Facebook Pixel Sportdog.gr | Στροφή σε Ελλάδα και Λατινική Αμερική, αλλιώς πάλι… λαπάς θα είναι το DNA του Ολυμπιακού!
| 2018-04-26 18:30:00

Στροφή σε Ελλάδα και Λατινική Αμερική, αλλιώς πάλι… λαπάς θα είναι το DNA του Ολυμπιακού!

Sportdog Team
Στροφή σε Ελλάδα και Λατινική Αμερική, αλλιώς πάλι… λαπάς θα είναι το DNA του Ολυμπιακού!

Πόσοι από την υπάρχουσα 26άδα του ρόστερ «χωρούσαν» σ’ εκείνες τις ομαδάρες;

Στις κατά καιρούς ομαδάρες του Ολυμπιακού της τελευταίας 25ετίας, βάλτε τα συγκριτικά σας εφόδια σε εγρήγορση και το χέρι στη καρδιά και δώστε την απάντηση: Πόσοι από την υπάρχουσα 26άδα του ρόστερ «χωρούσαν» σ’ εκείνες τις ομαδάρες;

Έχω την πεποίθηση ότι αν αθροισθούν χιλιάδες γνώμες θα προκύψει ως συνισταμένη η παραδοχή ότι 7-8 το πολύ είναι οι παίκτες του τωρινού ρόστερ που θα είχαν θέση σε αντίστοιχα ρόστερ προηγούμενων χρόνων. Κι αυτοί για να καλύψουν… αναπληρωματικές ανάγκες.

Γιατί, μη μου πείτε ότι ο Προτό θα «έτρωγε» τη θέση του Νικοπολίδη ή του Ρομπέρτο; Και συνακόλουθα, ο Κούτρης του Γεωργάτου, ο Ομάρ του Τοροσίδη, ο Σισέ ή ο Ένγκελες του Μανωλά, του Μέλμπεργκ και του Αβραάμ ή ο Φουρτούνης του Τζιοβάνι, ο Ρομαό του Μιλιβόγεβιτς και του Καρεμπέ, ο Μαρίν του Τζόρτζεβιτς, ο Πάρντο του Γκαλέτι, ο Ανσαριφάντ του Κοβάσεβιτς και πάει λέγοντας.

Μόνο ο Μιραλάς, αν επανερχόταν στα «ντουζένια» του, θα μπορούσε να εκτοπίσει από την ενδεκάδα τον… Μιραλάς. Αλλά κι αυτός, έτσι όπως δείχνει σήμερα, είναι κακέκτυπο του περί 5ετίας Κέβιν…

Είμαι βέβαιος ότι κι ο Μαρινάκης έχει κάνει τις συγκρίσεις και, λίγο-πολύ, στο ίδιο συμπέρασμα έχει καταλήξει. Και για κάτι άλλο είμαι βέβαιος.

Ότι πιάστηκε «κώτσος» σε κάποιες περιπτώσεις μεταγραφών από μάναντζερς, ενώ δεν είχε και την απαιτούμενη ασπίδα προστασίας εκ των έσω. Αλλά και αποδείχθηκε «ξύπνιος» σε πωλήσεις, μόνο που το οικονομικό όφελος αντισταθμίστηκε από τις αγωνιστικές απώλειες.

Εν τέλει, ένα συγκριτικό συμπέρασμα είναι ότι ο Ολυμπιακός της τελευταίας διετίας έχει κατέβει επίπεδο. Το ίδιο είχε συμβεί και την τελευταία χρονιά Κόκκαλη, αλλά τότε αποκαταστάθηκε η τάξη πάραυτα γιατί μπήκε στην ΠΑΕ με ορμή και ενθουσιασμό ο Μαρινάκης.

Αλλά, οκτώ χρόνια πριν, ήταν άλλη η εποχή. Είχαν, τότε αναστολές με το Ελληνικό ποδόσφαιρο καλοί προπονητές  και ποδοσφαιριστές, αλλά με καλά συμβόλαια εκάμπτοντο και ερχόντουσαν στον Ολυμπιακό.

Σήμερα είναι «αμαυρωμένη» η εικόνα του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Βάλτε και την οικονομική κρίση στην εξίσωση, αλλά και την «απομάκρυνση» των Ελληνικών ομάδων από το χρυσοφόρο Τσάμπιονς Λιγκ και εύκολα θα συμπεράνετε ότι είναι αυξημένος ο βαθμός της απροθυμίας για μεταγραφές από επώνυμες «βιτρίνες».

Μένουν, λοιπόν, οι Γκιμαράες, οι Μπράγκες, οι Ρίο Άβες, οι Αζαξιό, οι Νίμ και οι… Τουλούζηδες για να «ψωνίσεις». Το έχω ξαναγράψει. Με Πορτογαλάκια, Γαλλάκια και Βελγάκια δεν ατσαλώνεται το DNA του Ολυμπιακού, της πιο απαιτητικής, δηλαδή, ομάδας της χώρας.

Πολύ φοβάμαι ότι έχει μπλέξει ο Ολυμπιακός. Με μειωμένο μπάτζετ, μόνο μια αναθεωρητική οδό έχει. Να πέσει διάνα στους εγχώριους Αβράμηδες και Τοροσίδηδες (υπάρχουν;) και να προσθέσει στο ρόστερ του ταχυδυναμικούς και τεχνίτες λατινοαμερικάνους. Ευκαιρίες υπάρχουν, αρκεί να τις… ανακαλύψουν ο Μαρινάκης και οι συνεργάτες του.

Το μείζον πρόβλημα του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα που φεύγει ήταν η εξασθένιση της «ισχύος» του DNA του. Έπεται η διαιτησία.

Ομάδα, λοιπόν –και να γεμίζει το στόμα σου- θέλει πρωτίστως ο Ολυμπιακός. Ομάδα με τα όλα της. Ταχυκίνητη και «κωλοπετσωμένη». Το δε, «κωλοπέτσωμα» το βρίσκεις στη Βραζιλία, την Αργεντινή, την Ουρουγουάη, τη Χιλή και στην επαρχία της Ελλάδας.

Τη «δίψα» πρέπει ν’ αναζητήσουν οι «ερυθρόλευκοι» κι όχι παίκτες από λίγκες και μικρομεσαίες ομάδες, που είναι εθισμένοι σε ισοπαλίες και ήττες. Κάτι, βέβαια, που φαίνεται απλό, γιατί το «αντέχει» οικονομικά ο Ολυμπιακός, αλλά έχει τις δυσκολίες του μέχρις ότου αποδειχθούν σωστές οι επιλογές.

Εν τέλει, όμως, όπως και να το κάνουμε, αυτή είναι κατά την ταπεινή μου άποψη, η «ασφαλέστερη» οδός επανάκαμψης του Ολυμπιακού στην κορυφή.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags