Facebook Pixel Sportdog.gr | Έξαλλος Κούγιας: Είναι κωμικό σχέδιο - Καταστροφή για το ποδόσφαιρο»!
| 2018-05-24 18:58:00

Έξαλλος Κούγιας: Είναι κωμικό σχέδιο - Καταστροφή για το ποδόσφαιρο»!

Sportdog Team
Έξαλλος Κούγιας: Είναι κωμικό σχέδιο - Καταστροφή για το ποδόσφαιρο»!

Ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΛ έδειξε κάθετα αντίθετος στο ενδεχόμενο να διεξαχθεί πρωτάθλημα 20 ομάδων.

Κάθετα αντίθετος στο ενδεχόμενο να γίνει πρωτάθλημα 20 ομάδων, έδειξε ο Αλέξης Κούγιας μιλώντας στο Metropolis.  

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ:

Για το Πρωτάθλημα των 20 ομάδων που πρότεινε ο κ. Βασιλειάδης: Αυτή την ιδέα την άκουσα από τα ΜΜΕ και απ’ όσο γνωρίζω δεν υπάρχει καμία επίσημη τοποθέτηση από τον κ. Βασιλειάδη. Επίσης δεν μας έχει γνωστοποιηθεί κάτι, οπότε δεν μπορώ να σχολιάσω κάτι. Διαβάζω ότι θα υπάρχει ένα Πρωτάθλημα 20 ομάδων, που θα χωριστεί σε δύο ομίλους. Οι ομάδες θα παίξουν κανονικά 18 παιχνίδια και μετά οι 5 πρώτοι κάθε ομίλου θα κάνουν ακόμα 18 αγώνες, ενώ οι υπόλοιπες ομάδες θα παίξουν κάτι σαν play-out. Αυτό θα γίνει για να δημιουργηθεί ένα νέο Πρωτάθλημα με λιγότερες ομάδες. Αυτό ωστόσο είναι κωμικό σχέδιο. Νομίζω πως είναι καταστροφή για το Πρωτάθλημα. Θα πρέπει να υπάρχει ένα Πρωτάθλημα 16 ή 18 ομάδων, οι οποίες όμως θα είναι αξιόπιστες, αφού θα έχουν ισχυρούς προέδρους, καλά γήπεδα, ικανοποιητικά εισιτήρια και επίσης θα έχουν μεγάλη ιστορία και θα αντιπροσωπεύουν μεγάλες περιφέρειες.

Για την επιθυμία να υλοποιηθούν άμεσα οι νέες αποφάσεις παρά τον πραξικοπηματικό τους χαρακτήρα: Οποιοσδήποτε θίγεται από αυτές τις αποφάσεις θα μπορεί να τις προσβάλει και να είμαστε μετά μονίμως στα δικαστήρια.

Για το αν η FIFA και η UEFA μπορούν να νομιμοποιήσουν αυτές τις αποφάσεις: Δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο από τα καταστατικά των ομοσπονδιών. Η FIFA και η UEFA δεν είναι ξέφραγα αμπέλια. Δεν λειτουργούν όπως οι Έλληνες πολιτικοί που την μία μέρα λένε άσπρο και την άλλη μαύρο. Ωστόσο ο κ. Βασιλειάδης είναι ένας εξαίρετος υπουργός που νοιάζεται πραγματικά για το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Η UEFA και η FIFA προβλέπουν με ποιους τρόπους μπορούν να αλλάξουν τα Πρωταθλήματα. Οι πρώτοι φορείς που υπολογίζονται είναι οι επαγγελματικές λίγκες. Αν η επαγγελματική λίγκα αποφασίσει για μία αλλαγή, ο πρώτος στον οποίο θα απευθυνθεί είναι η εγχώρια ομοσπονδία. Μετά από αυτό το βήμα δεν χρειάζεται η έγκριση των FIFA και UEFA. Ο τρόπος διεξαγωγής του Πρωταθλήματος κανονίζεται από τις ΠΑΕ σε συνεργασία με την εγχώρια ομοσπονδία.

Για το πώς μπορεί να επιτευχθεί μία τέτοια αναδιάρθρωση: Δεν μπορεί από μόνος του ο υπουργός να περάσει κάτι τέτοιο και προφανώς δεν μπορεί να το κάνει ούτε η Super League. Θα πρέπει κάποιες ομάδες να το προτείνουν και να το φέρουν για ψήφιση στο Δ.Σ. της λίγκας. Αν οι ΠΑΕ συμφωνήσουν, τότε μόνο αυτό το αίτημα θα πάει στην ΕΠΟ για έγκριση. Κάτι τέτοιο είχε γίνει και στην περίπτωση της ΕΠΑΕ με τον Θωμά Μητρόπουλο.

Για το αν θα υπάρξει η οποιαδήποτε αναδιάρθρωση: Εγώ θα ήθελα να γίνει κάποια στιγμή μία αναδιάρθρωση για να φύγουν ορισμένες ομάδες από το Πρωτάθλημα. Ομάδες που δεν έχουν κατάλληλα γήπεδα, πολύ κόσμο και αξιόπιστους ιδιοκτήτες. Μπορούμε να δούμε πως στο παρελθόν ομάδες χωρίς ιστορία με την εύνοια της παράγκας του ποδοσφαίρου έχτισαν σημαντικά brand names. Ακόμα και σήμερα βλέπουμε τέτοιες ομάδες. Αν υπάρχουν ομάδες που πληρούν τα κριτήρια που ανέφερα παραπάνω, θα ήμουν πολύ θετικός για μία αναδιάρθρωση. Επίσης θα ήταν καλό να γίνει μία αναδιάρθρωση και στην Β’ Εθνική και πάλι με τα ίδια κριτήρια.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags