Facebook Pixel Sportdog.gr | Πρόταση έκπληξη από... τον ΠΑΟΚ: «Να γίνει χωρίς κόσμο ο τελικός»!
| 2018-04-25 21:41:00

Πρόταση έκπληξη από... τον ΠΑΟΚ: «Να γίνει χωρίς κόσμο ο τελικός»!

Sportdog Team
Πρόταση έκπληξη από... τον ΠΑΟΚ: «Να γίνει χωρίς κόσμο ο τελικός»!

Ποιος το λέει και τι προτείνει στην ΕΠΟ;

Για την απόφαση της επιτροπής εφέσεων να απορρίψει την έφεση του ΠΑΟΚ, αλλά και τον Γιώργο Κομίνη, μίλησε ο νομικός Μπάμπης Αποστολίδης, ο οποίος αναφέρθηκε και στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος στο ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην εκπομπή Full Επίθεση στον Libero 107.4 FM:

 

Αρχικά ανέφερε:

"Αυτά δεν επιδέχονται σχολίων. Είναι μία απόφαση βρίθουσα αντιφάσεων, αναιτιολόγητη και αυτό ήταν αναμενόμενο μετά το μπούλινγκ που ασκήθηκε στους εφέτες. Μπούλινγκ που έφτασε στη μορφή εξόφθαλμης απειλής. «Ας τολμήσουν να αλλάξουν κάτι και θα τα πούμε» έτσι δεν ακούστηκε από τον κ. Μελισσανίδη;"

Για το κλίμα των τελευταίων ημερών:

"Αμέσως μετά την απόφαση του κ. Σκουτέρη για το θέμα με τον Ολυμπιακό και τους θεατρινισμούς του Γκαρθία που έβγαλε μία σολομώντεια απόφαση, όλως τυχαίως τον επισκέφθηκε Αρεοπαγίτης επιθεωρητής και τέθηκε υπό πειθαρχικό έλεγχο και του ασκήθηκε δίωξη, επειδή έκανε έξι μήνες να εκδώσει σκεπτικά αποφάσεών του, ενώ υπάρχουν και δικαστές που κάνουν 12 μήνες να εκδώσουν απόφαση. Κάτω από αυτό το κράτος και την πίεση της πολιτικής ηγεσίας έπρεπε ένας δικαστής να αποφασίσει. Υπήρχε και η πίεση της ΟΥΕΦΑ και της ΦΙΦΑ με το Grexit, το οποίο ποτέ δεν πρόκειται να γίνει γιατί δεν θέλει κανείς να χάσει τα λεφτά".

Για την απόφαση:

"Αν δείτε ένα σημείο της απόφασης, λέει ότι δεν κρίνει απαραίτητο να καλέσει τον κ. Κομίνη, αφού είδε και τα βίντεο, γιατί λέει ότι δεν σφύριξε την επανέναρξη ή σφύριξε για να λήξει τον αγώνα επειδή φοβήθηκαν ή για να καλέσει τις δύο ομάδες να ανέβουν. Δεν ξέρει ο Δικαστής ότι ο διαιτητής μπορεί να σφυρίξει και τη λήξη ή την έναρξη του αγώνα στα αποδυτήρια; Είναι αντιφατικά όλα αυτά. Απέφυγε ο κ. πρόεδρος να υποχρεώσει τον κ. Κομίνη να δώσει εξηγήσεις στους δικαστές. Εδώ υπάρχει τέτοιο θράσος και υποτίμηση της δικαιοσύνης από τον διαιτητή που δις κλήθηκε και δεν εμφανίστηκε. Υπήρχε τρόπος, να κοινοποιηθεί η κλήση του στην ΚΕΔ και η ΚΕΔ να τον καλέσει και αν δεν πάει να υποστεί πειθαρχικό έλεγχο. Ούτε και αυτό έγινε. Δηλαδή τι δέχτηκε η απόφαση; Ότι ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ, ότι εξαρχής έδειξε σέντρα ή ότι είναι οφσάιντ; Τι δέχτηκε; Δεν καταλαβαίνω. Πέραν του τμήματος που αφορά την παράνομη είσοδο του κυρίου Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο, η απόφαση είναι αναιτιολόγητη".

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο:

"Το παιχνίδι του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα είναι στημένο. Αυτή η επαγγελλόμενη κάθαρση από τους τρεις που ξεκίνησε κατέρρευσε ως χάρτινος πύργο στο πρώτο διαιτητικό φάλτσο. Επανασυστήθηκε το ΠΟΚ και εμείς τους δώσαμε την ευκαιρία να δημιουργήσουν τετελεσμένα και αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ που έχει τους περισσότερους βαθμούς στο γήπεδο να μην είναι πρωταθλητής. Ονειρεύομαι ότι κάποια στιγμή θα τα ξεπεράσουμε όλα αυτά αλλά εδώ χρειάζεται και αναδιάταξη της οργανωτικής δομής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Υπάρχει μεγάλη πίκρα και απογοήτευση".

Για την… κόντρα Βορρά-Νότου:

"Όσοι μας λένε ότι συντηρούμε το μύθο Βορρά-Νότου και ότι είμαστε Βασιλάκηδες Καΐλες, θέλω να τους πω ότι δεν υπάρχει διαφορά Βορείων-Νοτίων. Υπάρχει διαφορά καταδυνάστευσης του λεκανοπεδίου με όλη την ελληνική επαρχεία. Η αδικία απέναντι στην ελληνική περιφέρεια σε όλους τους τομείς είναι τέτοια που εμείς απλά την περιγράφουμε. Δεν την χωρίζουμε εμείς την Ελλάδα, εμείς απλά το διαπιστώνουμε. Να χαίρονται το πρωτάθλημα, είναι άξιοι, ας πανηγυρίζουμε με φιέστες, αλλά χωρίς να κοιτάνε τι ακριβώς συμβαίνει".

Για το ενδεχόμενο Grexit:

 

"Για μένα, η μόνη λύση για να αποφευχθούν όλα αυτά και να δουν σοβαρά το ελληνικό ποδόσφαιρο οι παράγοντες και οι επιχειρηματίες είναι το ελληνικό Grexit για μια πενταετία. Διότι αν χάσουν τα εκατομμύρια να δούμε αν θα ξανασκεφτούν να φέρονται με αυτόν τον τρόπο. Να έρχονται και να μην παίζουν για μια χαρτοταινία, να φοβούνται τάχα μου δήθεν τον Σαββίδη, να είναι τρομοκρατημένοι και όλα τα σχετικά. Εγώ δεν εύχομαι να πέσει κανένα μπουκάλι και καμιά φωτοβολίδα και κανένας πυρσός σε κανέναν παίκτη, όχι μόνο του ΠΑΟΚ. Με αυτά που γίνονται στα γήπεδα οι μισές ομάδες θα δηλώνουν τρομοκρατημένες. Με το πρώτο μπουκάλι και με το πρώτο τάλιρο που θα πέφτει στα κόρνερ θα πέφτει κάτω και θα δηλώνει τραυματίας σαν τον Γκαρθία και τρομοκρατημένος σαν την ΑΕΚ, θα αποχωρεί από το γήπεδο και μετά άντε μάζεψέ τα. Θα έχουμε ένα πρωτάθλημα δικαστηρίων και όχι ποδοσφαίρου".

Για το μέλλον στο ποδόσφαιρο:

"Εγώ δεν εύχομαι να πέσει κανένα μπουκάλι και καμιά φωτοβολίδα και κανένας πυρσός σε κανέναν παίκτη, όχι μόνο του ΠΑΟΚ. Με αυτά που γίνονται στα γήπεδα οι μισές ομάδες θα δηλώνουν τρομοκρατημένες. Με το πρώτο μπουκάλι και με το πρώτο τάλιρο που θα πέφτει στα κόρνερ θα πέφτει κάτω και θα δηλώνει τραυματίας σαν τον Γκαρθία και τρομοκρατημένος σαν την ΑΕΚ, θα αποχωρεί από το γήπεδο και μετά άντε μάζεψέ τα. Θα έχουμε ένα πρωτάθλημα δικαστηρίων και όχι ποδοσφαίρου. Βέβαια, σε αυτό θέλω να καταδικάσω και εμάς. Διότι δεν θα είχαν να μας προσάψουν τίποτα εάν ο Ίβιτς δεν εγκατέλειπε εκείνο τον αδιάφορο αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό, που όντως υπήρξε κάποιος τραυματισμός, αλλά όχι τέτοιος που να αποτρέψει τον Ίβιτς να φύγει από τον αγώνα. Κάναμε λάθος σαν ΠΑΟΚ. Διαφέρουν οι δύο περιπτώσεις, αλλά έχουν να μας το καταλογίζουν.

Σήμερα έχουν γίνει… πολυτελείας οι ποδοσφαιριστές Πώς θα αντικρίσουν οι παίκτες της ΑΕΚ τους άλλους παίκτες, όχι μόνο του ΠΑΟΚ, αλλά σε όλο το ελληνικό πρωτάθλημα, με αυτό που έκαναν. Ότι δεν κατέβηκαν να παίξουν επειδή τρομοκρατήθηκαν ενώ στο βίντεο φαίνεται ότι κάνουν καλαμπούρι μεταξύ τους. Επαγγελματίες είναι όλοι. Είναι πλήρης η απογοήτευση. Μπράβο στον κύριο Μελισσανίδη, του αξίζει το πρωτάθλημα διότι «οργάνωσε» τα πράγματα καλύτερα από τους άλλους και το πήρε η ΑΕΚ".

Για τον τελικό Κυπέλλου:

"Η ΕΠΟ πρέπει να απαγορεύσει την παρουσία φιλάθλων. Ο τελικός να γίνει κεκλεισμένων των θυρών. Όσο κι αν δεν μας αρέσει αυτό. Μας την έχουν στημένη. Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος ότι στους 22.000 δεν θα υπάρχουν 100-200 θερμοκέφαλοι και από τις δύο πλευρές, οι οποίοι έχουν δώσει ραντεβού θανάτου στην τάφρο του ΟΑΚΑ για να αναμετρηθούν ή ότι δεν θα καεί η Αθήνα. Και αν γίνει κάτι τέτοιο, όπως και στο Πανθεσσαλικό, εμείς θα έχουμε 10 αγωνιστικές και αφαίρεση πολλών βαθμών και η ΑΕΚ -2 γιατί θα το χρεώσουν πάλι σε εμάς. Νομίζω ότι μας την έχουν στημένη για να μας τελειώσουν. Γι αυτό θα πρέπει να το σκεφτεί σοβαρά η ΠΑΕ εάν θα κατεβάσει φιλάθλους. Τον ΠΑΟΚ τον συμφέρει να γίνει κεκλεισμένων των θυρών. Να γίνει ένας αγώνας και να τελειώνουμε. Ποιος μπορεί να συγκρατήσει 50-100 από τους 22.000. Υπάρχει οργή μαζεμένη στον κόσμο η οποία θα ξεσπάσει. Φοβάμαι πάρα πολύ. Δεν λέω ότι θα γίνουν επεισόδια. Αλλά μπροστά στον κίνδυνο να γίνουν τέτοια πράγματα, νομίζω ότι ο αγώνας πρέπει να γίνει χωρίς οπαδούς. Φοβάμαι πολύ την προβοκάτσια".

Για την προσφυγή του ΠΑΟΚ στο διαιτητικό δικαστήριο:

"Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα. Όπως έλεγα και παρά τα αντίθετα που λεγόντουσαν ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει πιθανότητες και στην έφεση, ούτε στο διαιτητικό υπάρχει περίπτωση να ανατραπεί. Όταν ο αστυνόμος και ο κλέφτης είναι το ίδιο πράγμα, υπάρχει περίπτωση ο αστυνόμος να πιάσει τον κλέφτη; Η κατάσταση είναι δρομολογημένη".

Η αξιολόγηση του για την απόφαση Σκουτέρη:

"Προφανώς και έπρεπε. Και ο αθλητικός εισαγγελέας και ο αθλητικός δικαστής έπρεπε να καλέσει όλους όσους μιλούσαν για τις αποφάσεις και έκαναν ουσιαστικά μπούλινγκ και απειλούσαν ή προειδοποιούσαν τους δικαστές ή να τους εγκαλέσει και να ζητήσει τη δίωξή του".

Για την οικογένεια του ΠΑΟΚ:

"Πρέπει να κοιτάξουμε τα του οίκου μας. Να δούμε ποιοι είναι σήμερα διοικητικό συμβούλιο στον ΠΑΟΚ και αν είναι κανείς από την ευρύτερη οικογένεια του ΠΑΟΚ. Υπάρχουν πολλοί παλαιοί του ΠΑΟΚ που γνωρίζουν τα πράγματα, όπως π.χ. Καλύβας, Κούλης Αποστολίδης, Ορφανός που δεν βρίσκονται στο διοικητικό συμβούλιο. Υπάρχουν θέματα που πρέπει να οργανωθεί και ο ΠΑΟΚ. Δεν μπορούμε να έχουμε τον Μίχελ να βγαίνει μπροστά και να θεωρεί και ο κ. Σκουτέρης ότι κάνει εκφοβιστικές ενέργειες, όπως το ότι μπήκε μέσα και είπε You are finished στον Κομίνη. Να συμμαζευτούμε λίγο και να δούμε και την δική μας ευθύνη".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags