Facebook Pixel Sportdog.gr | «Ρουκέτες» Σαργκάνη: «Ποια ΑΕΚ; Καλύτερος ο ΠΑΟΚ, αυτός το άξιζε» - Τρελή «σπόντα» για Γιαννιώτη!
| 2018-05-26 11:40:00

«Ρουκέτες» Σαργκάνη: «Ποια ΑΕΚ; Καλύτερος ο ΠΑΟΚ, αυτός το άξιζε» - Τρελή «σπόντα» για Γιαννιώτη!

του Γιώργου Κτενά
«Ρουκέτες» Σαργκάνη: «Ποια ΑΕΚ; Καλύτερος ο ΠΑΟΚ, αυτός το άξιζε» - Τρελή «σπόντα» για Γιαννιώτη!

«Απασφάλισε» ο παλαίμαχος γκολκίπερ στο sportdog.gr.

Ο ΠΑΟΚ θα ήταν δικαιότερο να είχε κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα και όχι η ΑΕΚ, που άφησαν τον τίτλο στα χέρια της ο Δικέφαλος και ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με όσα σχολίασε στο sportdog.gr ο Νίκος Σαργκάνης.

Ο παλαίμαχος άσος μάς μίλησε με αφορμή το γεγονός ότι σαν σήμερα, στις 26 Μάη του 1980, η Καστοριά κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας, στο 5-2 εναντίον του Ηρακλή. Αναφέρθηκε στο μυστικό της επιτυχίας που είχε εκείνη η ομάδα, αλλά και στους τερματοφύλακες της φετινής Σούπερ Λιγκ.

«Η Καστοριά ήταν ομάδα που πάντα προσπαθούσε να σώσει την κατηγορία. Η ιδιαιτερότητα που υπάρχει στο Κύπελλο είναι ότι δεν είναι... πρωτάθλημα. Πηγαίνει αγώνα, αγώνα. Όπως θα λέγαμε με λαϊκότητα, τρώγωντας έρχεται η όρεξη. Θυμάμαι ότι είχαμε περάσει τους πρώτους αντιπάλους, αλλά στο μυαλό μας είχαμε το πώς θα σώσουμε την ομάδα», ήταν η αρχική τοποθέτηση του Ν. Σαργκάνη στο sportdog.gr και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

«Όταν είχαμε εξασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία, αρχίσαμε να δίνουμε βάρος στο Κύπελλο. Ευνοηθήκαμε με κάποιες κληρώσεις, τους αποκλείσαμε και φτάσαμε στον τελικό. Όταν είχαμε μπει στο γήπεδο για τον τελικό, το κάναμε για εμάς. Ο Ηρακλής, τότε, είχε τον Χατζηπαναγή, τον Κωφίδη, τον Παπαϊωάννου κ.α. Το κέντρο του ήταν για διαφήμιση. Είπαμε ότι θα μπούμε να παίξουμε και ό,τι έβγαινε. Πράγματι η Καστοριά είχε καλούς παίκτες, η απόδοσή τους είχε πιάσει ταβάνι. Ήταν εκπληκτικό ματς, είχαμε κερδίσει, τελικά, με 5-2».

«Καλύτερος ο ΠΑΟΚ»

Ποια είναι η άποψή σας για το φετινό πρωτάθλημα;

«Δεν εκπλήσσει που έχασε τον φετινό τίτλο ο Ολυμπιακός, έχει κερδίσει 19 πρωταθλήματα τα τελευταία 22 χρόνια. Εντάξει, υπάρχουν κι άλλες ομάδες για να τον κατακτήσουν. Θεωρώ ότι θα ήταν πιο δίκαιο να ήταν ο ΠΑΟΚ πρωταθλητής, γιατί είχε την καλύτερη ομάδα. Αλλά δεν ήταν σωστή η διαχείριση που έκανε. Άφησαν τον τίτλο στα χέρια της ΑΕΚ, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω το γεγονός ότι η ΑΕΚ είναι πρωταθλήτρια. Δίκαια έφτασε στον τίτλο, αλλά υπήρξαν συγκυρίες για να συμβεί αυτό. Θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ αγωνιστικά ήταν καλύτερος».

«Είναι βαριά η φανέλα του Ολυμπιακού...»

Η άποψή σας για τους τερματοφύλακες που υπάρχουν στο ελληνικό πρωτάθλημα;

«Όλοι διανύουν περίοδο πολύ καλής κατάστασης. Υπάρχουν αρκετοί καλοί Έλληνες τερματοφύλακες στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά δεν είδα κάποιον να ξεχωρίζει ως ο καλύτερος. Ο Πασχαλάκης, ο Γιαννιώτης, ο Βλαχοδήμος, πήγαν όλοι καλά. Και οι δύο της ΑΕΚ είναι πολλοί καλοί. Θεωρώ ότι μέσα από τα παιχνίδια μπορούν να σταθεροποιήσουν την απόδοσή τους. Ο Προτό έκανε πολύ καλό πρωτάθλημα. Δεν άρχισε καλά, αλλά μετά βοήθησε πολύ την ομάδα του σε Ελλάδα και Ευρώπη. Για παράδειγμα, όταν λέμε ότι θα επιστρέψει ο Γιαννιώτης στον Ολυμπιακό, θα πρέπει να καταλάβουμε ότι η φανέλα είναι βαριά. Βέβαια, θα δείξει στο γήπεδο αν μπορεί να ανταποκριθεί ή όχι στις απαιτήσεις του Ολυμπιακού...».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags