Facebook Pixel Sportdog.gr | Να γιατί δεν έγινε το φιλικό με Ιράν – Τι κρύβεται στο παρασκήνιο;
| 2018-05-28 16:58:00

Να γιατί δεν έγινε το φιλικό με Ιράν – Τι κρύβεται στο παρασκήνιο;

Sportdog Team
Να γιατί δεν έγινε το φιλικό με Ιράν – Τι κρύβεται στο παρασκήνιο;

Τι συνέβη και δεν θα δούμε ποτέ Ελλάδα-Ιράν;

Οι διαφωνίες των ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών Ελλάδας και Ιράν, οδήγησαν στην ματαίωση του φιλικού αγώνα της Κωνσταντινούπολης. Αυτό αναφέρουν οι πληροφορίες του sportdog.gr.

Tο φιλικό είχε προγραμματιστεί από τον περασμένο Φλεβάρη να γίνει στις 2 Ιουνίου στην Κωνσταντινούπολη, όπου βρίσκεται το Ιράν για το σημερινό (28/5) φιλικό με την Τουρκία. Ωστόσο μετά τη σύλληψη και κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικούς, από Τούρκους, στα σύνορα του Έβρου, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Ευάγγελος Γραμμένος, επικοινώνησε με τους ομολόγους του στην Ομοσπονδία του Ιράν, διαμηνύοντάς τους ότι -μετά από αυτό το γεγονός- οι διεθνείς μας δεν θα ταξιδέψουν στην Τουρκία, θέτοντας στην ουσία ηθικό και εθνικό ζήτημα, παρότι θα έμπαινε στα ταμεία της ΕΠΟ ένα σεβαστό ποσό.

Οι Ιρανοί αντιπρότειναν το παιχνίδι να γίνει στην Αθήνα, με την προϋπόθεση ότι η ΕΠΟ θα καλύψει τα έξοδα του αγώνα με τον όρο να παραχωρηθούν τα τηλεοπτικά δικαιώματα του αγώνα στο Ιράν.

Η απάντηση της ελληνικής πλευράς ήταν ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται και υπήρξε νέα πρόταση από τους Ιρανούς που προϋπέθετε την απαγόρευη διαφημίσεων αλκοολούχων ποτών και στοιχήματος, λόγου του θεοκρατικού πολιτεύματος της χώρας. Ωστόο δύο μεγάλοι χορηγοί της Εθνικής προέρχονται από το χώρο του στοιχήματος και των αλκοολούχων ποτών.

Όπως καταλβαίνετε οι δύο Ομοσπονδίες δεν μπορούσαν να βρούνε σημείο επαφής.

Και έτσι χάσαμε την ευκαιρία να δούμε μία ελληνοπερσική αναμέτρηση φιλικού χαρακτήρα...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags