Facebook Pixel Sportdog.gr | ΑΕΚΑΡΑ πρωταθλήτρια 24 χρόνια μετά – Ενωσίτικο ντελίριο από 60.000 κόσμο (BINTEO)
| 2018-04-22 20:52:00

ΑΕΚΑΡΑ πρωταθλήτρια 24 χρόνια μετά – Ενωσίτικο ντελίριο από 60.000 κόσμο (BINTEO)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
ΑΕΚΑΡΑ πρωταθλήτρια 24 χρόνια μετά – Ενωσίτικο ντελίριο από 60.000 κόσμο (BINTEO)

Η Ένωση καθάρισε μαθηματικά τον τίτλο με 2-0 κόντρα στον Λεβαδειακό.

Πρωταθλήτρια Ελλάδας είναι, μετά από 24 χρόνια, η ΑΕΚ. Η Ένωση επικράτησε του Λεβαδειακού, σε μία αναμέτρηση που εξελίχθηκε σε πάρτι από τους Ενωσίτες, οι οποίες γέμισαν το ΟΑΚΑ την 28η αγωνιστική και επέδειξαν υποδειγματική συμπεριφορά μπροστά στους κινδύνους που ελλοχεύουν για την ομάδα τους.

Ήταν δεδομένο, ότι ο κόσμος με την παρουσία του και την εορταστική ατμόσφαιρα που θα δημιουργούσε θα συμπαρέσερνε την ΑΕΚ. Όπερ και εγένετο. Η Ένωση μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και απείλησε από το 1' με τον Επασί να αποκρούει το σουτ του Μπακασέτα, ενώ στο 10' ο Γιακουμάκης με κεφαλιά σημάδεψε εκτός εστίας. Στο 12' όμως η Ένωση πήρε το προβάδισμα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπακασέτα. Οι γηπεδούχοι με την ώθηση των Ενωσιτών συνέχισαν να βγάζουν ευκαιρίες(13', 15'), στο 30' είχαν και δοκάρι από λάθος διώξιμο του Αντιλέχου, με τον Λεβαδειακό που είχε δύο τελικές (19' και 24') με τον Μαρκόφσκι και τον Μητρόπουλο, να γλιτώνει σε εκείνο το σημείο το 2-0. Αυτό επιτεύχθη στο 33' με σουτ του Μπακασέτα ύστερα από ασίστ του Λιβάγια. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου οι παίκτες του Χιμένεθ πίεσαν, δημιούργησαν προϋποθέσεις, αλλά άφησαν το τρίτο γκολ για το δεύτερο μέρος.

Εκεί η ΑΕΚ δημιούργησε ευκαιρίες (με Λιβάγια και Γιακουμάκη), ριψοκινδύνεψε όμως, αλλά ο Λεβαδειακός δεν εκμεταλλεύτηκε δύο καλές στιγμές που είχε με τον Νιάσε και τον Τσαμπούρη. Στο 74', δε, ο Μπάρκας μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σουμπίνιο. Η μεγαλύτερη φάση για την ΑΕΚ εκτυλίχθηκε στις καθυστερήσεις, όταν ο Μάνταλος έβγαλε φοβερή μπαλιά για τον Λάζαρο, η προβολή του οποίου πέρασε πάνω από την εστία. Έτσι διατηρήθηκε το 2-0.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Με δύο γκολ στην αναμέτρηση, ο Τάσος Μπακσέτας είναι ο πολυτιμότερος της ΑΕΚ.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ Ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την ΑΕΚ σε διάταξη 4-2-3-1 με τον Μπάρκα στην υπεράσπιση της εστίας και αμυντική τετράδα από δεξιά προς τα αριστερά τους Μπακάκη, Λαμπρόπουλο, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ. Στη μεσαία γραμμή, δίπλα στον Σιμόες τοποθετήθηκε ο Κονέ. Αριστερό εξτρέμ αγωνίστηκε ο Λόπες, δεξί ο Μπακασέτας, οργανωτικό ρόλο είχε ο Λιβάγια και μοναδικός προωθημένος ήταν ο Γιακουμάκης.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σιμόες, Κονέ, Λόπες (56' Γκάλο), Μπακασέτας, Λιβάγια (84' Μάνταλος, Γιακουμάκης (77΄ Χριστοδουλόπουλος)

Λεβαδειακός: Επασί, Τσαμπούρης, Φαβάρο, Αντιλέχου, Ντιόγκο, Μητρόπουλος (73' Καλτσάς), Γιακουμάκης, Σουμπίνιο, Σαβαντόγκο (46' Ζαραδούκας), Νιάσε (92' Νίκας), Μαρκόφσκι

Η ΦΑΣΗ Το 2-0. Ο Λιβάγια έστρωσε στον Μπακασέτα εκτός περιοχής και ο Έλληνας άσος με ωραίο αριστερό σουτ σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Η μεγαλύτερη στιγμή του αγώνα όμως δεν ήταν κάποιο γκολ. Η μέγιστη στιγμή ήταν η είσοδος του Πέτρου Μάνταλου στο 84', με τους Ενωσίτες να τον υποδέχονται με standing ovation μετά τους 6 μήνες που παρέμεινε εκτός, λόγω του τραυματισμού του.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Ο Τζήλος ήταν δίκαιος, είχε σωστά σφυρίγματα και ορθώς κατελόγισε πέναλτι σε χέρι του Νιάσε. Οι βοηθού του (Γκάγκας, Φραγκιαδάκης) είχαν σωστές υποδείξεις.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ Η ΑΕΚ κατέκτησε μαθηματικά το πρωτάθλημα και περιμένει την έκδοση της απόφασης της επιτροπής Εφέσεων για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, για να ξεκαθαρίσει το τοπίο όσον αφορά τη βαθμολογία και να πανηγυριστεί με μεγαλύτερη λαμπρότητα ο τίτλος, όπως αξίζει στους Ενωσίτες οπαδούς που περίμεναν καρτερικά 24 χρόνια. Βίωσαν τραγικές στιγμές με τον υποβιβασμό της ομάδας τους το 2013, τώρα όμως χαίρονται απολαμβάνοντας τους καρπούς της υπομονής και της στήριξης τους. Με τα τωρινά δεδομένα η Ένωση είναι πρώτη με 63 βαθμούς, ενώ ο Λεβαδειακός με 34 είναι στην 8η θέση.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ Μπροστά σε πάνω από 60.000 κόσμο δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά. Η ΑΕΚ ηταν η κυρίαρχος του παιχνιδιού από το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Έπαιξε τόσο από τις πτέρυγες, κυρίως από την πλευρά του Χουλτ, όσο και από τον άξονα, με τον Μπακασέτα να συγκλίνει από τα δεξιά και να δημιουργεί κινδύνους στα καρέ του Επασί που είχε αρκετή δουλειά, έβγαλε αρκετές προσπάθειες των κιτρινόμαυρων, αλλά δεν κατάφερε να κρατήσει το μηδέν. Ο Λεβαδειακός περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο τη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς...

Η ΑΕΚ στέφεται δίκαια πρωταθλήτρια Ελλάδας 2018. Ήταν η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, έπαιξε σε τρεις διοργανώσεις, λαβώθηκε με τραυματισμούς και απώλειες παικτών, έμεινε όμως όρθια και επέστρεψε στους τίτλους από το 1994.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags