Facebook Pixel Sportdog.gr | Πανηγύρισε με… σπόντες ο Χιμένεθ: «Το πήραμε στο γήπεδο – Έξτρα κίνητρο οι αντίπαλοι»!
| 2018-04-22 22:23:00

Πανηγύρισε με… σπόντες ο Χιμένεθ: «Το πήραμε στο γήπεδο – Έξτρα κίνητρο οι αντίπαλοι»!

Sportdog Team
Πανηγύρισε με… σπόντες ο Χιμένεθ: «Το πήραμε στο γήπεδο – Έξτρα κίνητρο οι αντίπαλοι»!

Ενθουσιασμένος ο Ισπανός τεχνικός, άφησε όμως και αιχμές!

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Μανόλο Χιμένεθ στη συνέντευξη Τύπου:

Για το πόσο εύκολο είναι να πανηγυρίζει το πρωτάθλημα περιμένοντας μια δικαστική απόφαση: «Η ΑΕΚ έχει κερδίσει στο γήπεδο αυτό το πρωτάθλημα. Στην Ισπανία λέγεται ότι αυτό θα ήταν ένα σκάνδαλο. Νομίζω ότι μόνο ο κόσμος της ΑΕΚ, αλλά και οι ουδέτεροι είδαν την κανονικότητα σε μια ομάδα στο πρωτάθλημα, στο κύπελλο και στην Ευρώπη. Κερδίσαμε περισσότερα παιχνίδια από κάθε ομάδα και κάναμε κάτι πολύ δύσκολο, ήταν πολλά παιχνίδια που παίζαμε απέναντι σε ομάδες που είχαν έξτρα κίνητρο. Το να παίζεις απέναντι σε έναν αντίπαλο που τα δίνει όλα, είναι το μεγαλείο του ποδοσφαίρου. Κανένα παιχνίδι δεν ήταν εύκολο. Γι' αυτό το ποδόσφαιρο λέει ότι πρωταθλήτρια είναι η ΑΕΚ. Η αλήθεια είναι ότι όποιος θέλει να σκεφτεί κάτι άλλο που δεν παίζετε μέσα στο γήπεδο, εμένα δεν με απασχολεί». 

Για τους καθοριστικούς σταθμούς αυτής της πορείας: «Θα έπρεπε πρώτα να έχω χρόνο να σκεφτώ, για να μην ξεχάσω κάτι. Ξεκινήσαμε απέναντι σε μια ομάδα που είχε ήδη αγωνιστικές υποχρεώσεις (ΤΣΣΚΑ), αξίζαμε να έχουμε πάρει ακόμη και την πρόκριση στο εκτός έδρας παιχνίδι. Ο Αραούχο ήρθε αργά και δεν μπόρεσε να μας βοηθήσει στις πρώτες αγωνιστικές, τραυματίζεται ο Μάνταλος, ο Γιόχανσον, ο Τσιγκρίνσκι, ο Τσόσιτς... Πάμε και παίζουμε μέσα στη Μίλαν χωρίς την ενδεκάδα που είχα στο μυαλό μου, μετά παίξαμε το χειρότερό μας παιχνίδι στην Τρίπολη, μετά έπρεπε να δώσουμε μια μεγάλη μάχη για κάθε βαθμό, γιατί όπως είπα υπήρχε έξτρα κίνητρο στους αντιπάλους.

Χωρίς να χάσουμε ούτε ένα ντέρμπι, απέναντι στη Ντιναμό αποκλειστήκαμε αξιοπρεπώς και είχαν προηγηθεί κάποια διαιτητικά λάθη στο ματς του ΟΑΚΑ και μια τεράστια προσπάθεια από την πλευρά των ποδοσφαιριστών. Εγώ γι' αυτό μπορώ να πώ ότι είμαι περήφανος που έχω προπονήσει αυτά τα καταπληκτικά άτομα. Η χειρότερη στιγμή ήταν με τον Αστέρα και η καλύτερη η όποια καλή ζήσαμε στα Σπάτα και στο ΟΑΚΑ και μου τη χάρισαν αυτοί οι ποδοσφαιριστές. Με όλο το σεβασμό, όποια απόφαση και αν ληφθεί σε δεύτερο βαθμό, η απόφαση της ΦΙΦΑ ήταν αρκετά ξεκάθαρη. Ελπίζω να το έχει υπόψιν της και η ομοσπονδία αυτό. Κάναμε μια πορεία που ξεκίνησε πέρσι τα Χριστούγεννα όταν ήρθα. Από 9η θέση βγήκαμε πρώτοι στα πλέι οφ και σε αυτό θα πρέπει να σταθούμε στα θεμέλια που άφησαν κάποιοι παίκτες και υπάλληλοι που πλέον δεν είναι μαζί μας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους. 

Πραγματικά δεν θα ήμουν τίποτα χωρίς τους υπαλλήλους, ο κ. Μπογράδης, ο κ. Καμπόλης, ο κ. Πανταζής, θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος. Και για να τελειώσω, αισθάνομαι πρωταθλητής, χάρη σε όλα τα ονόματα και τώρα απλά πρέπει να συνεχίσω τη δουλειά και να τελειώσω τη χρονιά με την αξιοπρέπεια που μια ομάδα και μια διοίκηση όπως αυτή της ΑΕΚ αξίζει». 

Για το αν είναι αυτή η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα του: «Είμαι πολύ περήφανος για όλες τις στιγμές που έχω ζήσει. Είχα τύχει να έχω κερδίσει το πρωτάθλημα με τη δεύτερη ομάδα της Σεβίλλης, ήμουν πρωταθλητής στο Κατάρ, είχα κάνει μια καταπληκτική χρονιά στη Σαραγόσα, έχω κερδίσει κύπελλο, αλλά χωρίς καμία αμφιβολία αυτή ήταν η καλύτερη στιγμή της καριέρας μου. Ήταν το πιο δύσκολο. Είδα όλους τους ανθρώπους να το απολαμβάνουν μετά από 24 χρόνια. Είναι αλήθεια ότι έρχονταν πολλά άτομα που έρχονταν και μου έλεγαν να πάρουμε το πρωτάθλημα, μακάρι να ζούσε ο πατέρας μου... Σήμερα κάναμε το όνειρο πολλών πραγματικότητα. Είναι σημαντικό. Και επιπλέον πιστεύω ότι ο φίλος μου ο Ανδρέας θα είναι σήμερα πολύ χαρούμενος. Δεν τον ξεχνώ ποτέ και είναι ένας πραγματικός πρωταθλητής. Κάθε παιχνίδι που παίζω, η δεύτερη σκέψη μου είναι ότι το παίζω γι' αυτόν».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags