Facebook Pixel Sportdog.gr | «Ρουκέτες» από Θεσσαλονίκη: «Ταφόπλακα για ΠΑΟΚ, θα τον εκτελέσουν - Θα μπούμε μέσα»!
| 2018-05-06 11:10:00

«Ρουκέτες» από Θεσσαλονίκη: «Ταφόπλακα για ΠΑΟΚ, θα τον εκτελέσουν - Θα μπούμε μέσα»!

του Γιώργου Κτενά
«Ρουκέτες» από Θεσσαλονίκη: «Ταφόπλακα για ΠΑΟΚ, θα τον εκτελέσουν - Θα μπούμε μέσα»!

Συνέντευξη-κόλαση στο sportdog.gr, ένα χρόνο μετά τον Βόλο.

Σαν σήμερα, 6 Μάη 2017, ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας για 5η φορά στην ιστορία του, στον τελικό του Βόλου με την ΑΕΚ.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη ημερομηνία το sportdog.gr επικοινώνησε με τον Παύλο Σαλτσίδη, παλιό αθλητή του ΠΑΟΚ και άνθρωπο συνδεδεμένο με την κερκίδα των οπαδών του Δικέφαλου, προκειμένου να μιλήσουμε γι' αυτό το θέμα και όχι μόνο.

«Tο περσινό Κύπελλο δεν το χάρηκα, τόσο λόγω των επεισοδίων όσο και επειδή έγινε έτσι όπως έγινε, με γκολ οφσάιντ. Άσχετα αν προηγήθηκε πέναλτι. Δεν ήταν γιορτή του ποδοσφαίρου αυτό που έγινε. Περισσότερο είχα χαρεί με το Κύπελλου του βόλεϊ που το πήραμε μέσα στου Ρέντη», σχολίασε αρχικά ο Π. Σαλτσίδης στο sportdog.gr και στη συνέχεια συμπλήρωσε για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο φέτος:

«Είμαι πολύ πικραμένος και θυμωμένος. Έχω μέσα μου πολύ θυμό για αυτή την υποκρισία που υπάρχει. Για όσα έχουν γίνει. Μαύρη σελίδα για το ελληνικό ποδόσφαιρο όλα αυτά που έχουν συμβεί φέτος Δεν έχει αποδοθεί Δικαιοσύνη. Και ο ΠΑΟΚ να το έπαιρνε, θα πρόκειται για ένα τραυματισμένο πρωτάθλημα. Αυτή είναι η πραγματικότητα, τα πρωταθλήματα και οι αγώνες παίζονται μέσα στο γήπεδο και όχι στα δικαστήρια, με τα καραγκοζιλίκια που έγιναν. Ο προπονητής θα πρέπει να ντρέπεται, για παράδειγμα. Θα θυμίσω τι είχε γίνει όταν είχε πέσει ένας αναπτήρας στον Πικέ, σε παιχνίδι της Μπαρτσελόνα, με τον Πουγιόλ να πηγαίνει να τον παίρνει από τα χέρια του συμπαίκτη του και να τον πετάει εκτός για να συνεχιστεί το ματς. Αυτό δείχνει πόσο άντρες είναι κάποιοι, αλλά και πόσο ορισμένοι φοράνε παντελόνια για να μην κρυώνουν».

«Ταφόπλακα για τον ΠΑΟΚ»

Πώς περιμένετε τον φετινό τελικό Κυπέλλου, ξανά ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ;

«Φοβάμαι μήπως ο τελικός είναι η ταφόπλακα του ΠΑΟΚ, γιατί αν κάνει μανούρες θα τον εκτελέσουν. Το φοβάμαι πολύ, επειδή στη Θεσσαλονίκη πηγαίνουμε με το συναίσθημα και όχι με τη λογική, βαράμε μπουνιά στο μαχαίρι. Σε μια πρόκληση μπορούμε να μπούμε μέσα και να τα διαλύσουμε όλα. Συνέβη και στον Βόλο, το είδαμε. Λίγο αν προκληθούμε είμαστε μπουνταλάδες και θα πέσουμε στη φάκα. Θέλω πολύ να πάρει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα. Αλλά αν είχα τις τύχες του Δικέφαλου στα χέρια μου, θα ήθελα να το πάρει με 3-0 η ομάδα και μετά θα έλεγα στον κόσμο να σηκωθεί και να φύγει από το γήπεδο. Και θα έπαιρνα κι εγώ την ομάδα και θα έφευγα, δεν θα καθόμουν στην απονομή. Αυτό λέει το συναίσθημά μου, έτσι θα ήθελα να γίνει. Αλλά με βάση τη λογική, ξέρω πώς κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για τον ΠΑΟΚ».

Ποια από τις δύο ομάδες είναι καλύτερη;

«Φάνηκε μέσα στο γήπεδο ποια ομάδα από τις δύο είναι καλύτερη, ποια έπαιξε καλύτερη μπάλα. Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε για 10 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Κι αυτό τα λέει όλα. Δεν μας νοιάζουν τα πρωταθλήματα εμάς τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Δεν γίναμε ΠΑΟΚ για τα πρωταθλήματα, δεν είμαστε συνηθισμένοι στους τίτλους. Αγαπάμε την ομάδα για άλλους λόγους. Ο ΠΑΟΚ δεν πρεσβεύει μόνο τίτλους, αλλά και άλλα περισσότερα».

Τέλος, θέλω να μου πείτε πώς περιμένετε να είναι ο φετινός τελικός.

«Θέλω να είμαι αισιόδοξος, αλλά με αυτά που βλέπω δεν είμαι. Εύχομαι να γίνει ένας ωραίος τελικός, να γυρίσουν γεροί στα σπίτια τους όσοι βρεθούν στο γήπεδο και, φυσικά, να το πάρει ο καλύτερος. Να παίξει ο διαιτητής 50-50, θέλω αν το πάρουμε να είναι παλικαρίσιο. Αλλιώς να μην το πάρουμε. Συζητούσαν σε ένα ραδιόφωνο, εδώ στη Θεσσαλονίκη, αν βρεθεί ο Πέλκας στο κόρνερ για μια εκτέλεση και του πετάξουν κροτίδα, αν θα πρέπει να μείνει κάτω ή να σηκωθεί και να παίξει. Ξέρετε τι είπαν όλοι; Να σηκωθεί και να παίξει, φυσικά. Θέλαμε και ο Ίβιτς να έμενε όρθιος στη Λεωφόρο, κι ας είχε φάει το κουτάκι της μπύρας. Να έμενε όρθιος στον πάγκο με τα αίματα, όπως θα έκανε κι αν ήταν ποδοσφαιριστής, έτσι τον θέλαμε». 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags