Facebook Pixel Sportdog.gr | Φινάλε με ισοπαλία για ΑΕΛ και Λαμία
| 2018-05-05 20:55:00

Φινάλε με ισοπαλία για ΑΕΛ και Λαμία

Sportdog Team
Φινάλε με ισοπαλία για ΑΕΛ και Λαμία

Σε ένα παιχνίδι χωρίς καλό ρυθμό στο μεγαλύτερο μέρος του, ΑΕΛ και Λαμία αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 με τα δύο γκολ να σημειώνονται από το 81’ ως το 84’.

Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν στο «AEL FC Arena» χωρίς να έχουν κάποιο βαθμολογικό κίνητρο καθώς αμφότερες είχαν εξασφαλίσει από την προηγούμενη αγωνιστική την παραμονής τους στην Superleague. Παρ’ όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι έπαιξαν χωρίς άγχος το θέαμα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα δεν ήταν ιδιαίτερα καλό.

 

Η Λαμία την μεγάλη ευκαιρία, η ΑΕΛ την πίεση

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήταν για τους φιλοξενούμενους όταν στο 11’ ο Πίτι έβγαλε πολύ ωραία μπαλιά για τον Βασιλαντωνόπουλο που μπήκε στην περιοχή και σούταρε δυνατά όμως ο Θεοδωρόπουλος απέκρουσε με δυσκολία. Όσο περνούσε η ώρα οι γηπεδούχοι ανέβαζαν την πίεσή τους και προσπαθούσαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να φτάσουν στο γκολ. Στο 16’ ο Αγκάνοβιτς έβγαλε κάθετη στον Ντέλετιτς που σούταρε απευθείας όμως ο Ασίγκμπα πρόλαβε να κάνει την προβολή και να στείλει την μπάλα κόρνερ.

Τρία λεπτά αργότερα μετά από απόκρουση του Θεοδωρόπουλου και κόντρα στον Ασίγκμπα η μπάλα έφτασε στον Αγκάνοβιτς που από πλεονεκτική θέση δεν βρήκε στόχο. Η ΑΕΛ συνέχισε να πιέζει και στο 27’ μετά από σέντρα του Ντέλετιτς από δεξιά, ο Αγκάνοβιτς έπιασε την κεφαλιά όμως έστειλε την μπάλα να περάσει λίγο πάνω από το δοκάρι του Μελίσσα. Στα λεπτά που ακολούθησαν μέχρι και το τέλος του πρώτου μέρους δεν υπήρξε κάτι το αξιόλογο για κάποια από τις δύο ομάδες.

Δυνατά στην επανάληψη η Λαμία

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τη Λαμία να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και να είναι αυτή που είχε τις προσπάθειες προς την εστία των γηπεδούχων. Αρχικά στο 49’ ο Πίτι εκτέλεσε ωραία ένα φάουλ όμως ο Θεοδωρόπουλος έσωσε ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Τσούκαλος ήταν αυτός που επιχείρησε το σουτ όμως και πάλι ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ αντέδρασε σωστά.

Η απάντηση της ομάδας του Αντωνίου ήρθε στο 58’ όταν ο Μασούρας βγήκε ωραία στην πλάτη της άμυνας της Λαμίας από δεξιά όμως από θέση τετ-α-τετ δεν κατάφερε να νικήσει τον Μελίσσα που κράτησε το «μηδέν» για την ομάδα του. Στο 73’ ήταν η ώρα του Ναζλίδη να περάσει εκτός αγωνιστικού χώρου για να δώσει την θέση του στον Περόνε. Ο Έλληνας επιθετικός αποθεώθηκε από όλο το γήπεδο για την μεγάλη του προσφορά στον σύλλογο καθώς αυτό ήταν το τελευταίο του ματς με τα βυσσινί.

Δύο γκολ μέσα σε τρία λεπτά

Και πάνω που ο ρυθμός της αναμέτρησης είχε πέσει ήρθε η «καταιγίδα». Στο 81’ οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα όταν ο Τσούκαλος έβγαλε ωραία κάθετη στον Ακόστα που πλάσε τον Σουλούκο όμως δεν κατάφερε να τον νικήσει, με τον Τσούκαλο να παίρνει το ριμπάουντ και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Η απάντηση, όμως, της ΑΕΛ ήταν άμεση. Τρία λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια όταν ο Ντέλετιτς από κοντά μετά από γύρισμα του Λεοζίνιο δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει. Στα λεπτά που ακολούθησαν μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του Σέζου δεν υπήρξε κάτι αξιόλογο με το 1-1 να είναι το τελικό αποτέλεσμα και να ρίχνει την αυλαία στη σεζόν για τις δύο ομάδες.

Το ταμείο του αγώνα: Μέτριο θέαμα σε ένα παιχνίδι ανάμεσα σε ομάδες πολύ καλές στην… άμυνα. Δίκαιο το ισόπαλο αποτέλεσμα με την ΑΕΛ να έχει περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια της και τη Λαμία τις πιο κλασικές ευκαιρίες.

Αυτοί που ξεχώρισαν: Ο Μασούρας είχε πολύ καλή παρουσία στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Πέραν των αμυντικών του καθηκόντων βοήθησε και επιθετικά με αρκετά ανεβάσματα που είχαν ως αποτέλεσμα είτε επικίνδυνα γυρίσματα είτε κάποια καλά σουτ. Καλή παρουσία και από Ντέλετιτς και Πίτι.

Ο έλεγχος των διαιτητών: Δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα ο Σέζος στο ματς καθώς δεν είχε πολλές δύσκολες φάσεις. Έκανε σωστή χρήση των καρτών, ενώ σωστές ήταν και οι υποδείξεις των βοηθών.

Οι αρχικές συνθέσεις:

ΑΕΛ: Θεοδωρόπουλος, Γιοβάνοβιτς, Μόρας, Γκοϊκοβιτς, Μασούρας, Μλαντένοβιτς, Φατιόν, Αγκάνοβιτς, Μιλοσάβλιεβιτς, Ναζλίδης, Ντέλετιτς.

Λαμία: Μελίσσας, Αναστασιάδης, Κουκόλης, Ασίγκμπα, Παντελιάδη, Βασιλαντωνόπουλος, Ομο, Μπουλουλής, Πίτι,Ακόστα, Βάντερσον.

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags