Facebook Pixel Sportdog.gr | Το μπαλάκι στην κυβέρνηση από Βασιλόπουλο για τα σκουπίδια: «Δεν φοβάμαι εξώδικα και μηνύσεις»
| 2018-05-10 17:13:00

Το μπαλάκι στην κυβέρνηση από Βασιλόπουλο για τα σκουπίδια: «Δεν φοβάμαι εξώδικα και μηνύσεις»

Sportdog Team
Το μπαλάκι στην κυβέρνηση από Βασιλόπουλο για τα σκουπίδια: «Δεν φοβάμαι εξώδικα και μηνύσεις»

Ο δήμαρχος Φιλαδέλφειας απαντά στις κατηγορίες της ΑΕΚ.

Με αφορμή το θέμα των απορριμματοφόρων στο άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας, ο Άρης Βασιλόπουλος μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 και τόνισε πως η δημοτική αρχή θέλει επίσης την απομάκρυνση της συγκεκριμένης έκτασης από τον συγκεκριμένο χώρο. Μάλιστα, ο δήμαρχος Ν.Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας υποστήριξε πως έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες και πέταξε το μπαλάκι… στην πολιτεία καλώντας μάλιστα την ΑΕΚ να πιέσει την Κυβέρνηση.

Αναλυτικά τα όσα είπε στους Γιώργο Χελάκη και Σωτήρη Κωσταβάρα:

Για την χαρά των οπαδών της ΑΕΚ για την πορεία των εργασιών του γηπέδου και τις αγωνιστικές επιτυχίες: «Φυσικά και συμμερίζομαι την χαρά των οπαδών της ΑΕΚ. Γι αυτό φωταγωγήθηκε η πόλη και γι αυτό δώσαμε συγχαρητήρια. Η ΑΕΚ είναι κομμάτι της πόλης μας. Αυτό είναι ανεξάρτητο από τον κόσμο της ΑΕΚ, αφού αφορούν άλλους παράγοντες».

Για τα απορριμματοφόρα: «Κάποιοι επιχειρούν να κάνουν το άσπρο μαύρο. Οι εγκαταστάσεις του δήμου είναι εκεί από το 1984, θητεία με θητεία επεκτείνονταν ακόμη περισσότερο. Είμαστε η μόνη δημοτική αρχή που έχει πληρώσει ένα κάρο λεφτά για μελέτες και έχει κάνει κινήσεις όλα αυτά τα χρόνια, μέχρι και με επιστολή στον πρωθυπουργό, ζητώντας την επίλυση των θεσμικών και οικονομικών ζητημάτων προκειμένου να φύγει οργανωμένα η καθαριότητα και να μην βρεθεί στον δρόμο η περιουσία του δήμου. Είναι πολιτικό μας αίτημα να φύγουν τα απορριμματοφόρα. Δεν χρειαζόμαστε συνηγόρους αλλά ούτε και ανθρώπους να μας στέλνουν στον εισαγγελέα όταν εμείς οι ίδιοι θέλουμε να φύγουν από εκεί.

Το έργο δεν το εμποδίζει γιατί τα όρια του έργου είναι εκεί που γίνονται οι εργασίες. Δεν βρίσκονται ούτε στον χώρο του έργου αλλά ούτε και σε κοινόχρηστο χώρο γύρω από το γήπεδο.

Εμείς έχουμε βρει και χώρο. Δεν μιλάμε στον αέρα. Έχουμε πάρει βεβαιώσεις έχουμε κάνει μελέτες. Εμείς ζητάμε να τρέξουν οι διαδικασίες προκειμένου να το κάνουμε με οργανωμένο τρόπο για να μη βρεθεί η περιουσία του δήμου στον δρόμο».

Για το εάν πρέπει να κάνει κάτι η πολιτεία που δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής: «Εγώ θεωρώ πως υπάρχει ένα ζήτημα χρηματοδοτικής πρότασης ενίσχυσης του δήμου προκειμένου να μεταφέρει σε συγκεκριμένο χώρο την καθαριότητα. Εμείς βρήκαμε έναν συγκεκριμένο χώρο στο βόρειο τμήμα της πόλης σε βιομηχανική περιοχή. Το έχουμε ψηφίσει στο Δ.Σ, το πιστεύετε ότι η πολεοδομία ενώ μας έδωσε άδεια χρήσης γης μετά από έξι μήνες την ανακάλεσε λέγοντάς μας πως το έκανε εκ παραδρομής; Και ότι και εδώ και δύο χρόνια υπάρχει μια αλληλογραφία με φορείς του δημοσίου προκειμένου να βρούμε λύσεις; Εμένα αυτός είναι ο λόγος που με κάνει να μη φοβάμαι ούτε εξώδικα ούτε μηνύσεις, γιατί έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες».

Για το πού υπάρχει το πρόβλημα: «Είναι αρμοδιότητες των Υπουργείων Περιβάλλοντος-Ενέργειας και Εσωτερικών. Θα μπορούσε να υπάρξει ρύθμιση για τα πολεοδομικά ζητήματα και στη συνέχεια για τη χρηματοδότηση. Εμείς δουλεύουμε και στα δύο μέτωπα και θεωρώ πως ύστερα από όλες τις πιέσεις που έχουμε ασκήσει αλλά και δεχτεί είμαστε πολύ κοντά στο να ανακοινώσουμε λύσεις».

Για την κωλυσιεργία του έργου: «Θεωρώ πως είναι ζητήματα πιέσεων και θεωρώ πως η δική μας πλευρά δεν έχει ακουστεί όσο θα έπρεπε. Θεωρώ πως έστω και στην ύστατη στιγμή θα βρεθούν λύσεις προκειμένου να τερματιστούν κόντρες που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν. Εφόσον εμείς έχουμε δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι θέλουμε να φύγουμε, η διοίκηση της ΑΕΚ θα έπρεπε να πιέζει την κυβέρνηση. Τους παρακαλώ να ψάξουν τα προγράμματα των δημοτικών παρατάξεων να δουν ποιοι ήθελαν και είχαν στο πρόγραμμά τους να φύγει ο σταθμός μεταφόρτωσης και τα αυθαίρετα από όλο το άλσος, αλλά και ποιοi έχουν διώξει αυθαίρετα από το άλσος όταν όλοι οι άλλοι χτίζανε. Να μας το απαντήσουν αυτό, γιατί δημιουργείται μία εικόνα, την ώρα που αυτή η δημοτική αρχή έχει κάνει επενδύσεις εκατομμυρίων μέσα στο άλσος με προγράμματα που η ίδια βρήκε κι εκτελεί, ότι κάνει αυθαιρεσίες μέσα στο άλσος».

Για τον λόγο που η ΑΕΚ κατηγορεί τον δήμο: «Αυτό δεν το ξέρω. Πολλές φορές είναι εύκολο να στοχοποιείται ένας εχθρός και πάνω σε αυτόν να τα φορτώνουμε όλα. Εγώ είμαι ιδανική περίπτωση αφού από την αρχή είχαμε εκφράσει κάποια συγκεκριμένα ζητήματα σχετικά με το γήπεδο στην πόλη και τις αναγκαίες ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν γύρω από αυτό και διαφωνήσαμε δημόσια σε κάποια θέματα, προφανώς έχει επιλεχθεί η τακτική να στοχοποιηθούμε εμείς χωρίς όμως να υπάρχει κανένας λόγος».

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags