Facebook Pixel Sportdog.gr | Δήλωση-αποθέωση για Χρήστο Αλμπάνη - «Μπορεί να καθιερωθεί στην ΑΕΚ»
| 2018-04-27 10:43:00

Δήλωση-αποθέωση για Χρήστο Αλμπάνη - «Μπορεί να καθιερωθεί στην ΑΕΚ»

Sportdog Team
Δήλωση-αποθέωση για Χρήστο Αλμπάνη - «Μπορεί να καθιερωθεί στην ΑΕΚ»

Ποιος μίλησε για τον Έλληνα άσο.

Στην εφημερίδα «Ώρα των Σπορ» μίλησαν  πρώην τεχνικός διευθυντής του Απόλλωνα, Δημήτρης Κοτταράς, αλλά και ο πρώην προπονητής, Αλέκος Βοσνιάδης, για τον Χρήστο Αλμπάνη και την αξία του.

Αναλυτικά τα όσα ανέφεραν:

Δημήτρης Κοτταράς 

Για τον τρόπο που αποκτήθηκε ο Αλμπάνης από τον Απόλλωνα: «Το καλοκαίρι του 2015 ο Αλμπάνης δοκιμαζόταν στα Τρίκαλα. Τις τελευταίες ημέρες της μεταγραφικής περιόδου μού τηλεφώνησε ο πολύ καλός μου φίλος, Γιώργος Βακουφτσής, και μου είπε ότι υπάρχει ένας εξαιρετικός παίκτης με μεγάλο ταλέντο, που έμεινε ελεύθερος από τη Φράιμπουργκ. “Να τον πάρεις στον Απόλλωνα και θα με θυμηθείς”, ήταν η χαρακτηριστική φράση του. Τότε εμείς είχαμε κλείσει το ρόστερ, ωστόσο, τα λόγια του Βακουφτσή με έβαλαν αμέσως στη διαδικασία της μελέτης. Θυμάμαι πως ήμουν στον δρόμο και το πρώτο πράγμα που έκανα όταν έκλεισα το τηλέφωνο ήταν να πάρω τον Έκτορα Μονεμβασιώτη, γιο του μεγαλομετόχου, Παναγιώτη Μονεμβασιώτη, για να του ζητήσω να κοιτάξει στο Whyscout για τον Αλμπάνη. Μετά από λίγο με πήρε τηλέφωνο και μου είπε πως φαίνεται πολύ καλός και αφού τον τσέκαρα και εγώ καταλήξαμε πως πρόκειται για μια πολύ αξιόλογη περίπτωση. Εν συνεχεία πήγαμε στον μεγαλομέτοχο μαζί με τον Έκτορα και τον πιέσαμε να προχωρήσουμε στην απόκτησή του, γιατί όπως του μεταφέραμε πρόκειται για έναν παίκτη από τον οποίο η ομάδα θα είχε πολλαπλά οφέλη. Ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης γύρισε και μας είπε τότε, πως παρά το γεγονός ότι έχει κλείσει το ρόστερ θα μας κάνει χατιρικά το “ρουσφέτι” κι έτσι ο Αλμπάνης ήρθε στον Απόλλωνα».

Για την προσαρμογή του και τις δυνατότητές του… «Τον βάλαμε κατευθείαν στα παιχνίδια, παρά το γεγονός ότι δεν είχε προλάβει να λάβει μέρος στην καλοκαιρινή προετοιμασία. Αμέσως έδειξε την πλάση του, ωστόσο, στάθηκε άτυχος, διότι τον Νοέμβριο τραυματίστηκε σοβαρά και βγήκε νοκ-άουτ για το υπόλοιπο διάστημα της σεζόν. Θεωρώ πως τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Αλμπάνη, δεν τα συναντάς εύκολα σε Έλληνα ποδοσφαιριστή. Είναι ψηλός, γρήγορος, με μεγάλη ποιότητα και βλέπει δίχτυα. Μπορεί να σου κάνει ευκαιρία από το πουθενά. Δεν υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα που να διαθέτουν τέτοια επαφή με την μπάλα. Πρόκειται για παίκτη ψυχολογίας. Το μείον για εμένα είναι πως ενώ μπορούσε φέτος να έχει πετύχει 15 γκολ, εντούτοις μετράει μόνο 8 τέρματα. Αν βελτιωθεί στην τελική προσπάθεια και γίνει πιο αποτελεσματικός τότε θα έχει για πλάκα 15 γκολ ανά σεζόν. Δεν συναντάς εύκολα Έλληνα παίκτη να παίζει με ανάποδο πόδι στο φτερό και να απειλεί την εστία. Από τη στιγμή που ολοκληρωθεί η μεταγραφή του στην ΑΕΚ, μπορεί να κάνει διάφορα στη νέα του ομάδα».

Αλέκος Βοσνιάδης

Για τις πολύ καλές εντυπώσεις που άφησε από την πρώτη στιγμή… «Όταν τον είδα για πρώτη φορά στην προπόνηση, είδα όλα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τους Γερμανούς ποδοσφαιριστές. Ψηλό κορμί, με άριστη επαφή της μπάλας, καλά τελειώματα και τρεξίματα. Κοντρολαρισμένος ποδοσφαιριστής, με μεγάλες περγαμηνές στο ένας εναντίον ενός. Τον έβαλα κατευθείαν στα παιχνίδια της ομάδας κι ας μην είχε κάνει προετοιμασία μαζί μας. Από την πρώτη στιγμή φάνηκε πως μπορεί να κάνει τη διαφορά. Είχε την ατυχία με έναν σοβαρό τραυματισμό, με αποτέλεσμα να τον στερηθούμε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πρόκειται για έναν δουλευταρά ποδοσφαιριστή, με τεράστια εμπιστοσύνη στον εαυτόν του. Είμαι πεπεισμένος πως δεν θα κολλήσει έτσι και θα αλλάξει επίπεδο και θα μεταπηδήσει σε μια μεγαλύτερη ομάδα. Είναι κατασταλαγμένος, ξέρει που πατάει και προπάντων έχει τα μυαλά μέσα στο κεφάλι του. Δεν θα χρειαστεί να ασχοληθούν ιδιαίτερα μαζί του οι άνθρωποι που θα αποκτήσουν τα δικαιώματά του. Διαθέτει όλο το πακέτο γι να κάνει μεγάλη καριέρα. Προ ημερών μίλησα μαζί του και αυτό που του είπα ήταν να πάει εκεί που αισθάνεται ότι θα παίξει περισσότερο. Το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι η αποτελεσματικότητά του στο ένας εναντίον ενός. Πολύ καλός τακτικά, είναι από εκείνους τους παίκτες που δεν χρειάζεται να του λέει πολλά ένας προπονητής. Είναι καλός δέκτης και καταλαβαίνει γρήγορα ό,τι ακριβώς του ζητήσεις να κάνει μέσα στο γήπεδο», τόνισε ο Αλέκος Βοσνιάδης.

Για τον απαιτούμενο χρόνο προσαρμογής… «Δεν θα χρειαστεί να… σκοτωθούν στην ΑΕΚ για να τον φέρουν σε υψηλό επίπεδο. Είναι δυνατός χαρακτήρας, θα προσαρμοστεί εύκολα και δεν θα χρειαστεί ιδιαίτερα μεγάλο χρονικό διάστημα για να βρει τον απαραίτητο ρυθμό και τα πατήματά του. Έχει όλα τα προσόντα για να καθιερωθεί στην ΑΕΚ, εφόσον τελικά συνεχίσει εκεί την καριέρα του, να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο και γιατί όχι να κάνει μεταγραφή για το εξωτερικό. Σε μια μεγάλη ομάδα θα έχει όλη την υποστήριξη σε επίπεδο υποδομών κι αυτό θα τον βοηθήσει στην ατομική βελτίωσή του», επεσήμανε ο πρώην προπονητής του.

Για το εάν θεωρεί ότι είναι έτοιμος παίκτης. «Ο Αλμπάνης αποτελεί αυτήν τη στιγμή έναν από τους καλύτερους Έλληνες παίκτες. Προσοχή, δεν πρόκειται για ταλέντο, αλλά για έτοιμο ποδοσφαιριστή. Και ένα από τα μεγαλύτερά του προσόντα είναι πως συμπεριφέρεται πολύ πιο ώριμα συγκριτικά με την ηλικία του. Του αξίζει να κάνει μεταγραφή σε ομάδα για να εξελιχτεί. Πρόκειται για ποδοσφαιριστή που δεν έχει ταβάνι»

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags