Facebook Pixel Sportdog.gr | Ξεχώρισε Ανδρούτσο και Βρουσάι ο Κόντης - Τι παραδέχτηκε για την χρονιά του Ολυμπιακού
| 2018-05-04 15:19:00

Ξεχώρισε Ανδρούτσο και Βρουσάι ο Κόντης - Τι παραδέχτηκε για την χρονιά του Ολυμπιακού

Sportdog Team
Ξεχώρισε Ανδρούτσο και Βρουσάι ο Κόντης - Τι παραδέχτηκε για την χρονιά του Ολυμπιακού

Ωραίες ατάκες από τον Έλληνα τεχνικό.

Ο Χρήστος Κόντης μίλησε στη Nova και έκανε τον απολογισμό της χρονιάς, αναφέρθηκε ξεχωριστά σε Ανδρούτσο και Βρουσάι και παραδέχτηκε ότι ο Ολυμπιακός υπέπεσε σε λάθη που πρέπει να διορθώσει τη νέα σεζόν για να ανέβει ξανά στην κορυφή.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του τεχνικού του Ολυμπιακού:

Έχει ώριμη σκέψη και ώριμο λόγο ο Μάριος Βρουσάι, ποια είναι η δική σας άποψη;

«Ο Μάριος όπως σας έχω πει ξανά σε προηγούμενες συνεντεύξεις, είναι ένα παιδί προσγειωμένο, σοβαρό, εξελίξιμο και έπιασε την ευκαιρία από τα μαλλιά. Αυτό που κάνει είναι αυτό που ξέρει, προπονείται μαζί μας καθημερινά τον τελευταίο ενάμιση μήνα και κάνει αυτό που θέλει και του αρέσει. Αυτό που λέω στην ομάδα πριν βγει να παίξει είναι «ευχαριστηθείτε το παιχνίδι», για εμένα αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Αν μιλάμε μόνο για τακτικές και συστήματα δεν θα το ευχαριστηθούν. Αν το ευχαριστηθούν οι παίκτες τότε θα ευχαριστηθεί και ο κόσμος, αλλά και εμείς από έξω και νομίζω ότι αυτή είναι η ουσία και του παιδιού».

Πέρα από τον Κούτρη που είναι τραυματίας ποια είναι τα προβλήματα για το ματς με τον ΠΑΣ;

«Έχουμε με κάρτες τον Ρομαό, οι υπόλοιποι είναι κανονικά».

Έχοντας ο Ολυμπιακός «κλειδώσει» την 3η θέση, ποιο είναι το κίνητρο για την ομάδα;

«Είναι η νίκη. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και παίζει πάντα για τη νίκη. Ίσως το μυαλό κάποιων επειδή είναι τελευταίο παιχνίδι να είναι κάπου αλλού, όμως όταν είσαι επαγγελματίας και αγωνίζεσαι σε μία μεγάλη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο. Το κίνητρο είναι η νίκη, να παίξουμε καλά και να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι».

Τι άποψη έχετε σχηματίσει για τον αντίπαλό σας;

«Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει δείξει φέτος πολλά πράγματα. Έμεινε εύκολα στην κατηγορία. Μπορούσε και το κάτι παραπάνω, αλλά είχε πολλές ισοπαλίες και το αποτέλεσμα αυτό στο ποδόσφαιρο είναι κάτι που σε αφήνει πίσω. Είναι μία ομάδα που έχει έναν προπονητή για 4-5 χρόνια και παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο και με καλούς ποδοσφαιριστές. Θα είναι δύσκολο για εμάς».

Κόντρα στον Απόλλωνα είχατε σχολιάσει ότι η ομάδα είχε πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν έβαλε γκολ. Στο προηγούμενο ματς με τον Παναιτωλικό είδαμε το εντελώς αντίθετο, με την ομάδα και να δημιουργεί και να σκοράρει, τι άλλαξε;

«Στη Ριζούπολη μας έλειψε το γκολ. Αν έμπαινε κάποιο γκολ θα είχαμε διαφορετικό σκορ. Δεν αλλάξαμε πολλά, βάλαμε περισσότερη πίεση στο κέντρο, αλλά κάποιες φορές βγαίνουν και αυτά που δουλεύουμε. Δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής ο οποίος δεν θέλει να τελειώνει καλά την φάση, για κάποιους λόγους η μπάλα δεν μπαίνει η μπάλα στα δίχτυα. Ευχαριστηθήκαμε το παιχνίδι και κάναμε ένα καλό παιχνίδι που μας βοήθησε ψυχολογικά».

Είδαμε και τον Ανδρούτσο στον άξονα. Το έχετε πει ότι η θέση του είναι εκεί, βοήθησε η παρουσία του Θανάση για να υπάρξει η δημιουργία που είπατε;

«Αν και δεν μου αρέσει να μιλάω συγκεκριμένα για παίκτες γιατί θεωρώ ότι αδικώ τους υπόλοιπους. Ο Ανδρούτσος έχει καλά τρεξίματα και του αρέσει να έχει χώρους και να δημιουργεί χώρους. Μας έδωσε πολλά σε αυτό το παιχνίδι ανασταλτικά και επιθετικά και είναι μία θέση που του ταιριάζει αρκετά».

Αυτή η εποχή είναι κατάλληλη για απολογισμό, πως ήταν η χρονιά αυτή;

«Ήταν δύσκολη χρονιά, ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που κάθε χρόνο παίζει για το Κύπελλο και το πρωτάθλημα. Τώρα που μιλάμε είμαστε εκτός και από τα δύο. Θα πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας για να διορθώσουμε τα όποια λάθη. Στο τέλος προσπαθήσαμε να βελτιώσουμε λίγο την εικόνα και να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί. Θα πρέπει και οι ποδοσφαιριστές να κάνουν την αυτοκριτική τους. Είναι εποχή για να αναδιοργανωθούμε, να σκύψουμε το κεφάλι, να δουλέψουμε και να παρουσιαστούμε την επόμενη χρονιά όπως αρμόζει στον Ολυμπιακό».

Προσωπικά τι σας μένει απ’ αυτή τη διαδρομή έχοντας την ευθύνη και ως πρώτος προπονητής;

«Και για εμένα ήταν μία περίεργη χρονιά. Ερχόμενος από το εξωτερικό είχα την ευκαιρία να ζήσω και πάλι το ελληνικό πρωτάθλημα με τα καλά του και τα κακά του. Ο Ολυμπιακός με εμπιστεύθηκε και προσπάθησα να κάνω ό,τι καλύτερο μπορούσα, το αγαπάω αυτό που κάνω. Στο μέλλον θα προσπαθήσω να το κάνω ακόμη καλύτερα. Προσπάθησα τόσο ως βοηθός όσο και ως προπονητής. Θα δείξει το μέλλον την πορεία μου. Θα μιλήσουμε με τον Ολυμπιακό και τον καινούργιο προπονητή και νομίζω θα βρούμε μία λύση».

Τα λάθη θα βγάλουν πιο υποψιασμένο τον Ολυμπιακό τη νέα σεζόν;

«Ισχύει αυτό. Υπήρχαν και εξωγενείς παράγοντες, αλλά πρέπει να δούμε ως Ολυμπιακός που πρέπει να βελτιωθούμε. Για αυτό πρέπει να δούμε τι έγινε για να πρωταγωνιστήσει η ομάδα και πάλι την επόμενη χρονιά. Ο Ολυμπιακός είναι σε μία περίοδο που προσπαθεί να δημιουργήσει τις βάσεις, αλλά υπάρχει και ένα Μουντιάλ που μπορεί να καθυστερήσει τις εξελίξεις…

Είναι μία φάση που όλοι περιμένουν κάποια πράγματα. Οι ποδοσφαιριστές που δεν έχουν συμβόλαιο προσπαθούν να βρουν μέσα από το Μουντιάλ. Αλλά υπάρχουν και οι παίκτες που δεν θα βρίσκονται εκεί και μπορείς να τους πάρεις σε προσιτές τιμές. Ο καινούργιος προπονητής κοιτάει και σε αυτό το κομμάτι. Ο χρόνος υπάρχει και θεωρώ ότι μέχρι να ξεκινήσει η προετοιμασία μπορεί να έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο ποσοστό και στη συνέχεια να γίνουν κάποιες προσθήκες προς το τέλος της προετοιμασίας».

Είστε στον οργανισμό του Ολυμπιακού, κάποιο μήνυμα στον κόσμο ενόψει της επόμενης ημέρας;

«Ο Ολυμπιακός ως μεγάλη ομάδα που είναι κάνει ό,τι μπορεί για να δυναμώσει και να γίνει η ομάδα που θα πάρει τα σκήπτρα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Όλοι έχουμε συσπειρωθεί, κόσμος, διοίκηση, παίκτες και νομίζω ότι θα κάνουμε κάτι διαφορετικό τη νέα χρονιά και το μήνυμά μου είναι αυτό όλοι μαζί μπορούμε»!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags