Facebook Pixel Sportdog.gr | Κεραυνοί για Κάριους: «Μπαίνουν και πιάνονται - Ξεγελάστηκε με οφσάιντ, έτσι θα έβγαζε του Μπέιλ»
Ποδόσφαιρο
| 2018-05-27 19:00:00

Κεραυνοί για Κάριους: «Μπαίνουν και πιάνονται - Ξεγελάστηκε με οφσάιντ, έτσι θα έβγαζε του Μπέιλ»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Κεραυνοί για Κάριους: «Μπαίνουν και πιάνονται - Ξεγελάστηκε με οφσάιντ, έτσι θα έβγαζε του Μπέιλ»

Μεγάλος τερματοφύλακας εξηγεί τα τρομακτικά λάθη του Γερμανού κίπερ.

Ο φετινός τελικός του Champions League έμεινε στην ιστορία για τον τρόπο που επήλθε η νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Λίβερπουλ, της οποίας επικράτησε με 3-1. Δύο από τα τρία τέρματα των Ισπανών προήλθε από σοβαρά λάθη του τερματοφύλακα των Άγγλων, η παρουσία του οποίου επηρέασε την έκβαση της αναμέτρησης υπέρ της «Βασίλισσας». Όλη η υφήλιος κατέκρινε και τρόλαρε τον Λορίς Κάριους, ο οποίος δεδομένα περνάει πολύ δύσκολες στιγμές.

Το sportdog.gr ζήτησε τη γνώμη ενός έμπειρου τερματοφύλακα για το παιχνίδι του Γερμανού γκολκίπερ. Ο Στέλιος Σεραφείδης μίλησε για τον τελικό και ανέπτυξε τις θέσεις του για τα τέρματα που δέχτηκε ο 24χρονος πορτιέρε.

«Στην καριέρα τους οι τερματοφύλακες έχουν και τις άτυχες στιγμές τους. Εγώ στενοχωρήθηκα πάρα πολύ με τον Κάριους. Ήταν η μαύρη μέρα του», ήταν το πρώτο σχόλιο του βετεράνου τερματοφύλακα της ΑΕΚ.

Στο γκολ του Μπενζεμά «ίσως ξεγελάστηκε», αναφέρει και συνεχίζει: «Όταν έγινε η μπαλιά, ο Γάλλος ηταν οφσάιντ. Ίσως κοντοστάθηκε εκεί και έκανε το λάθος».

Όσον αφορά το 3-1 ήταν ξεκάθαρος. «Στο τρίτο γκολ τον έφαγε η σιγουριά», υπογραμμίζει και συμπληρώνει: «Άπλωσε τα χέρια του, αλλά δεν τα έβαλε σωστά. Ήταν πολύ χαλαρός. Αν φοβόταν να μην πάρει φάλτσα η μπάλα, έπρεπε να την κατεβάσει κάτω».

Ακόμα και όταν αμφισβητήσαμε το επίπεδο του Κάριους ο Στέλιος Σεραφείδης δεν ήθελε να πάρει θέση κατά του. «Δεν τον κατακρίνω. Όλοι μας είχαμε περάσει παρόμοιες καταστάσεις. Συμβαίνουν αυτά. Ήταν να χάσει η Λίβερπουλ τον αγώνα. Αν δεν τα έτρωγε αυτά τα δύο γκολ ο τερματοφύλακας το παιχνίδι ήταν ίσα βάρκα ίσα νερά. Ποιος θα έβαζε το γκολ», είπε και επεσήμανε: «Δεδομένα όμως η περίπτωση του τερματοφύλακα άλλαξε τα δεδομένα. Αυτό όμως που μου κάνει εντύπωση είναι, ότι είναι το τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι που η Ρεάλ κερδίζει από τρεις φάσεις συμπτωμάτικες. Ευνοήθηκε και με τη Γιουβέντους και με τη Μπάγερν και τώρα με τη Λίβερπουλ. Κέρδισε δίκαια, αλλά λόγω του αστάθμητου παράγοντα».

Στο παιχνίδι μπήκε ένα πανέμορφο γκολ με ανάποδο ψαλιδάκι του Μπέιλ. «Έχω δει και στην Ελλάδα τέτοια και συναρπιστικότερα. Στα χρόνια, τα δικά μας», λέει με υπερηφάνεια ο παλαίμαχος γκολκίπερ.

Πιανόταν όμως; «Όλα πιάνονται και όλα μπαίνουν», απαντά αρχικά και συνεχίζει: «Ο τερματοφύλακας δεν ήταν τόσο έτοιμος. Πετάχτηκε μεν, ένα χρόνο αργότερα δε. Αυτός δεν περίμενε ότι θα κάνει ψαλιδάκι. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι τερμτοφύλακες πρέπει να είναι στην μπρίζα. Έπρεπε να βλέπει την κλήση του σώματος και που πάει το πόδι».

Στη συνέχεια τόνισε: «Με ρωτάτε,αν πιάνεται. Ε λοιπόν πιάνεται με διπλοπάτημα. Είναι ένας τρόπος που ανέπτυξα εγώ στην προσωπική μου προπόνηση. Αν ήμασταν μαζί θα σας έδειχνα. Θα σας εξηγήσω όμως τι εννοώ. Όπως πατάς, το αριστερό πόδι έρχεται προς το δεξί και το δεξί προς δεξιά. Αυτό αν το έκανε, θα κέρδιζε δύο μέτρα. Έτσι όπως έπεσε δεν πιάνεται.

Θέλει προπόνηση όμως για να αποκτήσεις αυτόν τον αυτοματισμό. Δεν χρειάζεται ταλέντο, αλλά καθαρή εξάσκηση. Αυτά τα γκολ μόνο έτσι αποκρούονται.

Τα γκολ που τρώνε οι τερματοφύλακες, όλα τρώγονται και όλα πιάνονται, αρκεί να δουλέψεις τον τρόπο. Αυτό είναι το συμπέρασμα. Αν το δουλέψεις, στις 10 φορές, τις 9 θα τις πιάσεις. Πρέπει να βοηθήσει ο τερματοφύλακας το σώμα του, για να πεταχτεί προς την πορεία της μπάλας. Αυτό για να γίνει, πρέπει να πατήσει με τον τρόπο που πρέπει στα πόδια για να πάρει ώθηση».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags