Facebook Pixel Sportdog.gr | «Καρφάρες» Κούγια για την διαιτησία με την ΑΕΚ - «Τα είχα πει εγώ στο Σαββίδη...»
| 2018-04-19 20:39:00

«Καρφάρες» Κούγια για την διαιτησία με την ΑΕΚ - «Τα είχα πει εγώ στο Σαββίδη...»

Sportdog Team
«Καρφάρες» Κούγια για την διαιτησία με την ΑΕΚ - «Τα είχα πει εγώ στο Σαββίδη...»

Τι είπε για τον χαμένο ημιτελικό, τον Μπέο και τον Μελισσανίδη.

Ο πρόεδρος της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, φιλοξενήθηκε στο Metropolis 95.5 και μίλησε για τα πολλά λάθη της διαιτησίας στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, το παρασκήνιο που επηρεάζει άμεσα το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και για τη σχέση του με τον Ιβάν Σαββίδη.
 

Αναλυτικά:

Αρχικά σημείωσε: H ΑΕΚ θα έπρεπε να παίζει με 10 παίκτες γιατί θα έπρεπε να αποβληθεί ο Μπακάκης. Επίσης σε κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού, ο διαιτητής έδινε τα φάουλ ανάποδα, ενώ μας έβαζε συνέχεια μέσα στην περιοχή μας. Τέλος, η άποψή μου είναι πως σε καμία περίπτωση δεν υπήρχαν 5 λεπτά καθυστερήσεων, αλλά σε κάθε περίπτωση το μεγαλύτερο λάθος ήταν η μη αποβολή του Μπακάκη.

Για τα συνεχόμενα λάθη της διαιτησίας: Πιστεύω πως δεν θα ηρεμήσουμε ποτέ από τα διαιτητικά λάθη. Όποια λάθη και να κάνουν οι διαιτητές βλέπουμε ότι παραμένουν στους πίνακες και μάλιστα κάποιοι απ’ αυτούς προάγονται, ανάλογα με ποια συμφέροντα εξυπηρετούν και με το ποιόν έχουν για επικεφαλή τους στις ενώσεις τους. Και επειδή δεν θέλουν να χάσουν τα λεφτά τους, φαίνεται ότι λειτουργούν σύμφωνα με τα συμφέροντα τρίτων. Είναι απίστευτο ότι οι διαιτητές παίρνουν περισσότερα χρήματα κι από τους Αρεοπαγίτες . Είμαι σίγουρος πως δεν πρόκειται να αλλάξουν ποτέ τα πράγματα. Είμαι πολλά χρόνια στο ποδόσφαιρο και πλέον είμαι πεπεισμένος ότι δεν αλλάξουν τα πράγματα. Είμαι ένας ανεξάρτητα οικονομικά παράγοντας με μεγάλη εμπειρία στα αθλητικά δρώμενα και έτσι το ποδόσφαιρο είναι μέρος της κουλτούρας μου, οπότε έχω το δικαίωμα να μιλάω και να κρίνω.

Για το αν πέφτει και ο ίδιος θύμα του παρασκηνίου: Σίγουρα συμβαίνει αυτό και προφανώς δεν μπορώ να το αποτρέψω. Είμαι θύμα του παρασκήνιο όλα αυτά τα χρόνια. Εμένα με έχουν εξοντώσει με τις δικαστικές τους αποφάσεις. Βλέπουμε πως μας επέβαλαν 25.000 ευρώ πρόστιμο γιατί μπήκαν μερικοί οπαδοί μας να πανηγυρίσουν μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ. Εγώ την επόμενη εβδομάδα θα παραθέσω συνέντευξη τύπου και θα αναφερθώ στα διαιτητικά λάθη που έχουν γίνει εις βάρος μας και μας στέρησαν τόσο την έξοδο μας στην Ευρώπη, όσο και την πρόκρισή μας στον τελικό.

Για το αν η ΑΕΚ είναι η πιο δυνατή στο παρασκήνιο: Πριν λίγο καιρό σας είχα πει, ότι ο κ. Σαββίδης κάνει λάθος που νομίζει ότι ο εχθρός του είμαι εγώ. Ήταν λάθος του να κινηθεί εναντίον μου, γιατί εγώ είμαι ανιδιοτελής φίλος του. Δεν είμαι σφουγγοκωλάριος του και δεν κάθομαι σαν τον Μπέο έξω από τα γραφεία του για να με ευλογήσει. Εγώ είχα τονίσει πως θα πρέπει να κοιτάμε καλά ποιοι είναι οι διαιτητές και επειδή στην υπόθεση εμπλέκεται και ο Θωμάς ο Μητρόπουλος, είχα τονίσει ότι τη ζημιά θα την κάνουν οι πλαϊνοί.

Δεν έχει σημασία που ο Γραμμένος πήρε τις εκλογές. Σημασία έχει ποιοι είναι οι πρόεδροι των Ενώσεων. Ο επικεφαλής του συνδέσμου του Στυλιαρά που ήταν τέταρτος διαιτητής στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, βράβευσε πριν λίγες μέρες τον Μπέο για την προσφορά του στο ποδόσφαιρο. Επίσης σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο Ποντικής, η στάση του οποίου ήταν καθοριστική από τη στιγμή της επίτευξης του γκολ μέχρι την ακύρωσή του.

Για την κάθαρση στο Ελληνικό ποδόσφαιρο: Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για κάθαρση, όταν  το δεξί χέρι του Μελισσανίδη, ο κ. Γιάννης Παπαδόπουλος, έπαιρνε τα λεφτά και τα μοίραζε στις ενώσεις. Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για κάθαρση όταν στην ένωση της Λάρισας έδινε ο συγκεκριμένος κύριος από 15.000 ευρώ στο κάθε σωματείο. Έρχονταν άνθρωποι του Σαββίδη και του Μελισσανίδη και μοίραζαν λεφτά για να δουν ποιοι θα πάρουν την ένωση. Ο Σαββίδης σαν άπειρος ενδιαφέρθηκε για τον πρόεδρος της ΕΠΟ, ενώ ο Μελισσανίδης κοίταξε να εξασφαλίσει τις ενώσεις και τους διαιτητές.

Για το ρόλο του Περέιρα στην ΚΕΔ: Αυτός δεν ξέρει τι γίνεται στις ενώσεις. Του δίνουν έναν κατάλογο με διαιτητές και του λένε πως ο ένας είναι καλός και ο άλλος κακός διαιτητής. Μπορεί στο τέλος της χρονιάς και όταν θα έχει αξιολογήσει το δυναμικό των διαιτητών να λειτουργήσει ανάλογα, αλλά τότε η δουλεία θα έχει γίνει.

Για το αν μπορεί να γίνει μία πρόβλεψη της απόφασης: Δεν μπορώ να προβλέψω γιατί ο κ. Σκουτέρης είναι πάντα απρόβλεπτος. Είναι ένας καταπληκτικός δικαστής με πρωτοφανή νομική σκέψη. Ο Έλληνας δικαστής είναι ανεξάρτητος. Ο κ. Σκουτέρης μπορεί να κρίνει όπως θέλει το βίντεο και το φύλλο αγώνα.

Για το αν υπάρχει περίπτωση να εκδοθεί προδικαστική απόφαση: Είναι κάτι που το ακούω τις τελευταίες μέρες. Θα είναι έκπληξη για μένα να εκδώσει προδικαστική απόφαση. Σε περίπτωση όμως που θεωρεί απαραίτητη την έλευση του μάρτυρα στο δικαστήριο, μπορεί και να τη βγάλει. Ο Κομίνης δεν είναι σίγουρο ότι θα έρθει, από τη στιγμή που δεν υποχρεούται.

Για το ποια ομάδα θα υποστηρίξει στον τελικό: Με την ΑΕΚ έχω δεθεί συναισθηματικά γιατί έχω προεδρεύσει εκεί, αλλά δεν το κρύβω ότι παρά τις επιθέσεις του ΠΑΟΚ κατά του προσώπου μου, είμαι λάτρης της κοινωνικής πλευράς του ΠΑΟΚ καθώς και λάτρης αυτών που πρεσβεύει ο ΠΑΟΚ στην Ελληνική κοινωνία. Η ΑΕΚ πρεσβεύει την προσφυγιά της Αθήνας, αλλά ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα των προσφύγων όλης της Βόρειας Ελλάδας. Πάνω από τη Λάρισα δεν υπάρχει άλλη ομάδα εκτός από τον ΠΑΟΚ. Εύχομαι να κερδίσει ο καλύτερος και να γίνει ένας υποδειγματικός τελικός.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags