-1.

Στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας προκρίθηκε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος νίκησε και στην Τούμπα με 3-1 τον Πανιώνιο και ετοιμάζεται για το ΟΑΚΑ, όπου θέλει να σηκώσει την κούπα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και περιμένει την Τετάρτη να μάθε τον αντίπαλό της (ΑΕΚ ή ΑΕΛ).

Οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν με τον Κουλούρη στο 17’, ο Πανιώνιος στο 40’ ισοφάρισε, όμως στο δεύτερο ημίχρονο ο Πέλκας με μία γκολάρα στο 68’ και ο Πρίγιοβιτς με πέναλτι έγραψαν το τελικό 3-1.

Παρά τη νίκη του στη Νέα Σμύρνη με 3-1, ο ΠΑΟΚ μπήκε φορτσάτος και στον δεύτερο ημιτελικό και κυνήγησε το γρήγορο γκολ, ώστε να κλειδώσει από νωρίς την πρόκριση. Μάλιστα, μόλις στο 5απείλησαν τον Κότνικ με δύο καλά σουτ του Σάκχοφ και του Μπίσεσβαρ, ενώ στο 14’ το πολύ καλό σουτ του Κουλούρη σταμάτησε στο δοκάρι. Ο Έλληνας όμως επιθετικός ωστόσο, ήταν πιο τυχερός τρία λεπτά αργότερα, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πέλκα και κεφαλιά από κοντά, έγραψε το 1-0.

Μετά το γκολ ωστόσο, ο Πανιώνιος ανέβασε ρυθμούς, βγήκε μπροστά και κατάφερε να δημιουργήσει προβλήματα στην άμυνα του Δικεφάλου. Στο 26’ ο Πασχαλάκης απέκρουσε το σουτ του Μακρύλου, ενώ στο 35’ η κοντινή κεφαλιά του αμαρκάριστου Μασούρα, σταμάτησε στο δοκάρι. Ο Έλληνας άσος ωστόσο, ήταν πιο εύστοχος στο 40’, όταν με δυνατό σουτ, μετά από κομπίνα και εκτέλεση φάουλ με πάσα έξω από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΟΚ για το 1-1, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Ο ΠΑΟΚ, όπως συνέβη και στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, μπήκε φουριόζος και στο δεύτερο ημίχρονο και έδειξε πως ήθελε το γρήγορο γκολ για να καθαρίσει. Στο 48’ ο Λημνιός απείλησε με ένα ωραίο σουτ, όμως το γκολ ήρθε 20 λεπτά αργότερα, καθώς ο ρυθμός δεν ήταν τόσο καλός. Το γκολ όμως ήταν… μαγεία, καθώς μετά από ωραία αντεπίθεση, η μπάλα έφτασε στα πόδια του Πέλκα και ο Έλληνας άσος με υπέροχο άσος από το ύψος της μεγάλης περιοχής και πλάγια, έγραψε το 2-1. Η πρόκριση πλέον είχε κριθεί οριστικά, ενώ στο 71’ τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για τον Πανιώνιο, καθώς ο Μαρκύλλος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Τελικά, το 3-1 έγραψε στο 80’ Πρίγιοβιτς που είχε μπει ως αλλαγή, με πέναλτι.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Πέλκας ήταν από τους κορυφαίους του γηπέδου με γκολ και ασίστ. Ο Έλληνας άσος ήταν ορεξάτος και απέδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση ενόψει τελικού και φινάλε πρωταθλήματος.

Η ΦΑΣΗ: Η γκολάρα του Πέλκα για το 2-1 ήταν η καλύτερη στιγμή της αναμέτρησης. Ο Έλληνας άσος απέδειξε για ακόμα μία φορά, πόσο… γλυκά χτυπήματα έχει και πόσο ποιοτικός παίκτης είναι.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Αρκετά λάθη από τον Σέζο και τους βοηθούς του, που έχασαν κάποια οφσάιντ. Η… χειρότερη απόφαση τους βέβαια, ήταν το γκολ του Πρίγιοβιτς που δεν μέτρησε παρότι δεν φάνηκε να κάνει φάουλ στον Μπανανά.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο ΠΑΟΚ καθάρισε με έξι γκολ συνολικά τον Πανιώνιο, προκρίθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό και θέλει να σηκώσει πάλι την κούπα για να δώσει απαντήσεις. Οι Θεσσαλονικείς ετοιμάζονται από σήμερα για το ΟΑΚΑ και περιμένουν την… ΑΕΚ.

ΠΑΤΑ ΤΟ: Δείτε τα γκολ της αναμέτρησης

 

 

 

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βαρέλα, Κρέσπο (76΄ Κάνιας), Μάτος, Αζεβέδο, Μαουρίσιο, Σάχοβ, Πέλκας, Λημνιός (60΄ Κάμπος), Μπίσεσβαρ, Κουλούρης (61΄ Πρίγιοβιτς)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Σαραμαντάς (46΄ Πινιώτης), Σταυρόπουλος, Μπανανά, Παπαγεωργίου, Μακρύλλος, Κόρμπος, Οικονομίδης, Μασούρας (63΄ Σπιριντόνοβιτς), Μπραχίμι (75΄ Νόβακ), Γεσίλ

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags