Facebook Pixel Sportdog.gr | Αποκάλυψη-βόμβα Νταμπίζα για ΠΑΟ και... Ταϊλανδό - Ιδού το πλάνο-ΣΟΚ, έτσι «τρέλανε» τους παίκτες
| 2018-05-18 12:00:00

Αποκάλυψη-βόμβα Νταμπίζα για ΠΑΟ και... Ταϊλανδό - Ιδού το πλάνο-ΣΟΚ, έτσι «τρέλανε» τους παίκτες

του Νίκου Στεργίου
Αποκάλυψη-βόμβα Νταμπίζα για ΠΑΟ και... Ταϊλανδό - Ιδού το πλάνο-ΣΟΚ, έτσι «τρέλανε» τους παίκτες

Όλα όσα δεν γράφτηκαν από την πρώτη επίσκεψη στο Κορωπί.

Μεγάλες ειδήσεις «έβγαλε» για τον Παναθηναϊκό η χθεσινή «πρώτη» του Νίκου Νταμπίζα στο Κορωπί. Ο νέος τεχνικός διευθυντής του Τριφυλλιού εμφανίστηκε στο προπονητικό κέντρο του συλλόγου και μίλησε στους παίκτες για την «επόμενη ημέρα».

Ωστόσο, στα όσα ανέφερε ο παλαίμαχος άσος απέφυγε να σταθεί στο ενδεχόμενο μεταβίβασης των μετοχών και στον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ, ο οποίος ετοιμάζεται να… εκτοξεύσει την ομάδα, έχοντας πλάνο επένδυσης πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Αντιθέτως, ο Νίκος Νταμπίζας επικεντρώθηκε στο τώρα και στις άμεσες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ομάδα, τονίζοντας, μέσα σε άλλα, ότι το μπάτζετ την επόμενη σεζόν θα είναι μικρότερο και πως στην ομάδα θα παραμείνουν μόνο όσοι το θέλουν πραγματικά.

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση «αποκαλύπτει» στην ουσία και το «plan b» που υπάρχει στον Παναθηναϊκό σε περίπτωση που η ΠΑΕ δεν αλλάξει χέρια.

Μάλιστα, ο παλαίμαχος άσος στην ουσία μετέφερε στους παίκτες τα λόγια που άκουσε από τον ίδιο τον Γιάννη Αλαφούζο, όταν του παρουσίασε το πλάνο του, ανεξάρτητα με το αν θα προχωρήσει το ενδιαφέρον της «Pan Asia», ή όποιου άλλου ενδιαφερόμενου για το Τριφύλλι. 

Παραθέτουμε ξανά την ομιλία του Νίκου Νταμπίζα χθες στο Κορωπί:

«Εκτός από εμένα που είμαι εδώ, λείπει ένας συνδετικός κρίκος ο προπονητής. Θα ξέρουμε ποιος θα είναι μαζί μας σε λίγο καιρό. Οι πιο παλιοί ξέρετε δεν μου αρέσουν τα μεγάλα λόγια, ξέρω ότι δεν έχουν τηρηθεί πολλά από αυτά που σας έχουν πει μέχρι σήμερα, αλλά όλα αυτά είναι… χθες.

Ξέρω για την εξόφληση των δόσεων στις 10 Ιουνίου και το χρονοδιάγραμμα που σας δόθηκε, πιστεύω ότι θα τηρηθεί, αλλά εγώ είμαι εδώ για να να σας πω από ‘δω και πέρα τι θα γίνεται. 
Είμαι ένας άνθρωπος που θέλω να λέω πολύ λίγα λόγια, δεν θα πω τίποτα παραπάνω απ’ αυτό που μπορώ να κάνω. Δεν πρόκειται να χαϊδέψω αυτιά, ούτε το έκανα ποτέ μου.

Σας δίνω συγχαρητήρια που φέρατε εις πέρας μία πολύ δύσκολη χρονιά με αξιοπρέπεια για το σύλλογο, σας αξίζουν συγχαρητήρια και σε ‘σας και στο τεχνικό επιτελείο που αποχώρησε. Κρατήσατε την ομάδα με αξιοπρέπεια και τώρα πάμε στην επόμενη μέρα που θα είναι με λιγότερα πράγματα, αλλά αυτά που θα λέμε, θα γίνονται.

Η ομάδα είναι σε φάση μεταβίβασης, γίνονται συζητήσεις αλλά εγώ θα σας πω για αυτά που συμβαίνουν σήμερα. Μέχρι να γίνει κάτι άλλο το μπάτζετ θα είναι χαμηλό κι όσοι μείνουν στον Παναθηναϊκό θα πρέπει να θέλουν να μείνουν.

Εγώ θα προσπαθήσω από τη μεριά του να υπάρχει αξιοπιστία. Ξέρω ότι μπορεί να νομίζετε ότι ήρθε ένας ακόμα να σας πει κάποια πράγματα, εάν αλλάξουν τα δεδομένα θα αλλάξουν και οι στόχοι μας. Καλές διακοπές, θέλω τα προγράμματά σας να τηρηθούν κατά γράμμα. Η προετοιμασία θα ξεκινήσει στις αρχές Ιουλίου». 


Όπως φαίνεται, λοιπόν, στον Παναθηναϊκό είναι έτοιμοι για όλα και προετοιμάζονται για παν ενδεχόμενο. Ακόμα, δηλαδή, κι αν η ΠΑΕ μείνει στα χέρια του Γιάννη Αλαφούζου, φαίνεται πως δε θα έρθει η… καταστροφή, αλλά υπάρχει σχέδιο επιβίωσης από τον νυν μεγαλομέτοχο, παρόλο που έχει γνωστοποιήσει εδώ και καιρό την απεμπλοκή τόσο από την ομάδα, όσο και από το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Τα «κονέ» του Νταμπίζα

Στο μεταξύ, να σημειωθεί ότι η πρώτη παρουσία του Νίκου Νταμπίζα στο Κορωπί δεν προκάλεσε… ενθουσιασμό στους παίκτες, όπως γράφτηκε σε διάφορα Μέσα. Απεναντίας, ο παλαίμαχος άσος έφερε σε αρκετούς προβληματισμό για το «αύριο». Πάντως, η αλήθεια είναι ότι ο νέος τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού διαθέτει τον τρόπο και κυρίως τα «κονέ» εντός της ομάδας για να πείσει τους ποδοσφαιριστές. Εξάλλου, η προηγούμενη επιτυχημένη θητεία του αποτελεί το καλύτερο πειστήριο για τις ικανότητές του.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags