Facebook Pixel Sportdog.gr | «Αυτό είναι το προσόν του Αλμπάνη - Έχει στυλ αλλά είναι ατομιστής - Σε αυτή τη θέση θα παίξει»
| 2018-05-27 14:25:00

«Αυτό είναι το προσόν του Αλμπάνη - Έχει στυλ αλλά είναι ατομιστής - Σε αυτή τη θέση θα παίξει»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
«Αυτό είναι το προσόν του Αλμπάνη - Έχει στυλ αλλά είναι ατομιστής - Σε αυτή τη θέση θα παίξει»

Εμπεριστατωμένη άποψη για τον παίκτη που παίρνει η ΑΕΚ.

Η πρώτη μεταγραφή της ΑΕΚ ανακοινώθηκε μέσω άλλης ομάδας. Όπως ενημερωθήκατε, το απόγευμα της Τετάρτης, ο Απόλλωνας, μία ομάδα με κοινές ρίζες με τους κιτρινόμαυρους, τους οποίους διαχρονικά έχει τροφοδοτήσει με σπουδαίους παίκτες την Ένωση, όπως οι Σιμιγδαλάς, Αρδίζογλου, Θεοδωρίδης, Χατζής, Νικολαΐδης, επισημοποίησε την παραχώρηση του Χρήστου Αλμπάνη στον Δικέφαλο αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες της συμφωνίας.

Είναι έτοιμος ένας 23χρονος ποδοσφαιριστής να επωμιστεί το βάρος της φανέλας της πρωταθλήτριας Ελλάδας; Ποια είναι χαρακτηριστικά και πως μπορεί να βοηθήσει την ΑΕΚ; Σε αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απαντά μιλώντας στο sportdog.gr ο Μάκης Χατζής, ένας από τους ποδοσφαιριστές που έκαναν τη δεκαετία του '80 τη διαδρομή Ριζούπολη-Φιλαδέλφεια, βρίσκεται πολύ κοντά στον Απόλλωνα και έχει εμπεριστατωμένη άποψη για τον παίκτη που θα προστεθεί στο έμψυχο δυναμικό της Ένωσης.

Δυσκολευόταν ο Απόλλων χωρίς Αλμπάνη

«Είναι πράγματι καλός παίκτης ο Αλμπάνης. Πρώτα απ' όλα, εκτός από ποδοσφαιριστής είναι καλός αθλητής. Έχει ωραία σωματοδομή και διατηρεί προσόντα. Χαρακτηριστικά του είναι το ξεπέταγμα, είναι γρήγορος και ξέρει μπάλα. Το γεγονός, ότι φέτος ήταν πρώτος σκόρερ (με 8 γκολ) του Απόλλωνα δείχνει, ότι έχει και επαφή με τα δίχτυα», είναι το πρώτο σχόλιο του παλαίμαχου δεξιού οπισθοφύλακα, ο οποίος κατέκτησε δύο πρωταθλήματα (1989, 1992), ένα Σούπερ Καπ (1989) και ένα Λιγκ Καπ (1990), φορώντας την κιτρινόμαυρη φανέλα. «Εγώ πιστεύω, ότι μπορεί να παίξει στην ΑΕΚ. Πρέπει να προσέξει όμως», προσθέτει.

Πως είναι ο Αλμπάνης ως χαρακτήρας; Είχε ηγετικό ρόλο στα αποδυτήρια και το παιχνίδι του Απόλλωνα.

«Είναι άριστος χαρακτήρας, πολύ καλό παιδί. Είναι γεγονός, ότι όταν έλειπε ο Αλμπάνης, δυσκολεύοταν ο Απόλλωνας, ιδιαίτερα στον δεύτερο γύρο. Έλειπε πολύ από την ομάδα», απαντά ο βετεράνος.

Αυτό είναι το μεγάλο προσόν και το μείον του Αλμπάνη

Ποια είναι τα στοιχεία αυτά που μπορούν να τον κάνει να ξεχωρίσει;

«Έχει όλα τα προσόντα για να παίξει σε υψηλό επίπεδο. Νέος είναι, αθλητικός είναι, γκολ βάζει», αναφέρει ο Μάκης Χατζής και δίνει την καλύτερη πάσα για να τον ρωτήσουμε για τις αδυναμίες που πρέπει να δουλέψει. Παρότι το transfermarkt, παρουσιάζει τον παίκτη, ότι παίζει και με τα δύο πόδια, ο παλαίμαχος υποστηρίζει, ότι «δεν έχει τόσο το αριστερό. Έχει όμως επινοήσεις, πετάγματα και με τη μπάλα κάτω μπορεί να προσφέρει πολλά πράγματα στο παιχνίδι. Στα τελειώματα είναι καλός. Κρατά όμως λίγο παραπάνω τη μπάλα. Επειδή έχει εμπιστοσύνη στα πόδια του, είναι λιγάκι ατομιστής. Αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα μεγάλο. Ένας προπονητής με προσωπικότητα μπορεί να το διορθώσει με τη βοήθεια βέβαια των εμπειρότερων συμπαικτών του. Κυρίως είναι καλός με τη μπάλα κάτω. Στο ένας με έναν ξεφεύγει πολύ εύκολα. Αυτό είναι ένα μεγάλο προσόν του Αλμπάνη.».

Βελτίωση με περισσότερη δουλειά

Ποια είναι η θέση, στην οποία βλέπει να παίζει ο Αλμπάνης στην ΑΕΚ;

«Μεσοεπιθετικός είναι. Μπορεί να παίξει από πίσω. Από εκεί ξεκινάει, αυτό είναι το στυλ του. Έχει αρκετούς σε αυτήν τη θέση η ΑΕΚ, αλλά αν προσέξει μπορεί να βρει χώρο. Με παραπάνω δουλειά θα κερδίσει την εκτίμηση του προπονητή που θα ηγηθεί της ομάδας. Εγώ όπως τον έχω δει φέτος οδηγούμαι στο συμπέρασμα, ότι έχει τα εφόδια, για να προοδεύσει περισσότερο. Θα αλλάξει περιβάλλον. Είναι θετικό, ότι πάει σε μεγαλύτερη ομάδα. Με καλύτερη προπόνηση και πρόγραμμα θα έχει περισσότερη βελτίωση».

Το σύγχρονο ποδόσφαιρο δεν βοηθά αυτούς που έρχονται από τους μικρούς

Στο παρελθόν βλέπαμε, ότι οι νέοι παίκτες που έρχονταν από μικρότερες ομάδες στην ΑΕΚ, έπαιρναν κατευθείαν φανέλα βασικού. Αυτό παρατηρείται, ότι δεν συμβαίνει τη σύγχρονη εποχή. Που αποδίδει αυτή τη διαφορά ο Μάκης Χατζής;

«Είναι γεγονός αυτό. Έχει αλλάξει το ποδόσφαιρο. Έχει τελειώσει για παράδειγμα ο ρόλος του στατικού σέντερ φορ. Πλέον ένας επιθετικός έχει να κάνει περισσότερες δουλειές μέσα στο γήπεδο. Παλαιότερα οι ποδοσφαιριστές που έπαιρνε η ΑΕΚ, προσαρμόζονταν πολύ γρήγορα. Έχει πέσει πολύ το ποδόσφαιρο και δεν βοηθιούνται οι νέοι παίκτες. Εγώ πιστεύω, ότι θα παίξει ο Αλμάνης, αρκεί να δουλέψει», παρατηρεί καταλήγωντας ο Μάκης Χατζής.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags