Facebook Pixel Sportdog.gr | Τρομερές ατάκες Μαρτίνς - Ποιος τον έφερε στον Ολυμπιακό και τι αποκάλυψε για τις μεταγραφές
| 2018-05-28 20:04:00

Τρομερές ατάκες Μαρτίνς - Ποιος τον έφερε στον Ολυμπιακό και τι αποκάλυψε για τις μεταγραφές

Sportdog Team
Τρομερές ατάκες Μαρτίνς - Ποιος τον έφερε στον Ολυμπιακό και τι αποκάλυψε για τις μεταγραφές

Ενδιαφέρουσες δηλώσεις από τον Πορτογάλο τεχνικό.

Ο Πέδρο Μαρτίνς παραχώρησε συνεντεύξη στην εφημερίδα "Record" και υποστήριξε πως ο Κριστιάν Καρεμπέ ήταν ο κύριος λόγος, για τον οποίο επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό και όχι στη γαλλική Ναντ.

Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον τρόπο που κυλά ο μεταγραφικός σχεδιασμός των Πειραιωτών και αποκάλυψε ότι ο Ολυμπιακός κοιτάζει παίκτες από το πορτογαλικό πρωτάθλημα, αλλά και από Ισπανία, Βραζιλία.

Αναλυτικά όσα είπε:

Ήταν γνωστό το ενδιαφέρον. Τόσο παλαιότερα, όσο και τον Ιανουάριο. Είναι σημάδι ότι παρακολουθούσαν από κοντά τον προπονητή που ήθελαν να πάρουν. Το καλοκαίρι (2017) προσπάθησαν να διαπραγματευτούν με την Γκιμαράες, αλλά ήταν αδύνατον.

Τον Ιανουάριο μίλησαν ξανά με την ομάδα, αλλά κατάλαβαν ότι δεν υπήρχαν περιθώρια διαπραγματεύσεων. Από τη στιγμή που έμεινα ελεύθερος, είχα τη δυνατότητα να αναλύσω το πρότζεκτ".

- Ήταν απογοητευτικό που δεν πήγες στην Ελλάδα πριν από ένα χρόνο;

"Όχι, δεν ήταν".

- Αλλά ήταν μια φυσιολογική εξέλιξη...

"Θα βάλω τα πράγματα στη σωστή τους θέση. Είχα συμβόλαιο με την Γκιμαράες. Είναι μια ομάδα που σημαίνει πολλά για μένα, δεν είχα κανένα πρόβλημα να μείνω".

- Ο Ολυμπιακός ήταν πιο ελκυστικό πρότζεκτ από τη Ναντ για παράδειγμα;

"Γιατί λες τη Ναντ;"

- Δεν είναι αλήθεια ότι ήσουν κοντά στο να είσαι ο διάδοχος του Σέρζιο Κονσεϊσάο;

"Μπορώ να μιλήσω γι' αυτό. Είναι αλήθεια, αλλά η συμπάθεια που δημιουργήθηκε ανάμεσα σε εμένα και τον Καρεμπέ ήταν πολύ δυνατή. Με έκανε να νιώσω ότι ήθελα να αναλάβω το πόστο".

- Δεδομένου του ενδιαφέροντος για σένα στο πρόσφατο παρελθόν, δεν μπορούσε να πεις όχι στον Ολυμπιακό σε αυτή τη φάση;

"Δεν έχει να κάνει με αυτό. Πηγαίνω με όλη μου τη θέληση και τη χαρά κι αυτό είναι που θέλω".

- Έχει περάσει στο εξωτερικό η ιδέα αστάθειας μέσα στον Ολυμπιακό, κάτι που πιθανώς να είναι κανόνας στην Ελλάδα... Σε προβλημάτισε αυτό;

"Είμαστε συνηθισμένοι σε δύσκολες καταστάσεις στο πορτογαλικό ποδόσφαιρο. Δουλεύουμε για να προετοιμαστούμε με τον καλύτερο τρόπο. Είναι πολλές υποθέσεις που είναι στην τελική τους φάση. Ο σχεδιασμός κυλά με τον τρόπο που θα θέλαμε".

- Θα έχετε συγκεκριμένους στόχους από το πορτογαλικό πρωτάθλημα;

"Ναι, έχουμε μερικούς στόχους. Η αγορά έχει πολλές παραμέτρους, όπως η εμπορική και η οικονομική, τις οποίες δεν ελέγχουμε. Αλλά, μπορούμε να έχουμε προσθήκες από την Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Βραζιλία ή κάποιο άλλο μέρος.

Το σύγχρονο ποδόσφαιρο παγκοσμιοποιείται. Ακόμη κι αν υπάρχουν ενδιαφέροντες ποδοσφαιριστές στην Πορτογαλία, η τιμή του τους αυξάνεται με δεδομένο ότι οι πορτογαλικές ομάδες προσπαθούν να έχουν έσοδα με αυτόν τον τρόπο".

- Μοιάζει να υπάρχει μια πορτογαλική δυναστεία προπονητών στον Ολυμπιακό. Ζαρντίμ, Περέιρα, Μπέντο, Μάρκο Σίλβα. Αισθάνεσαι ότι υπάρχει εμπιστοσύνη στους προπονητές της Πορτογαλίας, χωρίς να ξεχνάμε και την περίπτωση του Φερνάντο Σάντος;

"Νομίζω ότι θαυμάζουν κυρίως την ποιότητα των Πορτογάλων προπονητών. Τη μεθοδολογία που χρησιμοποιούν, είναι προετοιμασμένοι, έπειτα τους άκουσα να λένε ότι είμαστε ανταγωνιστικοί προπονητές.

Μια ιδιαιτερότητα που ακούω μέσα στο κλαμπ είναι ότι οι Πορτογάλοι δουλεύουν πολύ, είναι πολύ απαιτητικοί και ανταγωνιστικοί".

- Η ευκολία με την οποία ο Ολυμπιακός κέρδιζε προκάλεσε χαλαρότητα;

"Όταν κερδίζεις τόσα χρόνια, μερικές φορές δεν μένεις τόσο σε επαγρύπνηση. Δεν ήμουν εδώ πριν, αλλά αυτό που αισθάνομαι είναι μια διάθεση να ανακτήσει η ομάδα το στάτους της πρωταθλήτριας. Δίνουν τα πάντα για να γίνει αυτό πραγματικότητα".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags