Facebook Pixel Sportdog.gr | «Έσπασαν το ρεκόρ μου» - Συγκλονιστική αποκάλυψη για Ερασιτέχνη - «Αν μπει ο Γιαννακόπουλος...»!
| 2018-05-09 10:00:00

«Έσπασαν το ρεκόρ μου» - Συγκλονιστική αποκάλυψη για Ερασιτέχνη - «Αν μπει ο Γιαννακόπουλος...»!

του Γιώργου Κτενά
«Έσπασαν το ρεκόρ μου» - Συγκλονιστική αποκάλυψη για Ερασιτέχνη - «Αν μπει ο Γιαννακόπουλος...»!

Φοβερός Τάκης Οικονομόπουλος στο sportdog.gr.

Το σερί των 1.088 λεπτών χωρίς να δεχτεί γκολ έσπασε σαν σήμερα, στις 9 Μάη του 1965, για τον Τάκη Οικονομόπουλο, σε ένα παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Καλαμαριά λόγω, περίπου, μιας παρεξήγησης!

Ο παλαίμαχος άσος μίλησε στο sportdog.gr γι' αυτό το θέμα και αναφέρθηκε ακόμα στην καριέρα του στον Παναθηναϊκό, στις εξελίξεις που υπάρχουν στους Πράσινους το τελευταίο διάστημα αλλά και στην εμπλοκή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στον Ερασιτέχνη.  

«Ήταν μια περίεργη φάση εκείνη που μου χάλασε το ρεκόρ. Ο διαιτητής ήταν Ιταλός και είχα ακούσει που έλεγε στον λάισμαν "Φινίτο, φινίτο". Αποφάσισα να φύγω από το γήπεδο και εκείνη τη στιγμή έκανε το γκολ ένας αντίπαλος. Για να καταλάβετε, δεν έγινε ούτε σέντρα στη συνέχεια! Ούτε άλλαξε τίποτα στο σκορ, το 4-0 είχε γίνει 4-1. Θυμάμαι ότι είχα παίξει πολύ καλά, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο που η Καλαμαριά ήταν καλή. Υπήρχε μια φάση που θυμάμαι ακόμα: Είχαν κερδίσει φάουλ και μετά την εκτέλεση η μπάλα χτύπησε στον τελευταίο παίκτη του τοίχους μας και άλλαξε πορεία, με αποτέλεσμα από εκεί που πήγαινε αριστερά να αλλάξει κατεύθυνση για το δεξί "Γ". Και με μια εκτίναξη που είχα κάνει, είχα σώσει το γκολ», ήταν το αρχικό σχόλιο του Τάκη Oικονομόπουλου στο sportdog.gr.

Περάσατε πολλά χρόνια μέσα στα γήπεδα, με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Τι έχει μείνει από αυτή την καριέρα; 

«Σίγουρα οι χαρές που βίωσα ήταν περισσότερες από τις λύπες. Μέσα σε αυτά τα χρόνια πήρα 5 πρωταθλήματα και 2 Κύπελλα, από τα οποία μάλιστα υπήρχε και ένα νταμπλ. Είχα κατακτήσει και ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 1962, ένα στρατιωτικό κ.λπ. Χόρτασα κούπες σε αυτή την καριέρα, λοιπόν. Η πιο σημαντική στιγμή στην καριέρα μου, όμως, ήταν όταν πάτησα το πόδι μου στο Γουέμπλεϊ, αλλά και όταν μπήκα στο Μαρακανά. Είναι οι δύο στιγμές που ξεχωρίζω».

Θέλετε να μου πείτε δύο λόγια για τις εξελίξεις στον Παναθηναϊκό με τον Ταϊλανδό επιχειρηματία;

«Μακάρι να γίνει πράξη και να περάσει οριστικά αυτή η δύσκολη περίοδος που βιώνει ο Παναθηναϊκός. Εύχομαι να μην ξανάρθει τίποτα τέτοιο ξανά, γιατί εμείς είχαμε ζήσει σε άλλες εποχές τον Παναθηναϊκό και γνωρίζαμε πολύ καλά το μέγεθός του. Εύχομαι να ανακάμψει ο Παναθηναϊκός, γιατί ένα λιθαράκι από την ιστορία του το βάλαμε κι εκείς».

«Πήρα τα έξοδα πάνω μου» 

Τέλος, θέλω να μου πείτε δύο λόγια για τις εξελίξεις με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και την εμπλοκή του όπως όλα δείχνει με τον Ερασιτέχνη. 

«Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός έχει πολύ μεγάλα οικονομικά προβλήματα, γιατί δεν παίρνει από την ΠΑΕ τα χρήματα που του χρωστάει. Και πρόκειται για πολλά λεφτά. Στους έξι μήνες που βρέθηκα στην προεδρία του Ερασιτέχνη, χρεώθηκα στο κεφάλι 30.000 ευρώ. Ήδη έχω πληρώσει με δικά μου χρήματα τις 21.000 ευρώ από αυτά και μένουν άλλες 8.000-9.000 ευρώ. Πήρα έξοδα πάνω μου και βρέθηκα να χρωστάω. Αν όμως βρεθεί ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος σε αυτή τη θέση, είναι σίγουρο ότι ο Ερασιτέχνης δεν θα έχει οικονομικά προβλήματα και θα γίνουν ξανά ανταγωνιστικά τα τμήματά του».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags