Facebook Pixel Sportdog.gr | Τρελά σενάρια τρόμου για Ολυμπιακό και Λάζαρο, τι ισχύει για τις ποινές-ΣΟΚ - «Σφαλιάρα» στην ΑΕΚ
| 2018-05-16 10:55:00

Τρελά σενάρια τρόμου για Ολυμπιακό και Λάζαρο, τι ισχύει για τις ποινές-ΣΟΚ - «Σφαλιάρα» στην ΑΕΚ

του Παναγιώτη Νικολάου
Τρελά σενάρια τρόμου για Ολυμπιακό και Λάζαρο, τι ισχύει για τις ποινές-ΣΟΚ - «Σφαλιάρα» στην ΑΕΚ

Μεγάλη «ντρίπλα» από τον παίκτη, ποιος θα... καθαρίσει στο τέλος;

Δίνουν και παίρνουν τα σενάρια σχετικά με τη δικαστική μάχη που θα δώσουν Ολυμπιακός και ΑΕΚ για χάρη του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου. Μάλιστα, όπως δήλωσε σήμερα στη «Live Sport» ο αθλητικός δικαστής, Νίκος Λαγαρίας, αν αποδειχθεί ότι ο παίκτης έχει υπογράψει νέο συμβόλαιο με την Ένωση, τότε οι ποινές θα είναι εξοντωτικές τόσο για τον ποδοσφαιριστή (απαγόρευση να αγωνιστεί), όσο και για τους Πειραιώτες (απαγόρευση μεταγραφών).
 
Πάντως, η συγκεκριμένη εφιαλτική -είναι η αλήθεια- εξέλιξη για τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο και τον Ολυμπιακό δεν είναι πιθανή, για τους λόγους που το sportdog.gr έχει αποκαλύψει από χθες σε δύο ξεχωριστά ρεπορτάζ. Από τη μία γιατί η ΦΙΦΑ δεν αναγνωρίζει το «+1» που υπάρχει στο αρχικό συμβόλαιο του παίκτη με την ΑΕΚ και από την άλλη γιατί ο διεθνής άσος δεν έχει υπογράψει στην Ένωση το δελτίο μεταβολών, που απαιτείται να κατατεθεί με το συμβόλαιο του παίκτη, αλλά το έχει κάνει με τον Ολυμπιακό. Μάλιστα, οι Πειραιώτες διαθέτουν και το σχετικό φωτοαντίγραφο που αναμένεται να προσκομίσουν στο δικαστήριο μαζί με το συμβόλαιο του παίκτη, κάτι που αναμένεται να τους δικαιώσει. 
 
Από τη μεριά της η ΑΕΚ, προφανώς θα καταθέσει και η ίδια το δικό της συμβόλαιο με τον έμπειρο άσο. Αν προσκομίσει το πρώτο (διετές) συμβόλαιο που λήγει 30 Ιουνίου, προφανώς οι Κιτρινόμαυροι δε θα έχουν καμία τύχη. Αν καταθέσουν, όμως, το (νέο) συμβόλαιο που ισχυρίζονται ότι έχουν στα χέρια τους, με την υπογραφή του παίκτη, το οποίο έχει διάρκεια ένα χρόνο (ενεργοποίηση του +1), τότε στην ΑΕΚ θα πρέπει να έχουν μαζί τους και το δελτίο μεταβολών, το οποίο, όμως, ο παίκτης δεν έχει υπογράψει με την Ένωση, αλλά με τον Ολυμπιακό, όπως προαναφέραμε.
 
Ακόμη και στην απίθανη περίπτωση που η δικαιοσύνη παραλείψει αυτή την παράμετρο και δικαιώσει την Ένωση, αυτομάτως ο Ολυμπιακός και ο παίκτης θα προσφύγουν στη ΦΙΦΑ και εκεί δεν υπάρχει περίπτωση να μη δικαιωθούν. Στο ακραίο ενδεχόμενο, δηλαδή, που τα ελληνικά πειθαρχικά όργανα τιμωρήσουν πρωτόδικα και δευτερόδικα τον παίκτη με απαγόρευση συμμετοχής με τους Πειραιώτες, η παγκόσμια ομοσπονδία θα του εκδώσει με συνοπτικές διαδικασίες προσωρινό δελτίο και θα αποκτήσει άμεσα δικαίωμα να αγωνιστεί.     
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags