Facebook Pixel Sportdog.gr | Το «αντίο» του Μπάγεβιτς στην ΑΕΚ και… η μεγάλη προδοσία (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2018-06-04 10:35:00

Το «αντίο» του Μπάγεβιτς στην ΑΕΚ και… η μεγάλη προδοσία (ΒΙΝΤΕΟ)

του Βαγγέλη Καράμαλη
Το «αντίο» του Μπάγεβιτς στην ΑΕΚ και… η μεγάλη προδοσία (ΒΙΝΤΕΟ)

Η παραίτηση του Ντούσαν και οι φήμες για τον Ολυμπιακό.

Ψάχνοντας τις ημερομηνίες για τα σημαντικά γεγονότα στο ελληνικό ποδόσφαιρο «σαν σήμερα», κοιτώντας στο ημερολόγιο για τις 4 Ιουνίου, αυτό που βλέπει κανείς η παραίτηση του Ντούσαν Μπάγεβιτς από την ΑΕΚ, μετά από μία πλούσια καριέρα.

Αυτό που δεν γράφει το ημερολόγιο, αν και η αλήθεια είναι πως στις 4 Ιουνίου του 1996 οι περισσότεροι το ήξεραν ή το ψιθύριζαν, είναι πως πίσω από την παραίτηση του Ντούσαν Μπάγεβιτς κρυβόταν ο Ολυμπιακός και ότι λίγες ημέρες αργότερα θα ολοκληρωνόταν επίσημα η «μεγαλύτερη προδοσία στο ελληνικό ποδόσφαιρο»!

Στις 4 Ιουνίου του 1996 λοιπόν, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς υποβάλλει την παραίτησή του από τη θέση του προπονητή της ΑΕΚ και έτσι προκαλεί το πρώτο σοκ στους Ενωσίτες, που τον είχαν λατρέψει σαν Θεό. Οι περισσότεροι ήξεραν τι θα ακολουθούσε, αλλά δεν ήθελαν να το πιστέψουν. Τελικά, στις 29 Ιουνίου 1996 η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε την πρόσληψή του για τα επόμενα τρία χρόνια!

Ο Μπάγεβιτς με την ΑΕΚ σαν παίκτης κατέκτησε 2 πρωταθλήματα (68 γκολ) και σαν προπονητής 3 πρωταθλήματα, 1 Σούπερ Καπ, 1 League Cup και 1 Κύπελλο Ελλάδος

Δείτε βίντεο από τις ειδήσεις της εποχής και το κλίμα που υπήρχε:

 


 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags