Facebook Pixel Sportdog.gr | Να φύγει και να… μη γυρίσει αυτή η σεζόν – Τελείωσε με ήττα το «μαρτύριο» του Παναθηναϊκού
| 2018-05-07 20:41:00

Να φύγει και να… μη γυρίσει αυτή η σεζόν – Τελείωσε με ήττα το «μαρτύριο» του Παναθηναϊκού

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Να φύγει και να… μη γυρίσει αυτή η σεζόν – Τελείωσε με ήττα το «μαρτύριο» του Παναθηναϊκού

Οι Πράσινοι έχασαν 2-1 από την Ξάνθη στο φινάλε του πρωταθλήματος.

Μια τραγική σεζόν, εντός κι εκτός γηπέδων, είχε και το… ανάλογο φινάλε για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος ηττήθηκε με 2-1 από την Ξάνθη εντός έδρας στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Το ματς

Ως γνωστόν, το παιχνίδι ήταν προγραμματισμένο για χθες, ωστόσο η έντονη βροχόπτωση είχε ως αποτέλεσμα να διακοπή μόλις στο 7ο λεπτό και να συνεχιστεί σήμερα. Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο… δεύτερο κομμάτι του αγώνα, ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 11’. Ο Μυστακίδης «έστρωσε» στον Λουτσιάνο, ο οποίος έπιασε ένα φοβερό σουτ με το αριστερό και έκανε το 1-0, στέλνοντας την μπάλα στο «παραθυράκι» της εστίας του Γκαραβέλη.

Παρά το γρήγορο γκολ, ο ρυθμός του αγώνα στο πρώτο μέρος ήταν χαμηλός, με τις δύο ομάδες να δημιουργούν ελάχιστες ευκαιρίες για γκολ. Ο Παναθηναϊκός απείλησε με τεχνικό, αλλά αδύναμο σουτ του Λουτσιάνο, που μπλόκαρε ο Γκαραβέλης στο 30’, ενώ η Ξάνθη απάντησε με την ωραία κεφαλιά του Γέντρισεκ, που έφυγε λίγο άουτ στο 40’. Παρ’ όλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης στο 44’, όταν ο Κασάδο έπιασε δύσκολη γυριστή κεφαλιά από εκτέλεση φάουλ του Ντουρίτσκοβιτς.

Το δεύτερο ημίχρονο κινήθηκε στο ίδιο μοτίβο. Παιχνίδι με αρκετά λάθη και λίγες ευκαιρίες, με την Ξάνθη όμως να είναι πιο αποτελεσματική και να καταφέρνει να πετύχει ακόμα ένα γκολ. Το πέτυχε στο 66’ ο Ντουρίτσκοβιτς, ο οποίος έγινε αποδέκτης ωραίας κάθετης μπαλιάς του Κάστρο και «τσίμπησε» όμορφα την μπάλα πάνω από τον Διούδη, στέλνοντάς τη στα δίχτυα.

Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε ουσιαστικά δεν μπόρεσε να αντιδράσει στο υπόλοιπο του αγώνα, καθώς με εξαίρεση δύο καλά σουτ του Λουτσιάνο (69’) και του Κάτσε (92’), που μπλόκαρε ο Γκαραβέλης, δεν μπόρεσε να δημιουργήσει άλλη ευκαιρία. Αντίστοιχα, η Ξάνθη είχε μια μεγάλη φάση για να διευρύνει το προβάδισμά της, όμως ο Διούδης έκανε φοβερή επέμβαση σε κοντινή κεφαλιά του Σβάρνα στο 74’.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Ντουρίτσκοβιτς ήταν ο καρυφαίος παίκτης της Ξάνθης και συνδύασε την πολύ καλή του εμφάνιση με ένα γκολ και μία ασίστ.

Η ΦΑΣΗ: Το πολύ ωραίο γκολ του Ντουρίτσκοβιτς, που έφερε «τούμπα» το ματς στο 66’.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Ο Βασίλης Στυλιαράς διέκοψε σωστά το παιχνίδι χθες, μη θέλοντας να ρισκάρει τη σωματική ακεραιότητα των παικτών. Κατά τα άλλα, είχε καλή διαιτησία σε γενικές γραμμές.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Η πιο ταραχώδης σεζόν στην ιστορία του Παναθηναϊκού ολοκληρώθηκε και πλέον το ενδιαφέρον μεταφέρεται στα όσα θα συμβούν το καλοκαίρι, το οποίο αναμένεται να φέρει πολλές αλλαγές στο Τριφύλλι σε όλα τα επίπεδα.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ... Ο Παναθηναϊκός απλώς ολοκλήρωσε το φετινό… μαρτύριο, ενώ η Ξάνθη μπορεί να αισθάνεται απόλυτα ευχαριστημένη από την παρουσία της στο πρωτάθλημα, τερματίζοντας στην 6η θέση και χάνοντας στην ισοβαθμία το εισιτήριο για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

ΠΑΤΑ ΤΟ

Το 1-0 του Λουτσιάνο

Το 1-1 του Κασάδο

Το 1-2 του Ντουρίτσκοβιτς

 

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Γιοχάνσον, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Ευαγγέλου, Κάτσε, Τζανδάρης (61’ Στάικος), Λουντ (77’ Μπουζούκης), Λουτσιάνο, Μυστακίδης, Δώνης (61’ Χατζηγιοβάνης)

Στον πάγκο: Bλαχοδήμος, Μολίνς, Πίσπας, Αποστολάκης

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Γκαραβέλης, Σιλά, Σβάρνας, Κασάδο (79’ Μεχία), Μπαξεβανίδης (Ορφανίδης), Καμαρά, Μελιόπουλος, Φασίδης, Ντουρίτσκοβιτς, Κάστρο (86’ Λισγάρας), Γέντρισεκ

Στον πάγκο: Γκαραβέλης, Τριάδης, Λουσέρο, Μελιόπουλος

Διαιτητής: Δημήτρης Στυλιαράς

Γήπεδο: Απόστολος Νικολαΐδης

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags