Facebook Pixel Sportdog.gr | Φοβερή μεταγραφή για... υποτροφία – Ο Έλληνας που παίζει μπάλα στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν
| 2018-05-24 23:16:00

Φοβερή μεταγραφή για... υποτροφία – Ο Έλληνας που παίζει μπάλα στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Φοβερή μεταγραφή για... υποτροφία – Ο Έλληνας που παίζει μπάλα στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν

Μεγάλες ελπίδες για τον ομογενή που διαπρέπει στις ΗΠΑ.

Το αμερικάνικο ποδόσφαιρο κάνει αργά και σταθερά βήματα προκειμένου να καθιερωθεί στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα. Οι Αμερικάνοι έχουν τα χρήματα και την τεχνοτροπία για να αναπτύξουν το άθλημα στη χώρα τους. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι το ποδόσφαιρο, όπως το ξέρουμε εμείς, αυτό που αποκαλούν soccer, αρχίζει να αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς και έχει μπει στα αμερικάνικα κολλέγια, αλλά και μεγάλα πανεπιστήμια.

Είναι πολύ εντυπωσιακό συν τοις άλλοις, όταν συναντούμε Έλληνες που συμμετέχουν σε αυτήν την προσπάθεια ανάδειξης του ποδοσφαίρου στις ΗΠΑ. Ένας από αυτούς είναι ο Νίκος Παπακυριακόπουλος, ο οποίος μεταγράφηκε με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο του Δυτικού Μίσιγκαν, όπου θα συνεχίσει και τις σπουδές του.

«Ο Νίκος είναι ένας παίκτης που ανακαλύψαμε αργά στον σχεδιασμό τη χρονιάς, αλλά είμαστε ευτυχισμένοι που τον βρήκαμε. Προέρχεται από τις Ακαδημίες των Vancouver Whitecaps, το οποίο διατηρεί ποιοτικές υποδομές στο MLS. Αγωνίζεται ως αριστερό μπακ και έχει λαμπρό μέλλον στο Πανεπιστήμιο του Δυτικού Μίσιγκαν. Είναι επιθετικογενής παίκτης, με αντοχή και δυνατότητες να καλύψει όλο το γήπεδο για μεγάλες περιόδους μέσα στο παιχνίδι. Δεν του λείπει η τεχνική κατάρτιση, διαθέτοντας πολύ επικίνδυνες μπαλιές και εκτελεστικές ικανότητες. Είναι σταθερός και μπορεί να καλύψει τόσα τα επιθετικά όσο και τα αμυντικά του καθήκοντα. Ο Νίκος είναι ένας παίκτης που κατέχει όλα τα χαρακτηριστικά των παικτών που έκαναν φοβεριές καριέρες παίζοντας για το Πανεπιστήμιο του Δυτικού Μίσιγκαν», αναφέρει η ανακοίνωση της ομάδας του Δυτικού Μίσιγκαν, η οποία έκανε 5 δυνατές προσθήκες για την επόμενη αγωνιστική σεζόν.

Φυσικά οι γονείς του Έλληνα ποδοσφαιριστή είναι πολύ υπερήφανοι για την εξέλιξη στη σταδιοδρομία του γιου τους, η οποία θα είναι λαμπρή, όπως αναφέρουν και οι άνθρωποι της ποδοσφαιρικής ομάδας του Πανεπιστημίου.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags