Facebook Pixel Sportdog.gr | Μεγάλες ατάκες από Ρισβάνη για Ολυμπιακό, Ουζουνίδη και Μιλόγεβιτς!
| 2018-05-12 15:20:00

Μεγάλες ατάκες από Ρισβάνη για Ολυμπιακό, Ουζουνίδη και Μιλόγεβιτς!

Sportdog Team
Μεγάλες ατάκες από Ρισβάνη για Ολυμπιακό, Ουζουνίδη και Μιλόγεβιτς!

Για όλους και για όλα μίλησε ο άσος του Ατρομήτου!

Διαβάστε την συνέντευξη του Σπύρου Ρισβάνη στον ΣΠΟΡ FM 94.6:

Η φετινή σεζόν έκλεισε για τον Ατρόμητο με απόλυτη επιτυχία και ευρωπαϊκό αέρα. Ποια είναι η στιγμή που ξεχωρίζεις και κρατάς στο μυαλό σου; 

Νομίζω ότι η καλύτερη στιγμή ήταν ένα από τα διπλά που πήραμε μέσα στο ΟΑΚΑ και το χαρήκαμε όλη η ομάδα. Επίσης, τώρα στο τελευταίο ματς που πανηγυρίσαμε όλοι μαζί με τον κόσμο μας. Για εμένα αυτά τα δυο ήταν τα πιο ξεχωριστά από αυτή την χρονιά. 

Εφέτος ο Ατρόμητος παρουσίασε στο ελληνικό πρωτάθλημα μια από τις πιο κλειστές και ισχυρές άμυνες. Θεωρείς ότι εκεί στηρίχθηκε η δύναμη και η επιτυχία της ομάδας; 

Θεωρώ ότι είναι αυτό που λέω κάθε φορά, πως όλοι κάνουμε άμυνα και όλοι επίθεση. Δηλαδή από τον επιθετικό κάνεις άμυνα και από τον αμυντικό επίθεση μέχρι τον τερματοφύλακα. Σίγουρα βοήθησε η άμυνα αλλά νομίζω ότι τα περισσότερα παιχνίδια τα παίρνει ολόκληρη η ομάδα. Αν δεν παίξει ένας από την ομάδα είναι κάτι που φαίνεται. Αυτό ακριβώς ήταν και το επίτευγμα ότι όλοι δίναμε το εκατό τοις εκατό! 

Το γεγονός πως ο κόσμος ήταν πάντοτε δίπλα σας και είχε μια δυναμική παρουσία. Σας έδωσε ώθηση να προσπαθήσετε; 

Εννοείται αυτό και εγώ που πήγα σχεδόν την τρίτη αγωνιστική και έπαιξα στο Περιστέρι για πρώτη φορά, είδα ότι σιγά σιγά ο κόσμος ερχόταν όλο και πιο πολύ και αυτό μας έκανε πολύ χαρούμενουςώστε να κάνουμε ότι καλύτερο για να έρχεται συνέχεια. 

Νομίζω είναι απορία πολλών το πώς κατάφερε μια ομάδα με 14 νέους παίκτες και έναν νέο προπονητή να είναι τόσο ομοιογενής; 

Είναι δουλειά θεωρώ κυρίως του προπονητή αλλά και όλου του team και μετά των ποδοσφαιριστών που κάναμε ένα πολύ καλό σύνολο, μια πολύ καλή ομάδα και ήμασταν μια οικογένεια που ο ένας νοιαζόταν για τον άλλο. Κάτι το οποίο νομίζω πως φάνηκε. 

Ο Νταμίρ Κάναντι πως είναι ως προπονητής και ποια είναι η σχέση σου μαζί του; Πιστεύεις ότι σε έχει βελτιώσει σε μερικά στοιχεία σου; 

Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος ζει πραγματικά για το ποδόσφαιρο τόσο που πηγαίνει και σε όλα τα γήπεδα κάθε φορά που μπορεί . Η σχέση μαζί μου είναι πολύ καλή, έχουμε καλές επαφές . Σίγουρα με έχει βοηθήσει γιατί παίξαμε και αλλάξαμε πολλάσυστήματα με αυτόν τον προπονητή. Με βοήθησε κιόλας σε κάποια πράγματα που πρέπει να βελτιώσω εγώ σαν Σπύρος και τον ευχαριστώπραγματικά για αυτή την χρονιά. 

Με λίγα λόγια ποιο θα έλεγες ότι είναι το μυστικό της επιτυχίας για τον φετινό Ατρόμητο; 

Νομίζω είναι το ότι ακούμε τις οδηγίες του προπονητή και όλου του team και το ότι κανείς δεν βάζει τον εαυτό του πάνω από την ομάδα. Αυτό για εμένα είναι το πιο σημαντικό. 

Σε δήλωση σου είχες χαρακτηρίσει τον Ατρόμητο ως την καλύτερη επιλογή για την συνέχεια της καριέρας σου. Το αποτέλεσμα αυτής της επιλογής θεωρείς ότι σε δικαιώνει; 

Τελικά νομίζω πως ναι με δικαίωσε πραγματικά και είμαι πολύ χαρούμενος για την επιλογή αυτή, παρόλο που ήμουν μέσα στο άγχος και την πίεση, ήταν το καλύτερο που μπορούσα να κάνω. 

Το γεγονός πως με τον Γιαννιώτη και τον Χατζηισαΐα είσαστε εκτός από χρόνια συμπαίκτες αλλά και φίλοι εκτός γηπέδων. Αυτό το στοιχείο έχει βοηθήσει στο δέσιμο και στη χημεία της ομάδας; 

Σίγουρα και ειδικά όταν ήταν ο Χαζτηισαϊας μόνος του μόλις μας είδε ανέβηκε πολύ η ψυχολογία του. Πραγματικά είμαστε σαν οικογένεια! Μπορεί να ακούγεται ότι το λέμε συνέχεια αλλά όντως έτσι νιώθαμε με όλα τα παιδιά και έχουμε κάνει μια παρέα. Δεν είναι μόνο ο Χαζτηισαϊας και ο Γιαννιώτης, είναι και ο Γιαννούλης, ο Βασιλακάκης παιδιά με τα οποία είμαστε όλοι μαζί και στα καλά και στα κακά. 

Όσον αφορά το κεφάλαιο Εθνική. Με αφορμή την πρόσκληση σου από τον κ. Σκίμπε για τον φιλικό αγώνα με την Σαουδική Αραβία. Ποια είναι τα συναισθήματα σου; 

Είμαι πολύ χαρούμενος για την κλήση μου στην Εθνική γιατί είναι νομίζω ένα όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή. Εγώ θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Είναι κάτι που το περίμενα καιρό και για το οποίο προσπαθώ τόσα χρόνια. Εύχομαι να υπάρξουν και άλλες! 

Μέσα από τις δημοσιεύσεις αλλά και τις δηλώσεις σου δεν παραλείπεις να αναφερθείς στην αγάπη σου για τον Πανιώνιο. Τι είναι αυτό που σε έκανε να δεθείς με την ομάδα; 

Για εμένα ο Πανιώνιος είναι πραγματικά η οικογένεια μου. Το έχω ξαναπεί πολλές φορές ότι είναι μια ομάδα η οποία με στήριξε πραγματικά στα πολύ δύσκολα όταν ήμουν σε κακή κατάσταση με βοήθησε πάρα πολύ. Έμεινα εκεί δυόμιση χρόνια και ειδικά ο τελευταίος χρόνος ήταν από τους καλύτερους χρόνους που έχω περάσει στο ποδόσφαιρο μέχρι τώρα. 

Στην αρχή της πορείας σου αγωνιζόσουν στην επίθεση. Πόσο σε βοήθησε αυτή η θητεία σου στην εξέλιξη σου σε ένα στόπερ που έχει την ικανότητα να κόβει με άνεση και επιδεξιότητα την μπάλα; 

Όταν πήγα στον Παναθηναϊκό την πρώτη χρονιά έπαιζα μπροστά. Δεν την έβαζα και πολύ(γέλια) αλλά με βοήθησε πραγματικά αρκετά στην τεχνική και στις επαφές με την μπάλα και νομίζω μου έκανε τελικά καλό. 

Ποια είναι η καλύτερη και ποια η χειρότερη στιγμή στην καριέρα; 

Όσον αφορά τις καλύτερες είναι πολλές δεν μπορώ να πω μια συγκεκριμένη. Και τώρα με τον Ατρόμητο που καταφέραμε και βγάλαμε την ομάδα Ευρώπη που ήταν και ο στόχος. Όπως και η Εθνική και η μεταγραφή μου στον Ολυμπιακό, αλλά και ο Πανιώνιος που τον είχαμε στην Ευρώπη. Όλα αυτά ήταν πολύ θετικά. Χειρότερη δεν έχω κάποια συγκεκριμένη να σου πω την αλήθεια. Σίγουρα ήταν όταν ο Πανιώνιος έπεφτε κατηγορία και προσπαθούσαμε να τον σώσουμε. Εκεί ένιωσα πολύ πιεσμένος, αλλά τελικά βγήκε και αυτό σε καλό οπότε δεν είναι μόνο η χειρότερη. 

Θα ήθελες κάποια στιγμή να επιστρέψεις ως βασικός στον Ολυμπιακό; 

Εννοείται για αυτό πήγα στην ομάδα του Ολυμπιακού. Κάνω ό,τι μπορώ και άμα μου δοθεί η ευκαιρία θα προσπαθήσω να την αρπάξω. Αλλά θεωρώ πως ό,τι γίνεται είναι για καλό και το περιμένω με μεγάλη χαρά. 

Ποια είναι η γνώμη σου για την εφετινή εικόνα του ελληνικού πρωταθλήματος καθώς και της πρωταθλήτριας ομάδας της ΑΕΚ; 

Νομίζω φέτος ήταν από τα πιο ωραία πρωταθλήματα μέχρι τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος. Βέβαια υπήρξαν και κάποια δυσάρεστα πράγματα, κάποια επεισόδια που σίγουρα δεν είναι ωραία να τα βλέπουμε. Ήταν μια καλή αρχή που χάλασε στο τέλος αλλά πιστεύω του χρόνου θα είναι ακόμα καλύτερα. Όσον αφορά την ΑΕΚ δίκαια πήρε το πρωτάθλημα. Συγχαρητήρια στην ομάδα και τα παιδιά της ΑΕΚ και εύχομαι του χρόνου το καλύτερο. 

Η συμβολή του Μαρίνου Ουζουνίδη στην καριέρα σου υπήρξε καθοριστική για την μετέπειτα εξέλιξη σου; 

Σίγουρα ναι γιατί ο κύριος Ουζουνίδης με πήρε στον Πανιώνιο τον ενάμιση χρόνο τελευταίο χρόνο που έφυγα από τον Παναθηναϊκό και με βοήθησε πραγματικά πάρα πολύ σαν αμυντικός και αυτός. Και τον ευχαριστώ πάρα πολύ! Αλλά θέλω να σταθώ και στον κύριο Μιλόγεβιτς ο οποίος πέρυσι με βοήθησε εξίσου πολύ στον Πανιώνιο και νομίζω βλέπουμε τι εξαιρετική δουλειά κάνει στον Ερυθρό Αστέρα τώρα και για αυτό θέλω να ευχαριστήσω και αυτόν. 

Έχοντας ξεκινήσει σε ελληνικό επίπεδο την καριέρα σου από τις Ακαδημίες του Παναθηναϊκού. Πόσο σημαντικό θεωρείς ότι είναι για το ελληνικό ποδόσφαιρο το να προωθεί νέους Έλληνες παίκτες; 

Θεωρώ ότι είναι το καλύτερο πράγμα που μπορεί να κάνει κάθε ομάδα που έχει καλές Ακαδημίες. Ο Παναθηναϊκός ξέρουμε όλοι ότι έχει από τις καλύτερες Ακαδημίες μαζί με τον Ολυμπιακό. Είναι πραγματικά πολύ σημαντικό να εμπιστεύονται τα παιδιά και από τις Ακαδημίες και να τα βάζουν στις πρώτες ομάδες, γιατί τα παιδιά αυτά καταλαβαίνουν και πονάνε τη φανέλα και αυτό είναι κάτι που λείπει αυτή τη στιγμή από το ποδόσφαιρο. 

Δεδομένου του ξεκινήματος σου από τον Παναθηναϊκό, η δύσκολη κατάσταση που βιώνει εφέτος και η ηχηρή απουσία του ως πρωταγωνιστή από το ελληνικό πρωτάθλημα, είναι κάτι που σε λυπεί; 

Εγώ πέρασα πολλά χρόνια στον Παναθηναϊκό σχεδόν δέκα και όπως έχω ξαναπεί είναι δύσκολο να βλέπεις τον Παναθηναϊκό σε τέτοια κατάσταση. Ο κύριος Ουζουνίδης πραγματικά κράτησε την ομάδα όσο μπορούσε. Εύχομαι ειλικρινά τα καλύτερα για τον Παναθηναϊκό. Του χρόνου να είναι πάνω από όλα «υγιής» γιατί αυτό είναι το πιο σημαντικό και διότι ο Παναθηναϊκός δεν γίνεται να μη είναι στην Σουπερ Λιγκ μαζί με τις άλλες μεγάλες ομάδες. 

Είσαι ένας αθλητής με ιδιαίτερες ευαισθησίες . Τι συναισθήματα σου δημιουργεί η επαφή με μικρά παιδιά και η προσφορά σε αυτά; 

Νομίζω ότι το να βοηθάς και να κάνεις χαρούμενα τα παιδιά είναι ό,τι καλύτερο! Σαν ποδοσφαιριστές πρέπει πρώτα από όλα να είμαστε σωστοί σαν άνθρωποι και επαγγελματίες και να δείχνουμε καλά παραδείγματα στα παιδιά γιατί μας έχουν πρότυπα. Να μην υπάρχουν δηλαδή τσακωμοί και όλα αυτά τα άσχημα που γίνονται. 

Ποιοι ποδοσφαιριστές από την Ελλάδα και το εξωτερικό αποτελούν το πρότυπο σου; Ακόμη, παρακολουθείς κάποιο από τα ξένα πρωταθλήματα; 

Από τους Έλληνες μου αρέσει πολύ ο Μανωλάς, ο οποίος είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής και έχει δείξει τι αξίζει. Υποστηρίζω βέβαια σαν ομάδα την Γιουβέντους! Εύχομαι κάποια στιγμή να καταφέρω και εγώ να πάω στο εξωτερικό και να δείξω τι μπορώ. 

Στον ελεύθερο σου χρόνο με τι σου αρέσει να ασχολείσαι; 

Συνήθως πηγαίνω καμία βόλτα για καφέ ή φαγητόμε τον «κοντό», τον Σιώπη δηλαδή (γέλια!) και τους Χαζτηισαϊα, Γιαννούλη, Γιαννιώτη ή και στο σινεμά. Πάντως πηγαίνουμε πάντοτε όλοι μαζί παρέα ποτέ δεν θα πάμε ξεχωριστά. 

Όσον αφορά τις μελλοντικές σου βλέψεις θα ήθελες να αγωνιστείς σε κάποια άλλη ομάδα της Ελλάδας ή του εξωτερικού; 

Αυτή τη στιγμή προτεραιότητα μου είναι να καθιερωθώ στον Ολυμπιακό αν τα καταφέρω και αν τα πράγματα αλλάξουν εκεί θα σκεφτώ τι είναι καλύτερο για εμένα. Ελπίζω ότι θα έχω διάφορες επιλογές ώστε να κάνω την καλύτερη! 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags