Facebook Pixel Sportdog.gr | «Φαβορί η Ισπανία - Να σημαδέψει το Μουντιάλ ο Μέσι - Λόγω Ελλάδας υποστηρίζω την...»
| 2018-06-14 15:51:00

«Φαβορί η Ισπανία - Να σημαδέψει το Μουντιάλ ο Μέσι - Λόγω Ελλάδας υποστηρίζω την...»

του Γιώργου Κτενά
«Φαβορί η Ισπανία - Να σημαδέψει το Μουντιάλ ο Μέσι - Λόγω Ελλάδας υποστηρίζω την...»

Ο Αντρέα Παλομπαρίνι μίλησε στο Sportdog για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το Μουντιάλ του Λιονέλ Μέσι περιμένει να είναι το τρέχον, στα γήπεδα της Ρωσίας, ο Αντρέα Παλομπαρίνι όπως δήλωσε στο sportdog.gr.

Άριστος γνώστης του διεθνούς ποδοσφαίρου, ο πεπειραμένος δημοσιογράφος, αποκάλυψε ποιος είναι ο παίκτης που έχει ξεχωρίσει με την παρουσία του στα Παγκόσμια Κύπελλα, αλλά και ποιος είναι εκείνος που έχει αδικηθεί επειδή δεν πανηγύρισε την κατάσταση του τροπαίου.

Σχολίασε ποια ομάδα θεωρεί φαβορί, αλλά και ποια υποστηρίζει ο ίδιος! 

«Τα πρώτο Μουντιάλ που θυμάμαι καλά είναι του 1974 και του 1978. Αλλά και του 1982 που το πήρε κόντρα σε όλα τα προγνωστικά η Ιταλία. Ήταν από τις λίγες φορές που δεν ήταν τόσο μεγάλο φαβορί αλλά έφτασε τόσο ψηλά. Ειδικά μετά από την αμφισβήτηση που είχε δεχτεί ο Πάουλο Ρόσι. Αλλά και εναντίον εκείνης της Αργεντινής, του Μαραντόνα, αλλά και της Βραζιλίας με τον Ζίκο, τον Σόκρατες και τους υπόλοιπους. Ήταν η ομάδα που μπορούσε να το είχε κερδίσει με κατεβασμένα τα χέρια, κι όμως το είχε χάσει από την Ιταλία», ήταν το αρχικό σχόλιο του πεπειραμένου δημοσιογράφου στο sportdog.gr.

Ποιος είναι ο παίκτης που με την παρουσία του έχει ξεχωρίσει

«Στην ιστορία των Μουντιάλ, αν και δεν κατάφερε να κερδίσει κάποιο - παρόλα αυτά τα σημάδεψε με θετικό ή αρνητικό τρόπο, είναι ο Ρομπέρτο Μπάτζιο. Σε γενικές γραμμές είναι οι πρώτοι σκόρερ, όπως ο Πάουλο Ρόσι ή ο Λίνεκερ το 1986. Το 2006 έπαιξε αρνητικό ρόλο στο Μουντιάλ της Γερμανίας ο Ζιντάν, με την κεφαλιά στον Ματεράτσι».

Υπάρχει κάποια ομάδα ή παίκτης που να αδικήθηκε επειδή δεν κέρδισε το Μουντιάλ;

«Ο Μπάτζιο σίγουρα θα μπορούσε να το είχε κατακτήσει. Ο Μέσι, επίσης, γιατί κάθε φορά που μετέχει σε ένα Μουντιάλ λέμε ότι μπορεί να αναγεννήσει την Αργεντινή και να το κατακτήσει. Και ο Μαλντίνι θα περίμενε κανείς ότι θα είχε κατακτήσει ένα Μουντιάλ, αλλά δεν το έχει κάνει».

Για να έρθουμε στα σημερινά, ποια ομάδα είναι το φαβορί;

«Η Ισπανία είναι. Περιμένω και την Αργεντινή να πάει καλά, γιατί μέσα από τις δυσκολίες δημιουργεί κι αυτή συνθήκες για να δείξει τον χαρακτήρα που διαθέτει. Μπορεί να μην έχει τρελή ποιότητα, αλλά διαθέτει παίκτες με προσωπικότητα για να φτάσει μέχρι τον τελικό. Η Βραζιλία έχει μάθει να παίζει με ουσία και λιγότερο με θέαμα. Προέρχεται και από το στραπάτσο που έπαθε στο τελευταίο Μουντιάλ. Από την Ευρώπη βλέπω ακόμα τις Γερμανία και Γαλλία».

Υπάρχει κάποια ομάδα που υποστηρίζετε περισσότερο;

«Σίγουρα, μια και λείπει η Ιταλία, θα υποστηρίξω τη Γαλλία και την Αργεντινή. Από τις πιο μικρές την Αίγυπτο, λόγω του Σαλάχ και του Ουάρντα. Είναι αουτσάιντερ, αλλά μπορεί σιγά-σιγά να κάνει κάτι. Έχουν και τον Κούπερ, που είναι δεδομένα ένας πολύ καλός προπονητής. Γνωρίζει ότι με σοβαρότητα και βήμα-βήμα, μπορεί να πάει την ομάδα του παρακάτω. Είναι και η Ρωσία, που φιλοξενεί τη διοργάνωση και είναι σχεδιασμένη για να φτάσει κοντά στον τελικό, αν και είναι δύσκολο να το καταφέρει».

Τέλος, ποιον να περιμένουμε να ξεχωρίσει σε αυτό το τουρνουά;

«Ο Μέσι! Κάποια στιγμή πρέπει να σημαδέψει με την παρουσία του ένα Μουντιάλ, πρέπει να θυμόμαστε ένα Μουντιάλ για εκείνα που θα έχει πετύχει ο Μέσι. Και ο Νεϊμάρ με τη Βραζιλία, φυσικά, μπορεί να ξεχωρίσει. Ως Έλληνες θεωρώ ότι θα πρέπει να στηρίξουμε την Πορτογαλία του Σάντος, που είναι η Βραζιλία της Ευρώπης, και έχει καταλάβει ότι πρέπει να παίξει με ουσία και όχι τόσο με θέαμα. Πάντα στηρίζω τις ομάδες που δεν παίζουν θεαματικά, αλλά παίρνουν το αποτέλεσμα που θέλουν. Το θεαματικό ποδόσφαιρο το παίζουν όλοι, το αποτελεσματικό ποδόσφαιρο και όχι αναγκαία θεαματικό, έχει την ομορφιά του».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags