Facebook Pixel Sportdog.gr | Τιτανομαχία στον τελικό! Η Λίβερπουλ ΓΥΡΙΣΕ και πάει για κούπα κόντρα στη Ρεάλ (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2018-05-02 23:37:00

Τιτανομαχία στον τελικό! Η Λίβερπουλ ΓΥΡΙΣΕ και πάει για κούπα κόντρα στη Ρεάλ (ΒΙΝΤΕΟ)

του Βαγγέλη Καράμαλη
Τιτανομαχία στον τελικό! Η Λίβερπουλ ΓΥΡΙΣΕ και πάει για κούπα κόντρα στη Ρεάλ (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ρόμα επικράτησε 4-2, όμως οι «κόκκινοι» προκρίθηκαν.

Παρά την ήττα της με 4-2 στη Ρόμα στον δεύτερο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, η Λίβερπουλ θα βρίσκεται στον μεγάλο τελικό (26/5) μετά το 5-2 στο πρώτο ματς και είναι έτοιμη να σταματήσει το σερί της Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι Ρωμαίοι πάλεψαν, το κυνήγησαν όσο μπορούσαν, όμως η ανωτερότητα των κόκκινων και ο… διαιτητής (δεν έδωσε πέναλτι στο 2-2) δεν τους άφησαν να κυνηγήσουν το όνειρό τους.

Έχοντας στην πλάτη το 5-2 του «Άνφιλντ», η Ρόμα μπήκε… λυσσασμένα στο παιχνίδι και κυνήγησε από νωρίς το γκολ. Οι Ιταλοί πίεσαν ψηλά, έκλεισαν τη Λίβερπουλ στο μισό γήπεδο, όμως το πλήρωσαν πολύ ακριβά, καθώς μόλις στο 9’ έγινε το 0-1. Οι «κόκκινοι» χτύπησαν στην κόντρα, ο Φερμίνιο έκλεψε στο κέντρο και έφυγε γρήγορα μπροστά, έδωσε έτοιμο γκολ στον Μανέ και αυτός δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Παρά την αρχική ψυχρολουσία, η Ρόμα ευτύχησε να αντιδράσει άμεσα, καθώς μόλις στο 15’ έγινε με τύχη το 1-1, όταν ο Φαν Ντάικ έδιωξε τη μπάλα πάνω στο Μίλνερ και αυτή με απίθανη τροχιά κατέληξε στα δίχτυα του Κάριους. Το γκολ αυτό έβαλε ξανά… φωτιά στο «Ολίμπικο», οι Ρωμαίοι βγήκαν μπροστά και κυνήγησαν την ανατροπή, όμως η Λίβερπουλ βρήκε και πάλι τρόπο να χτυπήσει. Στο 26’ συγκεκριμένα ο Βαϊνάλντουμ με κεφαλιά από κοντά, μετά από λάθος της άμυνας, έγραψε το 1-2 και έβαλε τέλος στα όνειρα των γηπεδούχων.

Παρόλα αυτά, η Ρόμα συνέχισε να πιέζει και με τη Λίβερπουλ να έχει κατεβάσει ταχύτητα, στο 35’ είχε μία ακόμα καλή ευκαιρία, όταν το σουτ του Ελ Σαράουι σταμάτησε στο δοκάρι.
 

Ανάλογη ήταν η εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης, όπου η Ρόμα ξεκίνησε φουριόζα, μόνο που αυτή την φορά κατάφερε να βρει και το πολυπόθητο γκολ. Στο 55΄μετά από ωραίο σουτ του Ελ Σαραουί και δύσκολη απόκρουση του Κάριους, ο Τζέκο πήρε το ριμπάουντ και με εξαιρετικό σουτ έγραψε το 2-2.

Το γρήγορο γκολ αναπτέρωσε τις ελπίδες των Ιταλών, οι οποίοι πίεσαν πάρα πολύ στα επόμενα λεπτά και ίσως να είχαν περισσότερη τύχη, αν ο διαιτητής, αν ο διατητής δεν έκανε ένα… εγκληματικό λάθος. Συγκεκριμένα, στο 63’, μετά από κεφαλιά του Τζέκο, η μπάλα στρώθηκε στον Ελ Σαράου, που σούταρε χωρίς τερματοφύλακα, όμως ο Άρνολντ έκοψε σίγουρο γκολ με το χέρι, κάτι που δεν είδαν ούτε ο ρέφερι ούτε ο επόπτης και έτσι δεν έδειξαν το πέναλτι.

Από την φάση αυτή και μετά, η Λίβερπουλ έπαιξε έξυπνα, έκλεισε τις χώρους και άφησε τη Ρόμα να κυκλοφορεί την μπάλα μακριά από την περιοχή της. Κάπως έτσι όμως δέχθηκε και το 3-2, καθώς στο 86’ ο Ναϊγκολάν με σουτάρα από πολύ μακριά σκόραρε, αλλά δεν πανηγύρισε, αφού ήξερε ότι η πρόκριση στον τελικό είχε… καπαρωθεί από τη Λίβερπουλ! Το 4-2 έγινε με πέναλτι του ίδιου στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.

 

ΡΟΜΑ: Άλισον, Φλορέντσι, Μανωλάς, Φάτσιο, Κόλαροφ, Πελεγκρίνι (53’ Ουντέρ), Ντε Ρόσι (68’ Γκοναλόν), Ναϊνγκολάν, Σικ, Τζέκο, Ελ-Σααράουι ((74’ Αντονούτσι).

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Κάριους, Αλεξάντερ-Άρνολντ (92’ Κλάιν), Φαν Ντάικ, Λόβρεν, Ρόμπερτσον, Μίλνερ, Χέντερσον, Βάιναλντουμ, Σαλάχ, Φιρμίνο (87’ Σολάνκε), Μανέ (83’ Κλάβαν). Likes0 Dislikes0

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags