Facebook Pixel Sportdog.gr | Στο θρόνο της η Βασίλισσα – Τριάρα στη Λίβερπουλ με γκολάρες Μπέιλ – Απίστευτες γκάφες από Κάριους
Ποδόσφαιρο
| 2018-05-26 23:38:00

Στο θρόνο της η Βασίλισσα – Τριάρα στη Λίβερπουλ με γκολάρες Μπέιλ – Απίστευτες γκάφες από Κάριους

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Στο θρόνο της η Βασίλισσα – Τριάρα στη Λίβερπουλ με γκολάρες Μπέιλ – Απίστευτες γκάφες από Κάριους

Η Ρεάλ κατακτά το Champions League επικρατώντας 3-1 των Άγγλων.

Στην κορυφή της Ευρώπης παρέμεινε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Ισπανοί επικράτησαν 3-1 της Λίβερπουλ στον τελικό του Champions League και διατήρησε τα σκήπτρα της.

Η Λίβερπουλ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και έδειξε περισσότερη διάθεση από τη Ρεάλ. Οι Άγγλοι απείλησαν πρώτοι, στο 7', όταν ο Φιρμίνο πήγε να βγάλει τον Μανέ μόνο του με το τέρμα, αλλά ο Βαράν τον έκοψε την τελευταία στιγμή. Ένα λεπτό αργότερα, ύστερα από κόντρα ο Νάβας πρόλαβε με ωραία έξοδο τον Αλεξάντερ-Άρνολντ. Η πρώτη τελική των Ισπανών σημειώθηκε στο 11' με ένα άψυχο σουτ του Μαρσέλο. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Κριστιάνο Ρονάλντο, εισήλθε από δεξιά στην περιοχή, προτίμησε όμως να μη γυρίσει τη μπάλα και η προσπάθειά του κατέληξε εκτός γηπέδου.

Η μεγαλύτερη στιγμή στο πρώτο ημίχρονο σημειώθηκε στο 23' όταν το σουτ του Φιρμίνιο κόντραρε στον Ράμος, ο Αλεξάντερ-Άρνολντ πήρε το ριμπάουντ, κεραυνοβόλησε τον Νάβας, αλλά ο Κοσταρικανός με φοβερή επέμβαση εγκλώβισε τη μπάλα στην αγκαλιά του. H τελευταία φάση στο πρώτο ημίχρονο καταγράφηκε στις καθυστερήσεις σε σουτ του Μπενζεμά που ήταν άστοχο.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους η Ρεάλ έχασε απίστευτη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ με τον Ίσκο να στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, στο 48'. Τρία λεπτά αργότερα όμως ο Μπενζεμά εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τη γκάφα του Κάριους και έκανε το 1-0. Η Λίβερπουλ όμως δεν έπαθε ψυχρολουσία. Στο 56' κατάφερε να ισοφαρίσει απαντώντας άμεσα με τον Μανέ, ο οποίος ανανέωσε το ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Στο 61' ο τερματοφύλακας της Λίβερπουλ έδιωξε σε κόρνερ την προσπάθεια του Ίσκο από κοντά.

Στο 64' όμως ο Κάριους δεν μπορούσε με τίποτα να αποκρούσει το φοβερό γυριστό ψαλίδι του νεοεισελθέντα Μπέιλ, ο οποίος έδωσε ξανά το προβάδισμα στην ομάδα του. Στο 70' το σουτ του Μανέ σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Νάβας, ενώ στο 82' ο Κάριους είχε θετική αντίδραση σε σουτ του Μπενζεμά, ύστερα από μπαλιά του Μπέιλ. Στο 85' όμως έκανε νέο λάθος, έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του και είδε τον Ουαλό να σημειώνει το όνομά του για δεύτερη φορά στον πίνακα των σκόρερς.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Με τα δύο γκολ που σημείωσε ο Γκάρεθ Μπέιλ την οδήγησε τη Ρεάλ στη νίκη και στην κατάκτηση του τροπαίου.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ Δεν θα τη βάζαμε την κατηγορία, αλλά η εμφάνιση του Κάριους μας οδήγησε στο να τον χαρακτηρίσουμε αρνητικό πρωταγωνιστή της Λίβερπουλ. Έδωσε ασίστ στον Μπενζεμά και η μπάλα ζωντάνεψε στα χέρια του στο σουτ του Μπέιλ που οδήγησε στο 3-1. Ουσιαστικά έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ Η Ρεάλ Μαδρίτης παρατάχθηκε στο Κίεβο με τα ίδια ακριβώς πρόσωπα του περυσινού τελικού με τη Γιουβέντους στο Κάρντιφ, αφού ο Ίσκο ήταν στους βασικούς, ενώ έμεινε εκτός και πάλι ο Μπέιλ. Ο Κέιλορ Νάβας υπερασπίστηκε τα δοκάρια, με τους Μαρσέλο, Ράμος, Βαράν και Καρβαχάλ να αποτελούν την αμυντική τετράδα. Καζεμίρο, Μόντριτς και Κρόος τοποθετήθηκαν στον άξονα, ο Ίσκο είχε ελεύθερο ρόλο, Ρονάλντο-Μπενζεμά αποτέλεσαν τη γραμμή κρούσης.

Η Λίβερπουλ παραταχθηκε χωρίς καμία έκπληξη από τον Γιούργκεν Κλοπ. Ο Κάριους τοποθετήθηκε στο τέρμα. Ρόμπερτσον, Φαν Ντάικ, Λόβρεν και Άρνολντ ήταν η τετράδα στην άμυνα, ενώ οΧέντερσον, Μίλνερ και Βαϊνάλντουμ η τριάδα στα χαφ. Μανέ, Σαλάχ και Φιρμίνο έπαιξαν στην τριάδα της επίθεσης.

Ρεάλ (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Καρβαχάλ, Βαράν, Ράμος, Μαρσέλο, Κασεμίρο, Κρόος, Μόντριτς, Ίσκο (61' Μπέιλ), Μπενζεμά (89' Ασένσιο), Ρονάλντο

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Κάριους, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φαν Ντάικ, Λόβρεν, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Μίλνερ (83' Τσαν), Βαϊνάλντουμ, Μανέ, Σαλάχ (31' Λαλάνα), Φιρμίνο

Η ΦΑΣΗ Η γκολάρα του Μπέιλ στο 64'. Ο Ουαλός έπιασε ένα άπιαστο ανάποδο ψαλίδι στην κίνηση και κάρφωσε τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Κάριους.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ Η διαιτησία του Μίλοραντ Μάζιτς ελέγχεται. Ο Σέρβος δεν έδωσε ούτε καν φάουλ στο χτύπημα του Σέρχιο Ράμος που έβγαλε νοκ άουτ τον Σαλάχ. Ορθώς ακυρώθηκε το γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο στο 43'. Πριν το λάθος του Κάριους στο 1-0, ο Μπενζεμά ήταν οριακά εκτός θέσης.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ Η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε 3-1 και αναδείχτηκε για 13η φορά στην ιστορία της πρωταθλήτρια Ευρώπης.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ Η Λίβερπουλ έδειξε περισσότερη διάθεση στο πρώτο ημίχρονο. Ήταν κινητική και απειλητική κυρίως με κύριους εκφραστές των επιθέσεών της τον Φιρμίνιο και τον Αλεξάντερ-Άρνολντ. Στάθηκε όμως άτυχη με τον τραυματισμό του Σαλάχ, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Λαλάν στο 31'. Λαβωμένη όμως βγήκρ και η Ρεάλ λίγα λεπτά αργότερα με τους Ισπανούς να χάνουν τον Καρβαχάλ, τον οποίο αντικατέστησε στο 36' ο Νάτσο. Γενικά δεν μπορούμε να πούμε ότι είδαμε καλό παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο. Οι προσπάθειες ήταν λίγες, οι ευκαιρίες μετρημένες και δεδομένα οι δύο ομάδες επηρεάστηκαν από τις αλλαγές.

Στο δεύτερο ημίχρονο έγινε πιο ενδιαφέρον παιχνίδι αφού η Ρεάλ προηγήθηκε γρήγορα και η Λίβερπουλ ισοφάρισε άμεσα. Ο ρυθμός ανέβηκε και οι οπαδοί ανταμείφθηκαν για το κακό πρώτο μέρος βλέποντας ένα τρομερό τέρμα από τον Γκάρεθ Μπέιλ. Είδαν συν τοις άλλοις τις ευκαιρίες που αξίζει να έχει ένας τελικός. Οι Άγγλοι μετά το 2-1 δεν κατάφεραν να βρούνε αντίδραση. Ίσα ίσα που ο Κάριους με νέα γκέλα δέχτηκε τρίτο τέρμα και έτσι η Ρεάλ παρέμεινε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πρωταθλήτρια Ευρώπης. Πάντως σημείο κλειδί ήταν ο τραυματιμός του Σαλάχ. Η Λίβερπουλ δεν είχε πλάνο χωρίς τον Αιγύπτιο.

ΠΑΤΑ ΤΟ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags