Facebook Pixel Sportdog.gr | Ρασιντί Γιεκινί: Το «λιοντάρι» από τη Νιγηρία που μας άφησε νωρίς
| 2018-05-04 10:00:00

Ρασιντί Γιεκινί: Το «λιοντάρι» από τη Νιγηρία που μας άφησε νωρίς

Sportdog Team
Ρασιντί Γιεκινί: Το «λιοντάρι» από τη Νιγηρία που μας άφησε νωρίς

Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος άσος, που πέρασε από τον Ολυμπιακό.

Ο Ρασιντί Γιεκινί έγραψε τη δική του ιστορία και υπήρξε ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς που ανέδειξε ποτέ το ποδόσφαιρο της Νιγηρίας, άσχετα αν δεν κατάφερε να προσαρμοστεί και να δείξει το ταλέντο του στα μέρη μας, όπου αγωνίστηκε με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Ο Γιεκινί πέτυχε 37 γκολ σε 58 συμμετοχές και ήταν ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών για την εθνική ομάδα της Νιγηρίας, με την οποία έγινε γνωστός παγκοσμίως. Στο Μουντιάλ του 1994 πέτυχε το πρώτο γκολ στην ιστορία της Νιγηρίας σε Παγκόσμιο Κύπελλο και πανηγύρισε αγκαλιάζοντας τα δίχτυα με δάκρυα στα μάτια, σε μια πολύ δυνατή στιγμή, που έμεινε στην ιστορία.

Το ίδιο καλοκαίρι ο Γιεκινί αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό. Εκτός από το πολύ καλό Μουντιάλ που πραγματοποίησε, προερχόταν από την κορυφαία σεζόν της καριέρας του και σε συλλογικό επίπεδο, αφού είχε πετύχει 37 γκολ με τη φανέλα της Βιτόρια Σετουμπάλ στην Πορτογαλία.

Ο Νιγηριανός έφτασε στην Ελλάδα με μεγάλες προσδοκίες προς το πρόσωπό του, όμως δεν κατάφερε να προσαρμοστεί και έμεινε ένα χρόνο στον Ολυμπιακό με μόλις δύο γκολ σε τέσσερις συμμετοχές.

Ο Γιεκινί δεν μπόρεσε να βρει ξανά το καλό του πρόσωπο. Άλλαξε ακόμα οκτώ ομάδες μέχρι το 2005, όταν αποσύρθηκε από την ενεργό δράση σε ηλικία 42 ετών.

Ο Νιγηριανός χάθηκε εντελώς από το προσκήνιο μετά το τέλος της καριέρας του, καθώς αντιμετώπισε μεγάλα προβλήματα κατάθλιψης και διπολικής διαταραχής.

Έφυγε από τη ζωή αιφνιδίως σαν σήμερα, στις 4 Μαΐου 2012, με τα αίτια του θανάτου του να μη γίνονται ποτέ γνωστά και να αποτελούν μυστήριο μέχρι και σήμερα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags