Facebook Pixel Sportdog.gr | Ψήφισαν στην ΕΠΟ για τον ξένο διαιτητή – Υπάρχει περίπτωση να γίνει ένταση από ΠΑΟΚ ή ΑΕΚ;
Ποδόσφαιρο
| 2018-05-10 20:50:00

Ψήφισαν στην ΕΠΟ για τον ξένο διαιτητή – Υπάρχει περίπτωση να γίνει ένταση από ΠΑΟΚ ή ΑΕΚ;

Sportdog Team
Ψήφισαν στην ΕΠΟ για τον ξένο διαιτητή – Υπάρχει περίπτωση να γίνει ένταση από ΠΑΟΚ ή ΑΕΚ;

Ποια ήταν η θέση του Βαγγέλη Γραμμένου.

Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει τις τελευταίες ώρες σχετικά με την επιλογή της ΕΠΟ να ορίσει ξένο διαιτητή στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ.

Η Ενωση μάλιστα με ανακοίνωσή της αναφέρει ξεκάθαρα πως η συγκεκριμένη απόφαση «προσβάλλει βάναυσα» την Ελλάδα αλλά και τους διαιτητές της χώρας. Μάλιστα, αφού υπενθυμίζει πως διατηρούν τους τόνους χαμηλά, ξεκαθαρίζουν πως δεν θα είχαν την παραμικρή ένσταση αν οριζόταν στο ματς του Σαββάτου οποιοσδήποτε Έλληνας διεθνής ρέφερι.

Λίγη ώρα μετά, η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ αποφάσισε με εντολή της FIFA πως η παρουσία ξένων διαιτητών στον τελικό του Κυπέλλου είναι έγκυρη κι ως εκ τούτου δεν δύναται καμία ομάδα να καταθέσει ένσταση για «κακό ορισμό διαιτητή» (γίνεται μέσω υπομνήματος στη διοργανώτρια αρχή).

Στην εν λόγω διάταξη που προστέθηκε στον Κανονισμό Διαιτησίας, γίνεται λόγος για «κατ’ εξαίρεση επιλογή ξένων διαιτητών», κάτι άλλωστε που σημειώθηκε και στην αρχική ανακοίνωση της ΕΠΟ για τον ορισμό του Μπορμπαλάν, κάτι που σημαίνει ότι πλέον η παρουσία του Ισπανού ρέφερι Νταβίδ Φερνάντεθ Μπορμπαλάν στον τελικό του Κυπέλλου είναι έγκυρη.

Η απόφαση πέρασε με ψήφους 3-2. Μειοψήφησαν οι Νίκος Βακάλης και Γιώργος Στράτος, ενώ υπέρ της απόφασης τάχθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, ο Λασκαράκης και ο Αντωνίου.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags