Facebook Pixel Sportdog.gr | ΑΕΚτζής «σώζει» Ιβάν και «καρφώνει»: «Όταν ο ΠΑΟΚ κατεβαίνει...», «Θα γκρεμίσουν το γήπεδο δηλαδή;»!
| 2018-05-12 14:20:00

ΑΕΚτζής «σώζει» Ιβάν και «καρφώνει»: «Όταν ο ΠΑΟΚ κατεβαίνει...», «Θα γκρεμίσουν το γήπεδο δηλαδή;»!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
ΑΕΚτζής «σώζει» Ιβάν και «καρφώνει»: «Όταν ο ΠΑΟΚ κατεβαίνει...», «Θα γκρεμίσουν το γήπεδο δηλαδή;»!

Παλιός άσος της Ένωσης σε μια συνέντευξη-φωτιά. Δεν χάνεται!

Αισιόδοξος ότι θα μπούνε πολλά γκολ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας εμφανίστηκε ο Μιχάλης Βλάχος. Ο παλαίμαχος αμυντικός της ΑΕΚ μίλησε στο sportdog.gr για το μεγάλο παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ και σχολίασε το αρνητικό κλίμα που επικρατεί, πριν τη γιορτή του ελληνικού ποδοσφαίρου.

«Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να δώσουν το παράδειγμα», τόνισε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής των «κιτρινόμαυρων», ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει τη γνώμη του για την κίνηση του Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος πρότεινε την αναστολή της ποινής του Ιβάν Σαββίδη, προκειμένου ο τελευταίος να βρεθεί δίπλα στην ομάδα του.

Παράλληλα, ο Μιχάλης Βλάχος κλήθηκε να απαντήσει στο πόσο εύκολα μπορούν να συγκεντρωθούν οι παίκτες της ΑΕΚ για το κρίσιμο ματς. 

Πώς βλέπεις το παιχνίδι;

«Είναι ένα ντέρμπι. Αυτή τη στιγμή παίζουν οι καλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Η ΑΕΚ έχει πετύχει τον ένα στόχο και τώρα διεκδικεί τον άλλο που είναι το νταμπλ. Ελπίζω να γίνει ένα καλό παιχνίδι. Αυτο είναι το πιο σημαντικό. Οι παίκτες να δώσουν το παράδειγμα, για να μην γίνουν έκτροπα εκτός αγωνιστικού χώρου. Είναι οι μόνοι που μπορούν να κρατήσουν τα προσχήματα και να βοηθήσουν στο να μη γίνουν φασαρίες».

«Να γκρεμίσουμε το γήπεδο;»

Μπορεί να επιτευχθεί αυτό; Γιατί στη Θεσσαλονίκη το κλίμα είναι πολύ τεταμένο...

«Ο κόσμος μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Οι ποδοσφαιριστές είναι αυτοί που πρέπει να σταθούν στο επίπεδό τους. Θα παίξουν την μπάλα τους και κάποιος θα κερδίσει. Δηλαδή, αν ο τελικός πάει στα πέναλτι και χάσει η ΑΕΚ, τι πρέπει να κάνουμε; Να γκρεμίσουμε το γήπεδο; Γι' αυτό λέω ότι οι ποδοσφαιριστές είναι το παράδειγμα».

«Μην είμαστε αυστηροί με Σαββίδη»

Πώς σχολιάζεις την κίνηση του Δημήτρη Μελισσανίδη για την αναστολή της τιμωρίας του Ιβάν Σαββίδη στον τελικό;

«Οι ομάδες είναι ανταγωνίστριες αλλά δεν νομίζω ότι οι σχέσεις είναι τόσο κακές, επιχειρηματικά, ανάμεσα σε Μελισσανίδη και Σαββίδη. Πιστεύω ότι ο ηγέτης της ΑΕΚ είχε τους λόγους του. Θεωρώ ότι η συμπεριφορά του προέδρου του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι του πρωταθλήματος μπορεί να έγινε πάνω στην παρόρμηση. Σίγουρα πρέπει να αποφεύγονται τέτοιες καταστάσεις και δεδομένα δεν πρέπει να είμαστε τόσο αυστηροί σε ενέργειες που δεν είναι ηθελημένες. Θα μου πείτε, αυτό δεν το ξέρει κανένας. Εμείς θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν έγινε ηθελημένα».

Πώς σου φαίνεται το γεγονός ότι θα διευθύνουν το ματς ξένοι διαιτητές;

«Πλέον έχει καταντήσει γελοία η συζήτηση για τους διαιτητές. Θεωρώ ότι πρέπει να δείξουμε εμπιστοσύνη στους Έλληνες διαιτητές. Θεωρώ ότι έχουμε πολύ καλούς. Και σε άλλες χώρες υπάρχουν παρόμοια προβλήματα. Αλλά δεν επηρεάζονται τόσο οι ομάδες, οι παράγοντες και ο περίγυρος. Μόνο εμείς στην Ελλάδα το έχουμε αναγάγει σε μέγιστο θέμα. Γιατί παίζει αυτός; Αυτός αδίκησε μας... Στο ποδόσφαιρο κάποιες φορές κάποιος θα αδικηθεί, κάποιος δεν θα αδικηθεί. Έχουμε καλούς διαιτητές και θα μπορούσαν να σφυρίξουν έναν τελικό».

«Χάνει τη δυναμική του ο ΠΑΟΚ στην Αθήνα»

Θα μπούνε πολλά γκολ στον αγώνα;

«Είναι σημαντικό ότι παίζουμε στο ΟΑΚΑ, ένα στάδιο που το ξέρει πολύ καλά η ΑΕΚ. Έχει μία έπαρση σαν ομάδα μέσα εκεί. Δημιουργεί πολλές ευκαιρίες. Από εκεί και πέρα θα μετρήσει πώς θα νιώσει στο παιχνίδι αυτό. Δυστυχώς ο ΠΑΟΚ έχει δείξει ότι όταν περνάει από τη Στερεά Ελλάδα και κάτω δεν έχει τη δυναμική που έχει πάντα στα Βόρεια. Με τις πιο μικρές ομάδες καταφέρνει και παίρνει αποτελέσματα. Αλλά με τις μεγάλες δυσκολεύεται πάρα πολύ. Η Ένωση έχει ένα πλεονέκτημα και θεωρώ ότι είναι αρκετά πιο επιθετική από τον ΠΑΟΚ. Εγώ πιστεύω ότι θα μπούνε πολλά γκολ. Τουλάχιστον τρία θα τα δούμε».

Πόσο εύκολο είναι για τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ να συγκεντρωθούν για έναν τελικό μετά τους έντονους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος;

«Είναι μεγάλη η απόσταση. Θα έχει μεσολαβήσει μία εβδομάδα. Είναι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και πάντα πρέπει να είναι σε εγρήγορση, μέχρι να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Το μεσοδιάστημα από τη φιέστα μέχρι τον τελικό είναι μεγάλο για να συγκεντρωθεί η ομάδα. Το πόσο θα πάει η ομάδα αποφασισμένη να κερδίσει το παιχνίδι, εξαρτάται και από τον προπονητή. Ο Χιμένεθ έχει αποδείξει ότι κρατάει στα δύσκολα συγκεντρωμένη την ομάδα για τα κρίσιμα παιχνίδια». 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags