Facebook Pixel Sportdog.gr | Νικοπολίδης: «Να το σηκώσει μόνος του ο Μέσι – Δεν είπε γ@μώτο ο Μπουφόν»
| 2018-06-13 18:31:00

Νικοπολίδης: «Να το σηκώσει μόνος του ο Μέσι – Δεν είπε γ@μώτο ο Μπουφόν»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Νικοπολίδης: «Να το σηκώσει μόνος του ο Μέσι – Δεν είπε γ@μώτο ο Μπουφόν»

Μιλάει στο Sportdog για τη Ρωσία και το Μουντιάλ που δεν ξεχνάει.

«Ψημένος» για να δει έναν τελικό ανάμεσα σε Αργεντινή και Πορτογαλία και μία προσωπική μονομαχία μεταξύ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο εμφανίστηκε ο Αντώνης Νικοπολίδης. Ο προπονητης της Εθνικής Ελπίδων μίλησε στο sportdog.gr για το Μουντιάλ, θυμήθηκε τη διοργάνωση που του έκανε εντύπωση στα παιδικά του χρόνια, αλλά και τους ήρωες του παρελθόντος.

Δηλώνει ότι εξεπλάγη με τον αποκλεισμό της Εθνικής Ιταλίας από τη διοργάνωση της Ρωσίας και δεν θεωρεί πλήγμα την τύχη που είχε η Ελλάδα. «Το περιμέναμε», αναφέρει για το ομοσπονδιακό μας συγκρότημα, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει για τα ταλέντα που έρχονται από τις μικρές εθνικές. Μάλιστα ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2004 έχρισε κάποιους υπεύθυνους για την πορεία της Εθνικής στη συνέντευξη που παραχώρησε και μπορείτε να τη διαβάσετε παρακάτω:

Ποιο Μουντιάλ θυμάσαι περισσότερο;

«Της Ισπανίας, το 1982. Ήταν το πρώτο μουντιάλ που παρακολούθησα με σπουδή. Ήμουν 12 χρονών. Το θυμάμαι έντονα. Η Εθνική Βραζιλίας ήταν από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου τότε. Η Ιταλία όμως ήταν αυτή που κατέκτησε το τρόπαιο νικώντας την Δυτική Γερμανία με 3-1».

Ποιον παίκτη ξεχωρίζεις από την ιστορία των Μουντιάλ;

«Τον Μαραντόνα».

Από την ιστορία των Μουντιάλ ποιον τερματοφύλακα ξεχωρίζεις;

«Τον Ντίνο Τζοφ της Εθνικής Ιταλίας αλλά και τον Τζίτζι Μπουφόν. Φυσικά και τον Κασίγιας».

Εξεπλάγης όταν αποκλείστηκε η Ιταλία από τη διοργάνωση;

«Ε βέβαια. Έχει μεγάλη ποδοσφαιρική ιστορία. Ήταν πλήγμα για τη χώρα αλλά και το ίδιο το Μουντιάλ».

Είπες από μέσα σου ένα... γ@μώτο από συναδελφική αλληλεγγύη στον Μπουφόν που στα 42 του συνέχιζε να παίζει ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο;

«Νομίζω, ότι έχει πετύχει τόσα πολλά στην καριέρα του που ούτε ο ίδιος δεν θα το είπε. Είναι χορτασμένος από αυτά, αλλά σιγουρα θα ήθελε μία τελευταία συμμετοχή σε παγκόσμιο κύπελλο».

Υπάρχει κάποια ομάδα που θεωρείς ότι αδικήθηκε μη κατακτώντας τον τίτλο;

«Πιστεύω, ότι βλέποντας πίσω την ιστορία, η Ολλανδία θα μπορούσε να το κατακτήσει μία φορά. Με τον Κρόιφ είχε ομαδάρα, αλλά δεν κατάφερε να σηκώσει την κούπα, παρά το ανατρεπτικό ποδόσφαιρο που έπαιζαν οι οράνιε εκείνη την εποχή».

Ποιά ομάδα θεωρείς την ισχυρότερη να κατακτησει το Μουντιάλ;

«Υπάρχουν πολλες ομάδες που έχουν τις προϋποθέσεις. Η Γερμανία έχει φοβερή δύναμη. Η Αργεντινή διαθέτει πολύ καλούς παίκτες. Η Βραζιλία επίσης. Περιμένουμε να δούμε μέσα από τα πρώτα παιχνίδια ποια ομάδα μπορεί να κάνει την έκπληξη».

Προβλέπεις να γίνει μάχη στον τελικό μεταξύ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο;

«Και ποιος δεν θα ήθελε μία τέτοια μονομαχία. Δεν την είδαμε άλλωστε φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ, οπότε θα ήταν καλό να την παρακολουθήσουμε στο παγκόσμιο κύπελλο. Είναι πολύ πιθανό να γίνει. Μία αναμέτρηση Αργεντινή-Πορτογαλία σε νοκ άουτ φάση θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον».

Ποιος θα ξεχωρίσει σε αυτή τη διοργάνωση;

«Ελπίζω να δούμε νέους ποδοσφαιριστές. Πλέον όμως τους μαθαίνουμε γρήγορα. Υπάρχει ταχύτητα λόγω του διαδικτύου. Δεν είναι όπως παλιά που βλέπαμε παίκτες από τη Νότια Αμερική και δεν τους ξέραμε. Περιμένω προσωπικά από τον Μέσι να οδηγήσει μόνος του την Αργεντινή στην κατάκτηση του Μουντιάλ».

Ήταν πλήγμα για την Ελλάδα ο αποκλεισμός της;

«Δεν είναι εύκολο να προκριθείς στο παγκόσμο κύπελλο. Στη φάση των προκριματικών, στους ομίλους, όλοι κυνηγούν μία θέση. Το θέμα είναι να δημιουργήσεις τις προϋποθέσεις για να συμμετάσχεις σε όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που ούτε αυτό είναι εύκολο. Η αποστολή της Εθνικής ήταν εξ αρχής δύσκολη. Βρήκε μπροστά της το Βέλγιο που είναι μέσα στις 5 καλύτερες ομάδες του κόσμου και πήρε κατευθείαν την πρόκριση. Οπότε η κατάκτηση της δεύτερης θέσης που οδηγούσε στα μπαράζ ήταν αυτοσκοπός. Εκεί αντιμετώπισε την Κροατία που είναι μία πολύ μεγάλη ομάδα και αποκλείστηκε. Το περιμέναμε τον αποκλεισμό. Έπεσε πάνω σε μεγαθήρια. Έπρεπε να υπερβάλλει εαυτόν για να περάσει».

Υπάρχει μαγιά νέων ποδοσφαιριστών από τις μικρές εθνικές που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στο μέλλον την Ελλάδα σε επιτυχίες;

«Πάντα υπάρχει. Το θέμα είναι να τους δώσουμε χώρο στις ομάδες που ανήκουν. Πρέπει να αγωνίζονται. Φυσικά χρειάζονται και χρόνο για να ανδρωθούν και να αποκτήσουν εμπειρίες. Έτσι θα ανταποκριθούν σε υψηλό επίπεδο. Δεν γίνονται όλα μαγικά. Χρειάζεται μία διαδικασία».

Οπότε βρίσκεται και στα χέρια των ομάδων η τύχη της Εθνικής κατά κάποιον τρόπο...

«Εννοείται. Οι παίκτες εξελίσσονται μέσα από τις ομάδες τους. Στην εθνική ομάδα έρχονται 3-4 φορές τον χρόνο και εμείς κοιτούμε να πάρουμε ό,τι καλύτερο από αυτούς. Η πορεία τους σε συλλογικό επίπεδο θα καθορίσει και την εικόνα τους στην εθνική».

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags