Facebook Pixel Sportdog.gr | Άνετα η ΠΑΟΚάρα - Έκανε φιέστα και έστειλε μήνυμα σε ΑΕΚ εν όψει τελικού Κυπέλλου!
| 2018-05-05 20:52:00

Άνετα η ΠΑΟΚάρα - Έκανε φιέστα και έστειλε μήνυμα σε ΑΕΚ εν όψει τελικού Κυπέλλου!

του Δημήτρη Σκούφου
Άνετα η ΠΑΟΚάρα - Έκανε φιέστα και έστειλε μήνυμα σε ΑΕΚ εν όψει τελικού Κυπέλλου!

Εύκολο 3-0 επί του Πλατανιά στην... γιορτινή Τούμπα.

Μέσα σε... γιορτινό κλίμα και συνθήματα όπως "νάτοι, νάτοι οι πρωταθλητές" και "με το έτσι, με το θέλω, το πρωτάθλημα το έχουν στημένο, γι’αυτό ΠΑΟΚ παίξε τόπι να παραμιλάει όλη η Ευρώπη" ο ΠΑΟΚ νίκησε άνετα με 3-0 τον Πλατανια και έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις του στο φετινό πρωτάθλημα, τερματίζοντας στην δεύτερη θέση.

Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου μπήκαν αφηνιασμένοι από νωρίς και δεν επέτρεψαν σε κανένα σημείο στον υποβιβασμένο Πλατανιά να ελπίζει σε κάτι θετικό, μέσα στην... σχεδόν γεμάτη Τούμπα. Το γκολ για τον Δικέφαλο ήρθε νωρίς, μόλις στο 9' από τον Πέλκα, όταν ο Μάτος σέντραρε από δεξιά, η μπάλα κόντραρε και στην συνέχεια ο ίδιος πήρε την κεφαλιά, δίνοντας στον Έλληνα άσο, που με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, έκανε το 1-0.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε σε τρελό ρυθμό στα πρώτα λεπτά και στο 15΄ έβαλε και δεύτερο γκολ με τον Πρίγιοβιτς, που παλεύει με τον Ανσαριφάρντ για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος. Ο Μακ έβγαλε όμορφη κάθετη στον Μάτος, ο Βραζιλιάνος από δεξιά έβγαλε την σέντρα και o Πρίγιοβιτς από κοντά διπλασίασε τα τέρματα των "ασπρόμαυρων".

Ο ρυθμός ήταν πιο χαλαρός στο δεύτερο ημίχρονο, όμως ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πετύχει και τρίτο γκολ στο 93' και πάλι με τον Πρίγιοβιτς, με όμορφη κεφαλιά, ύστερα από σέντρα του Βιεϊρίνια.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Μπορεί να μην σκόραρε, όμως ήταν ο δημιουργός και των δύο τερμάτων του ΠΑΟΚ. Ο λόγος για τον Λέο Μάτος, ο οποίος "σέρβιρε" και τα δύο πρώτα γκολ σε Πέλκα και Πρίγιοβιτς, όντας ένας από τους καλύτερους του Δικεφάλου στο ματς.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με τον Πασχαλάκη στο τέρμα και τους Μιχόγεβιτς, Βαρέλα, Βιεϊρίνια και Μάτος στην άμυνα παρέταξε τον ΠΑΟΚ ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Στο κέντρο ήταν οι Μαουρίτσιο, Σάκχοφ, τριάδα μπροστά τους ήταν οι Μπίσεσβαρ, Πέλκας και Μακ και προωθημένος ο Πρίγιοβιτς.

Από πλευράς Πλατανιά, ο Κλιάιτς ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Καρυπίδης, Ντικαμονά, Σκαρντοβέλι και Ουές στην άμυνα, οι Μάλσα, Ενσικουλού, Ζίκο, Ντουαλά και Ουντότζι στην μεσαία γραμμή και Κασάλιτσα στην επίθεση.

Η ΦΑΣΗ: Το τελευταίο γκολ του ΠΑΟΚ στο 93' από τον Πρίγιοβιτς έβαλε το κερασάκι στην τούρτα στην Τούμπα και μάλιστα μπορεί να είναι αυτό που θα δώσει και τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στον Σέρβο.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε ο διαιτητής Καραντώνης και οι βοηθοί του. Η μοναδική φάση που ελέγχεται ο ένας βοηθός είναι ένα οφσάιντ στον Ελ Καντουρί, που όπως φάνηκε από το ριπλέι ήταν λανθασμένο.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Η αναμέτρηση στην Τούμπα δεν χρίζει κριτικής, αφού ο ΠΑΟΚ ήταν μακράν καλύτερος και έδειξε έτοιμος εν όψει τελικού Κυπέλλου απέναντι στην ΑΕΚ.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ: Ο Δικέφαλος δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση το τελευταίο διάστημα, καθώς κλείνει την σεζόν στο πρωτάθλημα με συνεχείς νίκες που του διατηρούν την ψυχολογία στα ύψη, παρότι τελικά δεν κατάφερε να στεφθεί πρωταθλητής.

ΠΑΤΑ ΤΟ: Δείτε ΕΔΩ το 1-0, ΕΔΩ το 2-0 και ΕΔΩ το 3-0

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ:

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Μιχόγεβιτς, Βιεϊρίνια, Σάκχοφ (75' Λημνιός), Μαουρίσιο, Πέλκας (50' Ελ Καντουρί), Μακ (63' Κάμπος), Μπίσεσβαρ, Πρίγιοβιτς

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Κλιάιτς, Βάντερσον, Καρυπίδης, Ντικαμονά, Ουές, Ντουαλά, Μάλσα, Ζίκο, Εν Σικουλού (69' Σινκ), Κασάλιτσα (84' Φούφλια), Ουντότζι

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags