Facebook Pixel Sportdog.gr | Δεν ξεχνάει ο Ισπανός - Φοβερές δηλώσεις Χιμένεθ για την ΑΕΚ!
| 2018-05-31 09:05:00

Δεν ξεχνάει ο Ισπανός - Φοβερές δηλώσεις Χιμένεθ για την ΑΕΚ!

Sportdog Team
Δεν ξεχνάει ο Ισπανός - Φοβερές δηλώσεις Χιμένεθ για την ΑΕΚ!

Μίλησε με τα καλύτερα λόγια...

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μανόλο στα κανάλια Novasports στο αφιέρωμα για την πρωταθλήτρια ΑΕΚ:

«Από την πρώτη μέρα ήταν πολύ ξεκάθαρο ότι έπρεπε να δημιουργήσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο και ότι έπρεπε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Όχι όμως τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβρη, Οκτώβρη, Νοέμβρη ή Δεκέμβρη. Έπρεπε να το κατακτήσουμε βλέποντας κάθε αγώνα ξεχωριστά μέχρι τέλους.

Ήταν μια δύσκολη περίοδος γιατί έπρεπε να κάνω τους ποδοσφαιριστές να πιστέψουν πως μπορούσαν να ωριμάσουν, να βελτιωθούν, να γίνουν καλύτεροι και στην τελική ότι μπορούσαν να είναι πιο ανταγωνιστικοί. Υπήρχαν πολλοί παίχτες με λίγη εμπειρία κι από τη μια μέρα στην άλλη θα έπρεπε να κληθούν να παίξουν Τετάρτη, Κυριακή, Τετάρτη, Κυριακή. Ούτε το πνεύμα τους, ούτε η φυσική τους κατάσταση ήταν έτοιμη για κάτι τέτοιο και για αυτό η δουλειά έγινε προοδευτικά».

Για τη μεγάλη ανατροπή στο ντέρμπι του α’ γύρου με τον Ολυμπιακό είπε:

«Η ομάδα έδειξε ότι ήταν ανταγωνιστική μέχρι το τέλος, ως άνθρωποι που είμαστε κάνουμε λάθη, αλλά η ομάδα αντιδρά στα λάθη, μάχεται και έχει πίστη μέχρι το τελευταίο λεπτό κι αυτό είναι κάτι πρωταρχικό αν θέλεις να λέγεσαι και να είσαι μεγάλη ομάδα. Τα παιχνίδια δεν κερδίζονται ούτε στο πρώτο λεπτό ούτε στο τελευταίο, αλλά στη διάρκεια ολόκληρου του παιχνιδιού και η ομάδα έδειξε ικανή, είχε πίστη και ήξερε πώς να μεγαλώνει αντιμετωπίζοντας τις αντιξοότητες».

Για τον αγώνα της Τούμπας:

«Μου έμεινε η πίκρα της απογοήτευσης, για το πως μπορεί να δικαιολογηθεί κάτι το εξωαγωνιστικό, αλλά το πιο λυπηρό είναι ότι υπάρχουν άτομα που το πιστεύουν. Μπορεί να είσαι οπαδός, φανατικός, να έχεις δώσει την καρδιά σου για μια ομάδα, αλλά όταν η ομάδα σου κάνει άσχημα πράγματα με το πολύ καλό ρόστερ που έχει ο ΠΑΟΚ, το πρόβλημα δεν είναι ότι του αφαιρέθηκαν οι βαθμοί. Το πρόβλημα είναι ότι δεν κέρδισε το πρωτάθλημα με το πολύ καλό ρόστερ που έχει. Εγώ δεν είμαι κάποιος για να δώσω συμβουλές. Γι’ αυτούς δεν είμαι κάτι παραπάνω από έναν αντίπαλο, αλλά καλό είναι να μαθαίνεις, να κάνεις αυτοκριτική και να πεις τι δεν έκανα καλά. Επαναλαμβάνω, αυτή η μεγάλη ομάδα, ο ΠΑΟΚ, έχει μια μεγάλη δυναμική. Πρέπει να πεις τι έκανα κακά και να προσπαθήσεις να βελτιωθείς, δίχως να ψάχνεις δικαιολογίες. Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι κάποιοι και φυσικά δεν αναφέρομαι στους ποδοσφαιριστές, ψάχνουν δικαιολογίες για να καλύψουν τα λάθη τους».

Για τη μάχη του τίτλου:

«Προφανώς για να κατακτήσεις ένα πρωτάθλημα πρέπει να υπάρχει κανονικότητα. Όταν απέναντι σου έχεις δύο αντιπάλους που διεκδικούν την ίδια θέση είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για μια πίεση που προστίθεται. Αυτό είναι κάτι που η πλειοψηφία της ομάδας, για να μην πω όλοι, δεν ήταν συνηθισμένοι. Μπορέσαμε όμως να αντέξουμε την πίεση, μπορέσαμε να βγούμε ανέγγιχτοι από αυτή την πίεση και γι’αυτό αισθανόμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τη χρονιά που κάναμε. Είχαμε τους αντιπάλους μας σε απόσταση αναπνοής προσπαθώντας να μας ξεπεράσουν και να μας βγάλουν εκτός και αντέχαμε μέχρι τέλους. Δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε αποδείξαμε ότι είμαστε η ομάδα με τη μεγαλύτερη κανονικότητα και μέσα σε όλα όσα έγιναν στο πρωτάθλημα, υπήρξαμε οι καλύτεροι».

Για το γεγονός ότι έγινε ο τρίτος προπονητής στην ιστορία της ΑΕΚ που έφτασε τις 100 συμμετοχές :

«Αυτό που θυμάμαι είναι ότι μου έδωσαν συγχαρητήρια πάρα πολλά άτομα και με ευχαρίστησαν. Εγώ όμως είμαι αυτός που πρέπει να δώσω συγχαρητήρια και να ευχαριστήσω για τη δυνατότητα που μου δόθηκε να ηγηθώ σε τόσα πολλά παιχνίδια σε μια τόσο σημαντική ομάδα όπως η ΑΕΚ. Μια ομάδα με μια ιστορία τόσο όμορφη όσο και σημαντική σαν της ΑΕΚ, τα συναισθήματα που μου γεννά και το μόνο που μπορώ να πω είναι ένα ευχαριστώ που μου επετράπη να είμαι μέλος αυτής της οικογένειας και να απολαύσω πάνω από 100 παιχνίδια ως προπονητής της».

Για τον δικό του …MVP, τον μικρό Ανδρέα, στον οποίο αφιέρωσε τον τίτλο:

«Μετά το παιχνίδι με τη Ριέκα στην Κροατία, όλα τα παιχνίδια και τα συναισθήματα μου ήταν ειδικά για τον Ανδρέα, γιατί είναι πολύ εύκολο στη ζωή να παραπονιέσαι για το τίποτα όταν έχεις πολλά. Όταν γνώρισα τον Ανδρέα και τους γονείς του αισθάνθηκα πραγματικά μια ώθηση που μου έδωσε κίνητρο για να αντιληφθώ και να ευχαριστήσω το Θεό για όλα όσα έχω και για το ότι γνώρισα άτομα τόσο γενναία όσο ο Ανδρέας και οι γονείς του που αντιμετωπίζουν τη ζωή μέρα με τη μέρα. Ο Ανδρέας για μένα είναι ο καλύτερος μου φίλος στην Ελλάδα, ο ίδιος το ξέρει αλλά αυτός δίνει σε μένα περισσότερα από αυτά που το δίνω εγώ».

Για το γήπεδο:

«Αισθάνθηκα υπέροχα όταν πάτησα το χώμα της Νέας Φιλαδέλφειας. Αισθάνθηκα κάτι ξεχωριστό όταν άκουγα να μιλάνε για το παρελθόν και το τι σημαίνει για το μέλλον της ΑΕΚ. Δε ξέρω τι μου επιφυλάσσει το μέλλον, δε ξέρω όταν το γήπεδο είναι πλήρως έτοιμο αν θα είμαι προπονητής ή όχι αλλά αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι θα ήθελα να νιώσω τη Νέα Φιλαδέλφεια με μια ατμόσφαιρα παρόμοια με αυτήν που ζήσαμε στο ΟΑΚΑ τα τελευταία παιχνίδια. Το να παίζεις σε αυτό το γήπεδο θα είναι κάτι εντυπωσιακό».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags